Buruna tıkanıklığnda serum fizyolojik dışında ne yapıyorsunuz
Serum fizyolojiği buzdolabında biraz soğutup nebül cihazıyla veriyorum canım onunda etkisi oluyor özellikle hastalık dönemlerinde çok çabuk tıkanıyor sürekli de serum fizyolojik ile açınca burun içini tahriş etme riski olduğu için bu şekilde rahatlatmaya çalışıyorum zaten serum fizyolojik ve okyanus suyu mu deniyor tam bilmiyorum bu ikisi dışında yapılabilecek başka birşey yok diye biliyorum
O cihazdan bir tane bende alayım gerekli oluyor zaman zaman
Kesinlikle tavsiye ederim çok ağır hasta olduğu dönemlerde ventol ilacıyla beraber veriyorum hafif tıkanıklık vb durumlar da sadece serum fizyolojik
Çok etkili oluyor hastalık sürecini kısaltıyor baya
Geçmiş olsun ![]()
Serum fizyolojikle temizlik ve (doktor verdiyse) makineyle Ventolin buharı sabah- akşam zaten çok rahatlatır ama benim ek olarak yaptıklarımı yazayım size.
Coldmix burun açıcı damlayı makyaj pamuğuna 3 damla damlatıp yüzüne yakın ama asla uzanamayacağı bir yere beşik koruyucusuna iğneliyorum. Sadece bebeğim uyuduktan sonra geceleri yapıyorum bunu uyandığı vakit hemen çıkartırım. Asla tene temas olmayacak. Yüzüne çok yakın olmayacak. Nefes aldığında 2 karış uzaktan bile koklasa yetiyor. Coldmix içinde uçucu nane yağı, okaliptüs yağı olan bir damla. Kafur yok içinde Vicks gibi değil. 2 şişe bitirmişimdir. Biz de gripte burun tıkanıklığında kullanıyoruz. Güzel açıcı. Coldmix’ten önce de sadece nane yağını kullanırdım.
Bunlar dışında bir soğanı ikiye bölüp içine 7-8 karanfil bastırabilirsiniz. Petek üstüne koyarsanız yayılması hızlı oluyor.
Nane yağını sıcak su dolu kaba da damlatıp petek üstüne koyabilirsiniz.
Bir de boynun altına denk gelecek şekilde yatağının altına çok ince bir yastık veya ince bir battaniye katlayıp koyabilirsiniz birkaç günlüğüne. Burun akıntısı genize çok dolmasın diye biraz eğim yapmak lazım.
İnce yastık ve soğan karanfili yaptık yarın buhar cihazı ve cold mıx damla alayım madem teşekkür ederim herkese ![]()