Merhaba hanımlar 22.haftamda detaylı ultrasonda doktor kalpte delik olduğunu söyledi ama yanlış görmüş olabilirimde dedi amniyosentez önerdi 16.haftamda bagirsakta parlaklık görüldüğü için fetal dna testi yaptırmıştim ve temiz gelmişti detaylı ultrasondada parlaklığın azaldığını soyledi yinede içime bir şüphe düşürdü benzer durumları yaşayan var mı acaba
Merhaba , benim bi arkadaşıma aynısını söylemişti . Yaptırmadı amniyosentezi doğurana kadar kız eli böğründe yaşadı resmen . Bebek çok sağlıklı doğdu . Eğer anne karnında herhangi bir tedaviye başkamayacaklarsa delikse ona göre yol izlemeyeceklerse ben saçma buluyorum amniyosentezi . Ama en iyi sen bilirsin . Ucuz birşey de değil çünkü. Ay görmüş olabilirim istersen sıvı alıp bakalom lafı çok dönmeye başladı. Onun yerine başka bir doktora daha göster istersen
Fetal dna sonucum temiz gelmişti ama yinede insanın içine bir şüphe düşüyor
Bnde fetal DNA yaptırmıştım ama orada eğer çocukta varsa bir hastalık vs o tespit ediliyor, organlarda herhangi eksiklik ya da bir sorun varsa o sadece detaylı da anlasiliyor,doktor zaten emin olmadan söylemiş bence çok iyi bir perinatoloji doktoruna görünmekte fayda var
Haklısınız benim endişem down sendromu olabilir mi diye
Doktor doğuma kadar deliğin kapanabileceginide söyledi
Paylaşımlardan okuduğuma göre ilerde kapanıyor diye benimde aklımda kalmış ama teyite muhtaç bir bilgi.
down sendromu olsa dna testinde cikardi zaten temiz gelmis bunu kafanizdan silin bence fetal dna da kramozomlara bakiliyor zaten cocukta kalici hastalik varmi diye o yuzden temiz gelmis hic suphe etmeyin