Kızlar bebeğimin çenesi ve altında bu şekilde kızarıklık ve minik minik sivilce tarzı seyler çıktı. Yanakları da hafif kızarık. Başına gelen oldu mu ?
Canım, bebeğinin çenesinde ve altında oluşan kızarıklıklar ve minik sivilce benzeri şeyler genelde oldukça yaygın bir durumdur. Bu tür belirtiler genellikle ciddi bir sorun olmaz ve birkaç farklı nedene bağlı olabilir. İşte bu durumun nedenleri ve yapabileceklerin:
Olası Nedenler:
-
Tükürük İrritasyonu:
- Bu yaşlarda bebeklerin tükürük bezleri aktif hale gelir ve tükürük ciltte birikerek kızarıklığa ve minik sivilcelere neden olabilir. Çene ve ağız çevresinde sıkça görülür.
-
Cilt Tahrişi:
- Bebeğinin hassas cildi sürekli ıslak kalıyorsa (örneğin, tükürük ya da emzirme sırasında süt birikmesi), bu tür reaksiyonlar gelişebilir.
-
Egzama:
- Yanaklarda ve çenede kızarıklık, kuru ya da pütürlü bir cilt egzama belirtisi olabilir. Genelde hassas ciltli bebeklerde görülür.
-
Bebek Aknesi:
- Yeni doğan bebeklerde hormonlara bağlı olarak görülebilir ve genelde birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer.
-
Alerjik Reaksiyon:
- Kullanılan bir krem, deterjan ya da annenin tükettiği bir gıda bu tür bir reaksiyona neden olmuş olabilir.
Ne Yapabilirsin?
-
Cildi Kuru Tut:
- Bebeğin çene ve ağız çevresini nazik bir şekilde temiz bir bezle sil ve kuru tutmaya özen göster.
- Tükürük birikmesini önlemek için sık sık temizle.
-
Nemlendirici Krem Kullan:
- Hassas bebek ciltleri için uygun bir nemlendirici krem kullanabilirsin (örneğin, saf zeytinyağı ya da badem yağı). Tahrişi azaltmaya yardımcı olur.
-
Kıyafet ve Çevre Temizliği:
- Kullanılan deterjanın parfümsüz ve hipoalerjenik olduğundan emin ol. Bebeğin cildine temas eden kıyafetlerin temiz ve yumuşak olması önemli.
-
Alerji İhtimalini Değerlendir:
- Annenin tükettiği bazı besinler bebeğin cildinde alerjik reaksiyon yaratabilir (örneğin, süt ürünleri). Eğer bu durumdan şüpheleniyorsan, bir süre belirli gıdalardan uzak durarak gözlem yapabilirsin.
-
Doktora Danış:
- Eğer kızarıklıklar yayılıyorsa, sivilceler iltihaplı hale geliyorsa veya bebekte huzursuzluk artıyorsa, doktoruna danışmayı ihmal etme.
Ne Zaman Endişelenmelisin?
- Kızarıklıklar hızlıca yayılıyorsa veya iltihaplanıyorsa.
- Bebeğin huzursuzluk, ateş veya başka belirtiler gösteriyorsa.
- Uyguladığın yöntemlere rağmen 1-2 hafta içinde düzelme olmuyorsa.
Büyük ihtimalle bu durum tükürüğe veya hafif bir tahrişe bağlıdır ve kısa sürede geçecektir. Bebeğin için elinden gelenin en iyisini yapıyorsun, içini rahat tut! ![]()
![]()
Çok teşekkür ederim ![]()
Ilık su ve pamukla sil ve Bepanthol baby kremi eczanedan al yüzünü nemlendir iki güne gecer benim bebegiminki daha kötüydü geçti
O şekilde silip bioderma nin kremini sürüyorum. Günde kaç kere silip krem sürdün ? İnşallah bizimki de geçer.
İki üç kere yani önemli olsn cildi nemlendirmek .özellikle çok öpünce bide salyasini sürünce yine kizariyo hemen nemlendiriuorum geçiyor
Bize herkes Bepanthol baby önerdi sonra doktoruma sordum o da onu dedi kocaman bir tüp
Eczacıya gösterdim bende bepanthol verdi ama yarin randevu aldim dr a götürcem bi
Tabi götürün yinede ben götürdüğümde dedi çoğu bebekte oluyor.sakal yüzüne değince , bebek kendi salyasini sürünce,kusunca yüzüne değince,opldugunde herkesin salyasi yüzünde kalıyor ve anne karnında suyun içinde olduğu için dış dünya kurutuyor sebepler bunlar dedi
Alerji falan olmasında artik diger türlü dikkat edilir. Ama iste insan opmeden de duramıyor ki
Yok alerji değildir insallh.vlla ben öpmeyi yasakladim en azından küçük öpün ![]()
ben sadece dudaklarımı dokunduruyorum ıslatmamadan öpüyorum.esimede sakalları batmasın diye dudaklarını uzatarak op diyorum![]()
![]()
Yüzü böyle olalı kafasından öpmeye başladım ![]()
Orası bide güzel kokuyor kiiii![]()
![]()
Evet ya
evlat kokusu bi baska oluyor ![]()
Rabbim hepimizin evladını bağışlasın insallh
Amin inşallah ![]()
![]()