Çok bunaldım eşimle ilgili

Hanımlar merhaba eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyor eminim çok iyi biri çok iyi bir baba allah razı olsun gerçekden herşeyim o benim ama çok fazla surat yapıyor hele bu ara varya allahım kendince birşeye alınıyor suratı beş karış yemek yemiyor trip atıyor bende kinci biri değilim sürekli gönlünü almaya çalışıyorum artık çok bunaldım. Gurbetteyim kimsem yok sadece onu görüyorum onunda böyle kendi kendine tiriplere girmesi beni artık boğuyor, dayanamıyorum konuşurken bi anda suratı asılıyor ne dedim diyorum ses yok bunu alışkanlık mı yaptı ne her hafta aynı sorun. Tamam belki tartışma olur kalbi kırılır ama hayatını devam ettirip tavır yaparsın da öyledir bu. Yok yemek yemiycem ıı ııı ııı yapıp duruyor. Geçen hafta aynısını yaptı güzelce anlattım bak belki yanlış birşey dedim bilmiyorum ama suratınu artık bu şekilde görmek istemiyorum sadece seni görüyorum burda ve bu hal beni sıkıyor arttık dedim yok artık sen beni istemiyorsun diyip gözleri doluyor. Napıcam bilmiyorum kimseyede bişey anlatamıyorum aileme bişey söylesem eminim ona baskı yapıcaklar ayrılın vs diyecekler daha kötü olucaz onun ailesine anlatsam onlar zaten eşimden beter hemen ağlayıp zırlıycaklar ne yapıcam artık öyle gerginim ki çocuğuma da yansıyor bu çok iyi biri gerçekden çok seviyoruz birbirimizi ama kendince herşeye alınıyor. Bende öyle bir durumda ağzıma geleni söylüyorum artık gerçekden o suratı beni boğuyor bi akıl verin bana ayda bir iki kez bunu yapıyor ve çekilmez oluyor bende mi sorun bilmiyorum bende tavır yapabilsem eminim bunu uzatmıycak ama gerçekden ben öyle küsüp kenara çekilcek biri değilim birşey varsa konuşurum kapatırım konuyu uzatmam sevmem öyle dargın olmayı nasıl bir yol izlesem çok üzülüyorum bu halimize

Eşiniz sevgililik zamanında veya evliliğin ilk zamanlarında da böyle miydi yoksa sonradan mı değişti bazen eşler sorumluluklarından sıkılır ve bu durumu farklı yönleriyle ifade eder maddi veya manevi anlamda bir şey mi yaşıyor benim eşim genelde iş yerinde bir problem yaşadığında evde bunu yansıtıyor konuşmak istiyorum konuşmuyor yemek ye diyorum yemicem diyor noldu ben mi bişey yaptım diyince üstüme gelme senlik bir durum yok diyor eşinizin yaptığı seyi bi tık buna bağladım

Yok böyle değildi bebek gibi ilgilenir benimle ilgisi hala aynı ya evet şu aralar biraz maddi sorunları var ama ben bunları sorun etmiyorum ki allaha şükür gelirimiz orta düzeyde birikimimiz de var her zaman söylüyorum sıkıştığında kullanabilirsin diye kullandığı zamanlarda oluyordu bundan sebep bana tazır yapar mı bilmiyorum saat kaç olmuş birşey yemedi hazırlandı çıkıyor dün kızıma kemik suyu yapmıştım kemilklerle evde ekmekler fazlaydı bir poşete koydum ki sokakdaki hayvanlara verelim diye söylemişdim de giderken bana ekmekleri niye çöpe atıyorsun diye kızıyor ya çok saçma sapan şeylerden tartışma çıkarıyor anlam veremiyorum konuşuyorum olmuyor varsa bir sorun söylesin halledelim niye böyle yapıyor

Kac senelik evlisiniz ve kaç yıldır tanisiyorsunuz acaba

Çok şükür aç açıkta olmadığımız günlere anlattığınız gibiyseniz anlayışlı destek olmaya çalışan bir eşsiniz çoğumuz maddi sorunları sorun etmeyiz ama bazı erkekler yetememe kontrol kaybı hissini çok ağır yaşar bunu size yansıtması ev huzurunu bozması çok etik değil o yüzden üstüne bence ne kdr gidersen okdr sana sert yapar eskiden bende çok kafama takardım ama şuan böyle bir şey yaşadığımız an konuşmuyorum sessiz kalıyorum çünkü anlamak ayrı sınır koymakta şart biz eşlerimizin ebeveynleri değiliz bunu bazen idrak edemiyorlar hiç aldatma ihtimalı var mı konusuna da girmeyeceğim eğer sevildiğine inanıyorsan ve eminsen sorun yok demektir. Sen “Bir derdin varsa konuşalım.“ diyorsun yapıcı olan tarafsın ve bu bir sure sonra seni yorar yemiyor mu bırak yemesin uyumuyor mu bırak uyumasın aynısını bir gün yapmayı dene kaç saat altan almaya çalışıcak

Ben trip atan erkek sevmem trip kadına has olmalı ya ama maalesef neyi sevmiyorsam onunla sınandım eşim çok konuşkan biri değildir bu yapısını çok severim dedikodusuda yoktur kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz ama trip atması beni bitiriyor en son yine bir trip meselemiz oldu hiç sebepsizdi benlikte değildi. artık çok sıkıldım bu sofraya ya gelirsin yada beni komple hayatından çıkartırsın sofraya küsmek trip atmak nedir ben senin annen değilim ki cekeyim dedim sonra düzeldi şimdi sorunu olunca ben bugun iyi değilim sonra konuşalım diyor bende tamam hayatım diyip onun bana gelmesini bekliyorum sonra anlatmak isterse dinliyorum ama ne oldu anlat diyede üstüne gitmiyorum bazen içinde yaşamak istediğini düşünüyorum

6 yıldır hayatımda 2 buçuk yıldırda evliyiz

Kesinlikle katılıyorum tamam borcu var ama birikimimiz de var imkansız değiliz yani ben alttan aldıkça o daha fazla saçma sapan şeylere surat yapmaya başladı. Sevgisi ilgisi mükemmel, gerçekden çok iyi biri çok yardımcı bana bebek gibi ilgilenir benimle herşeyime koşar eder normalde asla kıyamaz bana. Benim çok zoruma gidiyor tek onu görüyorum ya gerçekden burda kimsem yok onunda böylr olur olmaz zamanlarda surat yapması canımı sıkıyor. Kavga etsek tartışsak anlarım. Böyle surat yapıncada bende ağzıma geleni söylüyorum daha da kötü oluyoruz

Ev sakinleşip uykuya geçeceğiniz zaman seninle randevumuz var deyin. Bir ortam hazırlayın bence ne seviyorsa artık çikolatalı sütle bisküvi bile olur hızlıca. Oturup biraz sohbet edelim seni özledim deyin. Güzel zamanlarinizdan konu açın. Şöyle iyiydin şimdi noldu tarzı değil. Sakinleştirici, gülümsetici tonda. Sarılın senin her seyinden memnunum deyin. Sen bir şeyden memnun değilsen bana lütfen söyle hallederiz mesajı verin. Sakinlesince bence açar kutusunu diye düşünüyorum.

Bu şekilde gidiyorum hemen yumuşar uzatmaz ama hep benden bekliyor birşey yapmadım ki. Normald zaten tavırlı olunca hemen alttan alıp yumuşatırdım konuyu şuna darıldım deyince şok olurdum yani kötü bişey olmaz hayatta alınacağı şey. Bir iki bir iki artık bu durum beni bayıyor zaten birbirimize ilgili bir çiftiz ama niye yapıyorsa hemen bi surat yapıp kenara çekiliyor. bu sefer bende alttan almak istemiyorum gerçekden yoruldum

Uzun zamandır tanıyorsunuz birbirinizi evlilik süreniz bizimle aynı 2.5 yıl artık oturmuş olmali aslında yeni evliyken insanın yeni birbirini tanimasiyla olur bu trip ama bu evre artık trip evresi değil haklısınız bunu belirtin birbirimize karşı yüzümüz düşmesin gerekirse birbirimizi kaybetmeyelim deyin bu tür durumlar bu yolu surdurmekse amaç her gün tartissak da konuşup yine hayat akisimiz devam etmeli deyin

Bir de aklıma şu geldi bazı hocaların eşlerin birbirine yuz eğme trip atma anlatimlarini izletin o da etkili olabilir yaptığım dogru değilmiş diye dusunmesine sebep olabilir

Şu an ona seslensem mesela hemen gelir barışır ama ben seslenmek istemiyorum. Biraz kendi haline bırakıcam bakalım belki işe yarar

Allah yardımcınız olsun anlar umarım eksiğini guzel günleri kendine ve size zehir etmemiş olur

Haklısınız tabi ama bir şey yaptığınız için yapmayacaksınız. Ağzını aramak için biraz da. Siz bilirsiniz tükenmişlik varsa yapacak pek bir şey yok. Sizi görüp anlamalı belki de. Belki de ciddi okkalı bir konuşma yapmalısınız. Üzerimde bir ton sorumluluk var, stres var, bir de sen zorlaştırma , kolaylaştırmak senin işin olmalı deyin. Tamamen sizin ilişkinize bağlı bir durum maalesef :woman_shrugging:t2:

Hiç unutmuyorum eşimin bikaç hafta üst üste işleri kötü gidiyordu ben sknti etmiyordum rızkı veren Allah bugün alır imtihan eder yarın verir sende şükrünü edersin diye o zaman psikolojisi bozulmştu evde ne kadar birikimi varsa bnm altınlarmn da hesaba katarak 20 yıllık kirayı hesaplamştı normal de gelecekten endişe duyan biri değil di ama o zaman maddi skntı onun aşıru moralini bozuyordu siz bu süreçte yanında olun inanın ihtiyacları için birikim yaptığı paradan almak bile zoruna gidiyordur normal de size bebek gibi bakıyosa maşallah onun tavrı aslnda size değil bence skntısını bi şklde yansıtmays çalışıyor diye düşünüyorum alttan alın derim ben

Yani istediğim de o kendi anlamalı yaptığının saçma olduğunu. Bu alışkanlık haline gidiyor çünkü ileride daha da zorlanırız ilişkimizi kötü etkiler diye de endişeleniyorum bakalım hakkımızda hayırlısı

Yazdıklarınızı okuyunca bir an acaba eşim burada hesap açıp o mu yazmış bunları dedim :face_with_hand_over_mouth: biz de tam tersiyiz suratı düşen taraf benim ve eşim bundan şikayetçi. Hatta 1 haftadır da bu sebepten tartışıp birbirimizi kırdık ve ben hala kendime gelmiş değilim çünkü tartışmayı ben işteyken telefondan yapmıştım mesajla, ben de uzamasın diye cevap vermedim ama çok kırıldım. Hala da düzelemiyorum çünkü o da kendini haklı görüp özür dilemiyor. Eğer eşiniz benim gibiyse ben en azından bana karşı kırıcı olduğunda biraz beni düşünüp hatasını farketsin istiyorum, belki eşiniz de sizin tepki vermenizle o küskünlüğünü daha da sürdürüyodur. Ben eşim beni düşünmeden hareket ettiği için kırıldım, ama o kırıldığımı farketti ve sözlerle söylemese de “üff al işte mahvoldu günümüz” moduna girdi, ben ertesi gün işe gidecek olmama rağmen ve ders vereceğim için hazırlık yapmam gerektiğini söylememe rağmen kızımı benimle bırakıp kendisini odaya kapattı. 5 saat hiç kalkmadı bilgisayar başından. Yani umrumda değilsin der gibi davrandığı için daha da kırıldım, gece bunları dile getirdim içimi döktüm mesajla anlattım. O da sabah yazdıklarımı okuyunca çıldırmış gibi tepkiler verdi ben artık çok bunaldım her şeyimi size veriyorum yine de sana yetmiyor vs dedi. Kız kardeşini bana örnek göstererek o bütün evi tek başına çekip çeviriyor eşi bir şeye elini bile sürmüyor dedi. Böyle bir karşılaştırma yapması beni mahvetti zaten, ama konuşma öylece yarım kaldı ve ben bu kırgınlığımı içimden atamıyorum, yeniden tartışma olacak diye konuyu da tekrar açamıyorum öyle geçip gitti. Ama soğukluğu kaldı. Belki benzer şeyler yaşadıysanız eşinizde de böyle halledilememiş kırgınlık vs olabilir.

Ah işte tam olarak eşimden beklediğim şeyler bunlar :face_with_hand_over_mouth: Eşimin yaptığı da şey, “biraz üzlürsün geçer işte niye bu kadar uzatıyorsun, günümüzü mahvettin.” :grin:

Konuştuk bu sabah bilerek yaptığım birşey değil bu sıralar kendimi iyi hissetmiyorum dedi bende kendini kötü hissettiğinde veya yanlız kalmak istediğinde bana söylebilirsin bende ona göre davranırım suratını asmana gerek yok diye anlattım işte özür diledi bakalım umarım bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşmam çünkü normalde çok iyi biri anlayışlıdır herşeyime koşar eder belkide yorgun olduğu için böyle yapıyordur bakalım şuanlık anlaştık inşallah böyle bir sorunla karşılaşmam, benimle konuşup destek olduğunuz içinde hepinize teşekkür ederim bütün güzellikler sizinle olsun