Burunda hırıltı

2 buçuk aylık bebegımın burnunu temizlememe rağmen hırıltı var ve sanırım genızı akıyor uyurken nefesı kasılıyor tıkanıyor sabah doktora götüreceğim fakat bu durumu yaşayan oldumu ole hasta falan değil bıranda başladı bu hırıltı ıyıce morelım bozuldu daha Yenı hastalık atlatmıstık

Canım aynısı ben de de vardı özellikle uyurken ya da heyecanlandıgında hatta baya fazla sesli hırıltı benim bebeğim de 18inde 3 aylık olacak korkup doktora götürdüm ciğerlerini dinledi temiz dedi bebeklerde bronşlar dar olduğu için başlarda böyle hırıltı olur korkma dedi sanırım seninki de öyledir benim bebeğim de hasta gbi değil çünkü uzun süredir bu şekilde özellikle uyurken.

Şu anda aynı sıkıntı bizde de var pazartesi doktora gittik hiç birşey yok burnunu temizle yeter dedi ama dünden beri geniz akıntısı var gibi iyice tıkandı tıkandığı için öksürmeye de başladı sabah tekrardan doktora götüreceğim

Arkadaşlar gece benimkinin de geniz akıntısından tıkandı çok kötü bir akşam geçirdim ben de hemen doktora gideceğim umarım çiğerlerinde bir şey yoktur

Benim kizimin dogdugunda beri var 4 aylik olmak uzereyiz baya azaldi doktor 6 ila 8 ay arasi gecer demisti

Bebegim 14 gunlukken burnunda tıkanma oldu cok az burnunda hırıltısıda vardı… o gece egitim arastırmaya gittik kan testleri akciğer filmi cekildi. Sırtından dinlemede ciğerleri temiz denildi. Burundan sürüntü testi yapıldı. Sürüntü testinde adenovirus tespit edildi yani grip virusu. Akciğer filminde de ciğerlerine cok az inmiş denildi. Bebeğim beş gün kuvozde kaldı. Bir hafta gecti taburculugundan ama hala aksamları ozellikle burnu tıkanıyor nazal aspiratör ile burnunu temizliyoruz… Dr bana cok erken farketmişsiniz yoksa bronşit veya zatureye cevirebilirdi dedi. Hırıltı gercekten onemsenecek bir belirti ihmale gelmez. Rabbim tum bebişleri cocukları korusun. Cok gecmis olsun

Bugun doktorumuza gıttık çok şükür cıgerlerınde bırsey yok bogazlarındada öyle Viral enfeksiyon dedi bol bol fızyolejık serumla temızlıyoruz geceye göre daha ıyı