Kızlar selam şimdi ben çok anlamıyorum böyle şeylerden 40 mevludunu de annem organize etmişti eşimde yapalım dedi bu diş buğdayı nedir nasıl yapılıyor 40 gibi hediyelik hazirlatip kuran mi okuruyoruz nolur beni aydınlatın tecrübeli anneler
Bayramdan sonra dedim ama bakalım hiç bilgim yok neyi nasıl yapcam bilmiyorum
Canın buğday pişirilir bizim burada nohutlu eş dost akraba kimi çağırmak istersem çağırırsın pasta börek yaparlar gün gibi olur yanı ister Mevlitli yaparsın istersen yapmazsın. Hediyelik eşya da senin isteğine bağlı maddıyata bağlı yani . Ha birde şey yaparlar işte makas para tesbih gibi eşyalar koyup bebek hangisini secerse o mesleği yapar gibisinden bişey mutlaka görmüşsündür internette falan eğlenceli olabilir benim bildiğim bu kadar büyük kızıma yapmadım ama küçüğe yapmayı düşünüyorum ![]()
Ha biz bide böyle zamanlar da akrabalarımızla bi karar aldık ikramlık konusunda herkes bir çeşit hazırlayıp getiriyor böyle ev sahibi içinde daha iyi oluyor çünkü malum bebekle zorlanırsın birde artık hersey çok pahalı bir sürü malzeme kullanıyorsun bu şekilde daha kolay oluyor bizim için naçizane bi fikir olsun sana da nazın geçen akraba arkadaşın varsa bu şekilde yapalım diye teklif edebilirsin
Ayy çok teşekkür ederim hiç bilgim yok çünkü bayramdan sonra hava güzel olursa köyde yapmak daha mantıklı geldi mevlutte magnet açacak minik kuranla tesbih yaptirmistim bunda ne yaptırabilirim acaba
Okuyacak var ya onu hallederiz de buğday pişirme falan olayı ritüelleri nedir onu bilem3dim bide diş şeklinde pasta düşündüm ufak tefek balondu süs minik süs falan ay herşey birbirine girdi bilmiyorum
Çok teşekkür ederim chatgbt ye kadar sordum
hiç yapasim yok aslında ama sanırım kaçarım yok
Aynen köyde güzel olur bahcenız varsa açık havada daha iyi olur . Hediyelik konusunda da diş çıkardığı için bebeğin dişle alakalı magnet alabilirsin mesela aklıma da farklı bişey gelmedi açıkçası . Ha ben yaparsam penye ipten sepet örüyorum kendim küçük küçük onlardan yapmayı düşünüyorum sana da fikir olsun yapmak istersen bu tarz bişey
Çok güzel örgü falan da biliyorum ama ugrasabilecegimi sanmıyorum
ama ben araştırmaya devam
Ama sen bayram sonu yapmayı düşünüyorum dedin vaktin olsaydı belki uğraşırdın benim bebişler daha 2 buçuk aylık dişler çıkarana kadar yaparım diye düşündüm ![]()