Kızlar bebeğim 1 aylık olmak üzre 28 günlük. Doğduktan 4 5 gün sonra sağlık ocağında demir vitamini verdiler bilenler vardır monovit damla. 2 3 gün kullandım sabah saatlerinde veriyodum 3 damla ama öğleden sonra bebeğim akşama kadar ağlama krizine giriyodu. Bilmiyorum ondan mı kaynaklı diye ama takip ettim vermediğim günleri gayet iyidi verdiğim günlerde saatlerce ağlıyordu. Bende kestim vermedim daha onu. Başkada almadım. Kullanmam gerekiyor mu acaba onu
Merhaba canım! Monovit gibi demir damlaları, bebeklerin demir seviyelerini desteklemek için genelde doğumdan kısa süre sonra verilmeye başlanır. Demir, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişimi için çok önemli, bu yüzden doktorların önerdiği takviyeleri kullanmak genellikle faydalıdır. Ancak, bazı bebekler demir damlalarına hassasiyet gösterebilir ve karın ağrısı, gaz ya da huzursuzluk gibi belirtiler yaşayabilir.
Eğer bebeğinin Monovit damlasını aldıktan sonra sürekli ağladığını fark ettiysen, bu durumu doktoruna mutlaka bildirmen iyi olur. Belki başka bir demir takviyesi önerilebilir ya da damlayı farklı bir zamanda ya da farklı bir yöntemle vermeyi deneyebilirsin. Bebeğin demir takviyesine ihtiyaç duyup duymadığını kontrol etmek için doktorun, kan testleri yaparak bebeğinin demir seviyelerini de değerlendirebilir.
Demir takviyesini tamamen kesmeden önce doktorunun önerisi doğrultusunda hareket etmek en iyisi olacaktır. Bebeğinin sağlığına en uygun yolu birlikte bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim admincim. Olmasa baktırayım bir. Sabah saatlerinde verince öğleden sonra huysuzlandı. İki kere de öpleden sonra verdim bu seferde gece huysuzlandı. İyi gelmedi demekki. Bende vermedim daha. Bende gebelikte kullanıyodum monovit. Doğumdan sonra içmedim ama aile hekimim iç dedi içmedim yine. (Daha doğrusu fırsat bulmuyorum kafamı kaşıycak vakit yok)
Saflik ocaginin verdigi sanci yapiyor canim b3nde ocean markanin kullaniyorum kullanman lazim
Monovit demir değil d vitamini. Demiri 4 aylık olduktan sonra verecekler. Bizde monovit aşırı gaz yaptı içeriğindeki ayçiçeği yağı sebebiyle. Ocean aldım 400iuluk onu kullanıyorum
Muhakkak temiz içerikli özellikle zeytinyağı bazlı olanları alın kemik sağlığı için gerekli
D vitamini bebekler için çok önemli sağlık ocağının ki bizdedr sancı ve gaz yapmıştı verince çok huzursuzdu doktoruma söyledim evet bazı bebeklerde monovit gaz yapıyor dedi well care diye bı marka söyledi onu aldık onu kullanıyoruz hemde pratik fıs fıs olarak
Götüreyim o zaman başka alalım ya
D vitamini veriyor sağlık ocağı ama kimse onu tavsiye etmiyor canım ocean markasının var ondan alabilirsin herkes bunu tavsiye ediyor. Demir damlasına daha sonra başlayacaksın ama onu da sağlık ocağından almak yerine kendin al onu da beğenmiyor hiç kimse şimdiden aklında olsun
Benim bebeğimdede şiddetli gaz yaptı çocuk doktoruna gittim değiştirdi damlamizi sizde gidin
Evet benimde aynı işte veriyodum çok huzursuz oluyordu bende kestim. Daha da gidemedik. Çocuk doktorunun öu değiştirmesi gerekiyor. Ona göre yarın için randevu alayım götüreyim
Demir vitamini benim bebeğimde kabız yapmıştı dr ek gıdaya geçince pekmez verirsin demişti. Ama ben sağlkocağının verdiğini kullanmadım. Kullanmak istememde öyle vitaminleri devletin verdiklerini alma hiç iyi değil ocean almıştım ben d vitaminide ocean kullanıyorm
Bende bugün aldım ocean. Nasıl kullancam bunu içinden sprey ve damlatma ucu çıkıyor. Diğerine doktor 3 damla demişti bunu da aynı 3 damla mı vermeliyim
Yeni bugün aldım sabah başlayacağım vermeye
Canım , monovit d vitamini demir değil. Sabah saatlerinde bebeğe vermelisin en geç öğlene kadar.
Fıs fısla 1 defa damlalikla 3 defa ben fıs fıs seklinde kullaniyorum daha kolay
Evet biliyorum monoviti öyle kullandım ama iyi gelmedi
Doğru almışım demi bu vitamin. O zaman fısfısla bikere sıkayım ağzına
Evet canım benimkide bu içeriği en trmiz olan bu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin