Çalışan anneler

Bebegi 7-8 aylikken ya da oncesinde calisma hayatina donen ve bebegi icin bakici yardimi alan var mi aranizda? Evden calisma seklinde degil de direkt hafta ici tam zamanli fiili olarak isyerine gidip gelme seklinde. Varsa bu sureci nasil atlattiniz, cok zorlandiniz mi?

Merhaba ben kızım 3 buçuk aylıkken işe başladım, ama haftada 1 gün çalışıyordum ben. O yüzden iznimi uzatmayıp işe geri döndüm ve haftada 2 gün çalışmaya başladım. 1 ay oldu başlayalı kızım şu an 4 buçuk aylık. İlk zamanlar zorlanmadık sütümü sağıp bırakıyordum yetmediğinde mama takviyesi yapıyorduk ama 2 haftadır kızım asla biberon kavul etmiyor, sadece beni emmek istiyor. Ne kadar uğraştıysam almadı. Benim çalıştığım günlerde saatlerce aç kalıyor yine de biberonu almıyor. Bugün 8 de emzirip çıktım saat 2 ye kadar sütümü de mamayı da içmedi, en sonunda kaşıkla vermeyi deneyin dedim kaşıkla içtikten sonra birden biberonu da kabul etmiş öylelikle azıcık da olsa içti. Çok üzülüyorum aklım kalıyor kendimi kötü hissediyorum. Ama süt izni sayesinde 1 saat kadar erken çıkıyorum işten, gelir gelmez hemen doyasıya emiyor çok şükür. Sorunuzu soralı çok olmuş ama siz nasıl çözüm buldunuz?

Merhaba cevap icin tesekkur ederim. Ben serbest calismaya basladim boylece haftada sadece 2 kere yarim gun ofise gidiyorum ve bu surecte babamizin da kendi isi oldugu icin bebekle o ilgileniyor. Geri kalan islerimi evden hallediyorum. Yani tam zamanli calisma plani bizim icin iptal oldu. Onceden sagdigim buzluktaki sutlerimizi kullaniyoruz zaten haftada 2 poset yeterli geliyor ve bebegim 9 aylik olmak uzere oldugundan ek gida konusunda da epey ilerledik. Tam zamanli calismaya baslasaydim sikinti yasayacaktik anladigim kadariyla cunku sagim yapinca sutum az geliyor halbuki bebegime bir kere bile mama vermedim ve kilo alimi hep iyiydi yani sutum hep yeterliydi ona ragmen 5 6 saat sonunda sagim yaptigimda 2 göğsümden sadece 100 cc sut cikiyor.

Anladım, evet ben de sürekli emzirdiğim için sağım yapamıyorum. İşteyken sağım yapıyorum sağdığım sütü buzluğa atıyoruz gelecek hafta da onu kullanıyoruz. Maşallah sizin 9 aylık olmuş bile ek gıdanın da yardımı olur dediğiniz gibi. İnşallah biz de bir düzen oturtabiliriz zaman içinde.

Umarim sizin de her sey istediginiz gibi düzene girer. En azindan siz de tam zamanli calismiyormussunuz bu da ciddi bi avantaj oluyor. Ben ilk zamanlarda kasik biberon ile sutumu vermistim 2 defa meme reddi yaşamamak icin, surekli kasikla biraz ugrastirici olabilir ama kasikla aliyorsa kasik biberonla da alir sizin icin oyle daha pratik olur.

Aslında ilk günlerde mamayı verirken denediğimiz bir süt kaşığı var evde ama sonraları ondan da içmemeye başladı, şimdi mamayı hiç istemiyor. Bugün eşim sütü normal çay kaşığıyla denemiş o çekilde içmiş. Yani biberondan içmemeye devam ederse son çare olarak kaşıkla içirecekler bakalım. Ek gıdaya da az kaldı artık yavaş yavaş denemelere başlayacağız bakalım, süt kaşığını da tekrar bi deneyeyim bakalım teşekkür ederim

Kritik dönemi buyuk olcude anlatmışsınız en azindan, zaten emin olun bebekler biraz ilkel insanlar oldukları icin aslinda karinlarini doyurma ic guduleri cok guclu yani kendini cok ac hissetse illaki kabul ederdi diye tahmin ediyorum. Ama anneyiz tabii ki nihayetinde ben de olsam sizin yerinizde yemediginde cok endiselenirdim.

Kesinlikle öyle :cherry_blossom: