Kızlar normal doğum yaptım. Bugün 44.gün. internetten baktımda hanefi mezhebi 40 şafii 60 gün diyor kanama olsa bile namaz kılma konusunda ben şafiiyim. Şuan kanamam yok ama pembe lekeler var namaz kılıp kılmasam mı bilemedim bilen biri beni aydınlatabilir mi
merhaba şafiyim diyorsun canim o yuzden şafi oldugun icin 60 ı bekleyeceksin mecburen
Aynen Şafi mezhebine mensup isen 60 günü bekle .60 günü geçtiği halde geliyorsa da normal gusül abdesti al sonrasında her namaz için abdestini tazele. Bende kırk günü geçtiği için öyle yapmıştım.Tabi ben Hanefi mezhebine göre olanı söylüyorum
Dinimizde mezhep yoktur peygamber den böyle bişey görmedik sahabeden de tabiinden de hangisinin görüşü sana Uygun geliyorsa alabilrsn insAllah
Bende şafiyim 40 tamamlandı gusül abdesti aldım temizlendim sonrası gelen özürdür bende araştırdım normali 40 gün 40 gün sonrası özürdür ibadetini yapabilirsin egerki devam eden bi leke vs varsa bez kullan nmz da çıkar ben böyle yaptım
Kitapta da belirttiği üzere gayet açık bir bilgi var önünüzde neden arada kaldınız ki? Arkadaş mezhep yok deyip sonra birinin görüşünü alabilirsin demiş orada biraz güldüm. Mezhebin kişiye verdiği şeyde o görüş alma tercih etme olayıdır zaten. Görüşünü aldığımız kişilerin hepsi de bu dinin büyük alimleri secilenlerdir… Ve dayanakları da ayet, sahih hadis,tefsir ve icmadır… Safi de olsanız yaygın hareket 40 gün denmiş. Azami 40 gün almanızda bı beis yok.
Peygamerimiz zamaninda sahabeyi kiram vardi efendimizin agzindan cikan yada fili uyguladigi seyler vardi sonra halifeler buyuk imamlar bizim donemimizde mezhep imamlari
Bize yon gosteriyo bence bu iyi bisey.
Onlarda kitaptan hadisten bize yon veriyo.
@Aciz_birkul sanırım sen buna cevap verebilirsin, bak bi
Dinde 40 diye birsey yok kanaman bitti mi gusul alıp ibadet yapabilirsin
Konuyu yanlis anlamissin kanaman 40 gun devam ederse once biterse tabiki once baslarsin.
Hakkınızı helal edin uygulamalar ben de sessizde buraya çok girmiyorum öncelikle selamün aleyküm kardeşim Allah hidayetten ayırmasın ben de şafi değilim ancak İmamı Şafi hazretlerininin en fazla 60 dir lohusa bir kadının lohusalıktan çıkmasındaki mühlet demesinin sebebi lekelenme dahi olsa munasebetten ve abdest gerektiren ibadetlerden uzak durmasini istemiştir bu yönde istişare etmiştir okuduğum ilmihale de göz gezdirdim şu düşünceye vardım eksiği varsa Rahman tamamlasin lekelenme devam ettiği müddetçe namaz kilamazsin lakin ,60 günü de geçecek olursa o zaman özür sayılır 60 günden sonra baktın regl olmuyorsun ama ara sıra lekelenme devam ediyor kan artışı olmuyor ise ibadete mani değil tabiki ben böyle dedim diye hemen itimat etmek zorunda değilsin müslüman uyanık olmalı daima araştırmalı ki yaşadığını din sanmasın Hz Ömer’in dediği gibi
@Ebuşşş lekelenmen kesildi mi kardeş
Dikkatini çekerim 60 gün içinde lekelenme devam ediyor ise kilamazsin 60 gün içinde bitti misal 60 günü doldurmayı beklemen gerekmez abdestini alabilirsin 60 gün sonrası da özür sayılır
Evet lekenmem bitti namaz kılmaya başladım. Teşekkür ederim Allah razı olsun
Âmin Ecmâin Allah kabul eylesin en güzel makamla şereflendirsin
Amin cnm Allah razı olsun
Nur şafi mezhebinden bi hoca arkadaşa danıştım
: Dedi ki 60 güne kadar bekleyecek lekelenme bittiğinden emin olduğu vakit namaza başlayalım
Ama onlarda lahusa süresi 60 gün bu gün sayısı içinde lekelenme normal
Hanefi mezhebinde lekelenme 40 günü aşınca özre giriyor mesela
Bir arkadaşım hocaya sormuş verdiği cevap benim tahmin yürüttüğüm ile aynı bacım doğru ve kesin Bilgi budur
Bacım lekelenme devam ediyorsa 60 gün içinde lekelenme in bitmesini beklemen gerekiyor doğrusunu bilirsen daha iyi olur hoca onaylı
Seni burada daha aktif görmek isterim