Bu normal mi acaba

Merhaba hanımlar bebeğim 37 günlük her altını açtığımda çok mutlu oluyor değişik sesler çıkarıyor ayaklarını ileri geri çekiyor atıyor açıkta bırakamıyorum soğuktan üşütüp hasta olur diye yaşadığım şehir de çok soğuk şuanda Erzurumu bilenler bilir havasını anlayacağınız normal bir durum mu bu yoksa bütün bebekler mi aynı tepkiyi veriyor

Evet benim kızım da çok mutlu oluyor, kapattırmak istemiyorum 2 aylık.

1 Beğeni

Normal canım ben de Erzurumdayim. Benim kızım da aynı yapıyor hatta babası diyor bu kız açık saçık olacak heralde :joy:

1 Beğeni

:sweat_smile: benim eşimde aynısını diyor

Yaz olsa kapatmamda havalar soğuk çok çabuk üşüyor elleri ayakları yüzü kapatığım zaman hemen ağlıyor

Ahaha bende aynı durumdaydım bende erzurumdayım bende altını açınca aynı yapıyor :smiley: ama ben açık bırakıyorum biraz oynasın diye bebeğim 48 günlük. Evim sıcak zatenn açık bıraktım mı üzerini giydirdikten sonra biraz sarıyorum battaniyeye falan öylece uyuyo.

Altını açtığınız zaman bi battaniye veya kundağa sarın. Ben oğluma her gün öyle yapıyorum. Yarım saat kadar kalıyor öyle. Hem poposu hava almış oluyor hem de rahatlamış oluyor

Çişini veya kakasını yapıyor o zaman da ahaha durmuyo​:smiley::smiley:

Ya bence daha rahat hateket ediyo ondan olabilir . benim kızım 7 aylık hala altını açtığımda gülüyo, geriniyo, çok hareketleniyor

1 Beğeni

Ben alt açma örtüsünü seriyorum altına. Üzerine de kundağını sarıyorum. Alt açma örtüsü her seferinde çiş oluyo ama napalım bebiş seviyo. Yıkıyorum sürekli ben de. Siz isterseniz tek kullanımlık alt açma örtülerinden alın.

Benimde alt açma örtüsü sürekli yıkanıyor maalesef :smiley::smiley:

2 Beğeni

Bizimde yarın 40 ımız çıkacak köyde yaşıyorum köy evleri de soğuk soba yansa sıcak yanmasa buz gibi oluyor ev bende korkuyorum hasta olacak diye

Yapıyorum ama öyle uzun süre bırakamıyorum köyde yaşıyorum soba yandığı zaman açıyorum diğer Türlü yapamıyorum maalesef

1 Beğeni

Sanırım ondan çünkü kundağa da koyunca ağlıyor mesela elleri açık uyumayı çok seviyor

3 Beğeni

Ay bilirim haklısınız. Bende ilçesinde yaşıyorum zaten narmanlıyım. Annemler köydeler sürekli.gidip geldiğim için biliyorumm. Önceden diyorum anne sobayı iyi yak geliyorız diye​:smiley: yoksa ısınmıyor yavrumm. Bol bol yakın daha çok küçük hasta olmasın minikk

1 Beğeni

Ahah benimkide aynı asla ellerini içeri sokturmuyo. Sizinki yine iyi eldiven de takmış. Benimki eldiven bile taktırmıyor

Ayyynen benimki de öyleydi kundak yapamadım o yüzden şuan çok hareketli alakası var mı bilmiyorum ama dönmeye vs erken başladı

1 Beğeni

Eldiven takmasam geceleri elleri buz gibi oluyor kundakda yapılmasına izin vermiyor

20 günlük olana kadar yaptım şuanda da yarım kundak yapıyorum bende duymuştum onu erken kundaktan çıkan bebekler daha hareketli oluyor

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla dönmeye başlayan bebeklere kundağı önermiyorlar.