Anneler bebeğinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz acaba. Ben burun aspiratörüyle çekiyorum da dikkat etmem gereken şeyler var mı
Aspiratörle de çekerken elbette dikkatli olmalısınız. Ben serum fizyolojik ile açıyorum genelde çıkıyor zaten. Somra 2 3 dkka beklettikten sonra.da Aspiratörle çekiyorum
İzotonik serum ve aspiratör kullanıyorum. Aspiratör kullanırken dikkatli olmak gerekiyor çok derine sokmamak ve başlıkları iyi dezenfekte etmek gerekli. Serumu kullanırken çok fazla basınçlı kullanmamalı ve her iki burun deliğine de 1,5 ml şeklinde serumu sıkmalısınız. Sıktıktan sonra seri olmalı hızlı bir şekilde bebeğiniz dondurebilmelisiniz. Serumu yutarsa endişelenmeyin bir zararı yok. Bebeğin pozisyonu da yaşına bağlı olarak değişir. Bebeğiniz aşırı hareketlenene kadar sağ ve sola yatırıp söylediğim şekilde serum uygulayabilirsiniz. Ama aşırı hareketlenmis bebeğiniz için dik pozisyon daha uygun zaten yatirsaniz da aşırı direnç gösterecektir. Küçük bebeklerde günde en az 3 kez yapılmalı. Büyüdükçe zaten hapsirinca da rahat atabiliyorlar Özellikle banyo sonrası uygulamak daha mantıklı yumuşamış oluyor burun içleri daha rahat oluyor bebek için.
Serum fizyolojik damlatiyorum iki üç adamlar daha sonra aspiratör le.cekiyirum kuvvetli cekmezsem gelmiyor
Çok açıklayıcı yazmışsın eline sağlık
6 aya yakınlaştık biz ve aşırı zorluyor beni temizlemeye çalışırken
Dik pozisyon dediğin kucakta mı
Evet kucakta ![]()
Deneyeyim, teşekkür ederim ![]()
Tam ben yazacaktım baktım çok ayrıntılı yazmışsın eline emeğine sağlık
ben 2.5 2.5 toplam 5 ml çekiyorum daha rahat oluyor sanki
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederiz ![]()
![]()
Teşekkür ederim
Bebeklerde 3ml sıkılması gerekiyor diyordu araştırdığımda doktorlar. Ki fazla tazyik iyi değil zaten kulak enfeksiyonu yaşanabilir dikkatli olmalısınız ![]()
Banada doktorumuz 2.5 demişti. Çok mu bilemedim şimdi. 3 aydır yapıyorum şimdilik kulağına bir şey olmadı ama olmayacağı anlamına da gelmiyor tabi ki ![]()
Bana doktorum da 1,5 tan 3 ml dedi tazyik basınç olmayacak dedi. Doktordan doktora farkediyor olabilir. Ama benim gördüğüm kulaktan problem yasanabildigi