Çocuk nazar olur diyen teyzeler

Kızlar bugün bebişimi avmye götürdüm mağazada kızlar seviyorlar falan uzaktan sonra yolda bir teyze durdurup üzerine örtü ört hem yüzü görünmesin hemde nazar olur dedi. Neyse çıktım ordan başka bebekli bir anne üşür nazar olur ört bence falan dedi Bana hiç mantıklı gelmiyor ben istiyorum ki bebeğim dışarıya alışsın bağışıklık kazansın aynı zamanda etrafı izlesin evde tavan avize dışında manzarası olsun. Bazen böyle teyzelerden büyüklerden nasihat alıyorum kendimi suçlu hissediyorum haklı olduğumu bildiğim halde

Kendini hiç suçlu hissetme. Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Maalesef böyle insanlar çok var.

Bi anne olarak sende haklisin ama onlarda kotu niyetli soylememis emin ol canim nazar gercekden var insani mezara deveyi kazana sokar demisler Allah korusun bebegin kucuk oldugu icin demislerdir sen bebegin icin en iyisini bilirsin tabi sosyallesiceksin bebegininda alismasi lazim sonra cok zor alisiyo kalabalik ortama bizde 2 ayligiz havalar birazcik isinsa bizde aticaz disari kendimizi bekliyoruz bakalim :slight_smile:

Sen haklısın ama şöyle bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama AVM kapalı biyer çok da iyi değil bebek için daha açık alanlar varsa sahil gibi yerler daha iyi gibi geliyor bana . Bide nazar gerçekten var biz önceki gün annemlere gittik misafirler geldi valla akşamına çocuğu eve zor attım gülücük kız lakaplı çocuk ağlama krizlerine girdi kurban olduğum

Ne zaman AVM’ye gitsek yüzünü kapatiyordum pusetteyken yarım şekilde. Bir iki kere bunaldı diye tamamen açtım öyle gezdik sonra kendimizi eve nasıl attık bilemedim :roll_eyes: Işıktan sesten yabancılardan acayip huysuzlanıyor artık. Nazar da oluyor hep bakıyorlar. Ben de bakardım bebegim yokken valla ama maaşallah demek lazım. Herkes güzel bakmıyor. Ne kadar güzel bir bebek deyip geçiyorlar. Eşimle el ele bebekle neşeli neşeli gezerken tabiki nazar çekiyoruz keşke olmasa ama var maalesef.

Nazar var olan birşey o konuda haklılar. Ama sende haklısın. Sadece gitmesi gereken yer AVM degil. Temiz hava alması daha iyi olur. Avmler hem çok ışıklı hem de bunaltıcı ve gürültülü :blush:

Ilk avm deneyimimiz bebisimin durmamasindan dolayi baya aglamali sonlandi(2 aylik) bende evde bunaldigimdan gitmistim ve dediginiz gibi tanimadigim insanlar kac aylik, adi ne vs dediler sevmeye calisanlar falan biraz rahatsiz oldum tabi ama bunlari tahmin ederek bilerek gitmistim cunku buyuk oglum cok istemisti ayrica aglama ve huzursuzlugu yuzunden bende yedigim ictigimden bsy anlayamadim, avm de bebek bakim odalarida bi okadar yetersiz. nazar konusuda ise bazen anne ve babaninda cok sevmekten kaynakli gozleri degebiliyor bence dua okuyalim bol bol cumlemizin bebislerini korusun rabbim. Velhasil bir sure avm olayina ara veriyorum veya saat kisitlamasi yaparak gidip gelebilirim diye kanaat getirdim.

AVM dediğim açık alan zatne yarım saat durmadım sahile götürüyorum genelde

Nazar varlığından biraz şüpheliyim. Sanki o kötü bir enerji ve buna inanarak biz o kötü enerjiyi üstümüze çekip buna bağlıyoruz

Nazara inanıyorum nazar değecek diye strese sokmamak gerek tabı ama anne babanın bile nazarı değiyor insana ben toplulukta kızımı emzırmıstım a ne kadar sütün var mama vermıyorsun dedıler hep o herkes bırseyler soyledı o. Olaydan 1 hafta boyunca kızımı zor emzırdım bu yüzden bır yere gıdıp geldıgımde evde nazar duası açar seslı dınlerım Van gıbı yerlere gıttıgımdede yapanı bırı sevmek ıstedıgınde ben sevdırmıyorum ,bu nazardan kaynaklı yaptığım bırsey değil hıc tanımadığım insanların çocukları yaklaşmasın hoşlanmıyorum sevmek istediklerine teşekkür ederek yoluma devam ediyorum