Kızlar merhaba şuan bebeğim 3.5aylik raporum bitti iş yerimde tekrar dönmemi istiyor bende dönmedim o zaman 6ay izin verelim sana dediler kayınvalidem 6ay sonra gelip ben bakarım dedi napicam bilmiyorum emzirme işini ozellikle bebeğim sadece emiyor bana tavsiyede bulunur musunuz sabah 8 akşam 4 gibi calisicam gün içinde emzirmeye gelirim bir iki defa ama ona rağmen çok kararsızım
Çalışmıyorum ama sütünüzü sağın bol bol dolaba atın kayınvalideniz versin gün içinde emzirmeye giderseniz sıkıntı olmaz herhalde Allah kolaylık versin
Ben çalışıyorum ve sütü sağıp verdirmek bir süre sonra meme reddine yol açıyor. Bizzat yaşadık etrafımdaki çalışan annelerim de aynı sorunu yaşadılar. Biberona alışıyor memeyi istemiyor. Böyle Böyle derken bir süre sonra anne sütünü de almayan bebekler olabiliyor. Kaynana bakımına zaten karşıyım. Onu da deneyimledik ki ben kaynanamı seven biriyimdir anlaşmazlık yaşamayız fakat ona rağmen “Bildiğimi okurum” kafasında. Hepsi öyle. Senin yok olduğun her süreçte bebeğe kendi bildiği gibi bakacak kendi bildiği gibi besleyecek ve kendi bildiği gibi ilgilenecek. Bir süre sonra çocuk anne dokunuşunu da garipser hale geliyor. Kaynanaya alışıyor. Bu da kaçınılmaz bir son. Buna engel olabilmek için her boş saatinizi aralıksız bebekle ilgilenerek geçirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu kez de iş bebek ve ev derken kendinizi unutuyorsunuz. Depresyon nedeni olabiliyor. Yani çok yorucu ve zor süreçler. Ben çok çektim. Oğlum rahatsızlanınca işi bırakmak zorunda kaldım. Ve kaynanam sağ olsun. Bebeğimi tanıyamaz haldeydim. Birbirimize tekrar alışmamız 3 ay sürdü. Zor ya… En en en kötü ilk 6 ay bol bol anne ile ve memeye bağlı kalmalarını tavsiye ederim. Gerekirse yıllık izin haklarını da kullan. Zaten 6 aydan sonra anne bağı sarsılmaz. Seninle olduğu düzenini de hep arar. Kaynananın ters davranışlarını istemez. Yani örnek veriyorum her sabah oyun oynuyorsunuz diyelim. Sen işe gittin. Kaynanan bakıyor. Oyun oynamak yerine köşeye koydu ya da ekran başına bıraktı veya oyun saatinde yemek vermek istedi. O bebek ağlar huzursuzluk çıkarır oyununu saatinde ister. Böylece kaynana eşşek gibi oyun saatinde oynamak zorunda kalır. Anne ve bebek düzeni etkilenmez. Yani çok uzun oldu üzgünüm ama ben gerçekten çok sıkıntılar yaşadım. Bebeğim de öyle. Bu nedenle dikkat etmeni ve dikkatli kararlar almanı öneririm. Ilk 6 ay her açıdan önemli bebeklerde. Karakter gelişimleri bile bu dönem oturuyormuş aslında. Annesiyle olsun
Yok zaten 10aylik olucak bebeğim o zaman 10aylikken bıraksam peki yine aynı sorunlar olur mu
Maşallah ben daha küçük sanmıştım. Artık kocaman olmuş çok sorun yaşanmaz herhalde. Gün içinde annesini çok özler ona da zamanla alışır…
10 aylık bebek için süt sağmana bile gerek yok. Sabah emzir çık öğlen arası gel bi kere emzir yeter. Ek gıdayla halledersiniz gerisini. Nerde çalışıyorsun bilmiyorum aldığın maaş çocuğundan ayrı kalmaya değecekse çalış. Çünkü bebeğine kaynanan baktığında artık o senin eski bebeğin olmayacak. Bütün huyu değişecek. Belki annesi sen değilde kaynananmış gibi davranacak ona düşkün olacak. Birde kaynanan sende kalacak hiç bir özel alanın kalmayacak.