Bebeğim 2 ay 10 günlük. 9 günlük olduğundan beri gaz sancıları var. Her türlü damlayı denedim. Kendim perhiz yaptım. Her öneriyi denedim. Uzun uykular uyumakta güçlük çekiyor. Kucaktan başka bi yerde uyumuyor. Bıraktığım an uyanıyor. Geceleri sabaha kadar sürekli ıkılıyor, sık sık uyanıyor. Gün içinde, akşam, gece sürekli emmek istiyor. Meme almadan sakinleşmiyor. Ama meme emerken de sürekli ağzından çıkarıp tepinme gibi rahatsızlık harektleri yapıyor. Gazını çıkarıp devam ediyorum yine yine yine. Memeyi güzel emerse yani o an gazsızsa memede hemen uyuyakalıyor. Benim kollar, bacaklar iptal. Sabrım her gün tükense de yeni güne umutla ve sabırla başlıyorum hep. Bunları yaşayan anneler var mı? Varsa ne zaman geçiyor?
Ben ve ne yazikki bebeğim kolikti her şeyi denedim her yolu denedim ne zamanki 3.ayimizi doldurduk biraz azaldı gaz sancıları ama kesinlikle bitmedi bebeğim şu an 5 aylık halen gazı var yani
Var canım var yaşayan olmaz mı emmek istiyor meme önünde çırpınıyor gazını çıkarmaya çalışıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor geceleri sabaha kadar ağlama çırpınma devam ediyor nasıl sakinleştireceğimi şaşırıyorum boynum kollarım iflas etti diğer kızımda öyleydi iki ay çektim şimdi bu kızım aynısını yapıyor bakalım bu ne zaman bitecek kolik derdi Rabbim bize sabır bebişlerimize de şifa versin inşallah
Benim bebeğimde kolik bir bebekti malesef neler çektim artık tukenmistim sürekli kucağımda gezdirirken uyuyor ya da çarşafa koyup sallayıp uyutuyordum en son çare bebek için hamak yataklar var onlardan aldım neler denemedim ki artık herşeyi denedim gaz damlalari masaj yağları doğal yollar herşeyi ama malesef kolik olunca hiç birşeyin çaresi olmadı ama 3. Aya girdik çok şükür ki azaldı rahatladık ama ben sap simplex gaz damlası kullanıyorum şuan onunda çok faydası oldu Allah şükür ama çok zor bir süreç Allah yardımcısi olsun kolik bebeği olan annelere en son bebek arabasinj bile eve aldım onda gezdiriyordum çünkü uyuyordu onda benim bebeğim dediğim gibi 3. Ayda azaldı insallaj seninde öyle olur
Ben ilk 1,5 ay cok cektim gaz olayından. Doktorumuz coli nat diye bir surup verdi, onu kullanmaya başladığımızdan beri gaz sorunu diye bir sey kalmadi hayatimizda. Doktorunuza bir danışın isterseniz. Biz sabah aksam bir cay kasigi kullaniyoruz. Hatta denemek icin bugun yarim cay kasigi verdim aksam yine gaz agrilari oldu. Tam ölçüsünü verince cikarip rahatladı.
Benin bebek de 10 gunlukken velli bir saate durmuyordu . Suan 18 gunluk olfu 1 haftadir doktirun verdigi damlayi kullaniyorum suan rahat uyuyir 7 damla veriyorum . Gaz sorunu vr kabizlik var bizimkinde
Hangi damla?
Maxbiotic damla gunde 7 defa 10 ml kuvuk bir sise
Aynı durumdan bunalmış olarak bebeğim yine huysuz kucağımda ve emiyorken yazıyorum şuan, kendisi 24 günlük aynı şeyleri yaşıyorum bnde… Artık uykuyu falan geçtim ama huzursuzluğu beni üzüyor, birşey yapamamak stres ediyor ve bazen yoruyor…
Benim bulduğum tek çözüm pilates topunda hfif zıplayarak uyutmak veya emzirmek. Zamanla yorucu oluyor ama. Çok kurtarıcı…