Bebeğimde kansızlık var demirden yğksek şeyler vermeye başladım ama c vitamini ile verin yazılıyır araştırınca . Mesela pekmez ile limon veren veren var . Pekmeze bir iki damla limon sıkıp versem mi deneyen var mı ?
Ben demir ilacini kullanmiyorum bebegime ama kendim pekmeze limon damlatip icerdim kansizligimada iyi gelmisdi 1 yas oncesi limon veremiyoruz ama pekmez veriliyomu onuda bilmiyorum daha bebek damla olarak kullansan yeter ona bence
Sen doktora sorsan daha iyi pekmez ver ozaman ama limona bisey diyemem
Brokoli de demir ilacıyla verilebilirmiş
Pekmezi demir ilaciyla bir veriyorsan onun yerine brokoli vereceksn yani
Evet bizimde biraz düşük maalesef. Portakal ve yumurta veremiyorum ben. Yeşil mercimek alacağım onda da demir fazlayms
Aaa ben bebegime limon vermistim ne sikinti oluyormuş ben hic duymamistim
Limon ve portakal 1 yasdan once verilmez asit orani yuksek ve alerjenikdir ayrica idrarda yanma ve pisik yapar canim
Ay bnde cok kansizim ellem yaz gununde bıle üşüyorum. Pekmezi ac karnina mi tok karnima mi iciyon ve nekadar iciyordun
Semizotu ve yeşil mercimek daha önce tatdırmadım 3 gün kuralına uyduktan sonra denerim mutlaka
Ben o hatayı bebeğim 8 aylıkken yaptım. Az bir portakal suyu vermiştim alerji yaptı. Yüzü kızardı, kaşıntı yaptı.
Evet bacim aç karna ic limon damlat icinede ac karna emilimi daha yuksek. Dogumdan once bendede kansizlik vardi bas donmem halsizlik el ayak buz gibi oluyodu valla
Evet asitli bide yapar idrarda yanma bile yapar bilemeyiz huzursuz eder bebegi
Domates 1 yaşından önce yasak diye biliyorum
Evet domatesde alerjik asitli. Bazi doktorlar 9 aydan sonra pismis sekilde verilebilir diyo
Sıkıntı yaşamadıysan güzel. Herseyden besin degerini alır
Şu an deneyebilirim o zaman ama 10.ayına girdiği zamanı bekleyeyim.
Bizim doktor domatesle ilgili bişey demedi 1 yaşına kadar bal şeker tuz patlıcan vermiyoruz dedi ama bende çok az tuz atıyorum yemeklerine.onun dışındakileri deniyerek verebilirsin dedi mevsim meyvesi sebzesi denenebilir bence
Bukadar beklemissin biraz daha bekleyebilirsin tabi her doktor farkli bisey soyluyo ama asitli olan alerjik olan sebze meyveler icin acele etmemek en iyisi
Kesinlikle öyle. Eninde sonuna yiyecek zaten