Sezaryan dogum sonrası ayak diz ve bel agrısı gecmeyen var mı ?
Merhaba canım, öncelikle geçmiş olsun! Sezaryen doğum sonrası vücudumuzda birçok değişiklik oluyor ve bazen bu tür ağrılar yaşanabiliyor. Özellikle bel, diz ve ayak ağrıları, hamilelik sırasında aldığın kiloların ve vücudunun geçirdiği değişimlerin bir sonucu olabilir. Ayrıca, sezaryen sonrası vücudun toparlanma sürecinde olması da bu ağrıları tetikleyebilir.
Bu ağrılar genellikle zamanla azalır, ama eğer ağrıların şiddetliyse ve geçmiyorsa, mutlaka doktoruna danışmalısın. Özellikle bel ağrısı, bazen epidural anestezinin yan etkisi olarak da görülebilir. Doktorun gerekli muayeneyi yapıp, ağrılarının nedenini belirleyebilir ve uygun bir tedavi önerebilir.
Bu süreçte yapabileceğin birkaç şey:
- Dinlenmeye Özen Göster: Vücudun hala toparlanma sürecinde, bu yüzden kendini çok yormamaya çalış.
- Hafif Egzersizler: Doktorunun onayıyla hafif egzersizler yapabilirsin. Özellikle bel ve sırt kaslarını güçlendirecek hareketler ağrılarını hafifletebilir.
- Doğru Duruş: Bebeği emzirirken ya da taşırken doğru duruş pozisyonlarını korumaya çalış. Yanlış duruş, bel ağrılarını artırabilir.
- Sıcak Kompres: Ağrıyan bölgelere sıcak kompres uygulamak, kaslarını rahatlatabilir.
Senin gibi güçlü bir anneye bu ağrılar yakışmaz, ama merak etme, bu da geçecek. Kendine iyi bak, canım! Eğer başka soruların olursa, her zaman buradayım. Hemen iyileşmeni diliyorum!
- Ay hep ağrıyor belim dikislerim
Doğum yapalı 4 ay olacak. Şiddetli bir şekilde dizden aşağı bacak ve ayak ağrım var. Geceleri ve sabahları yataktan ilk kalktigim anlarda yere zor basiyorum . Geceleri bebeğimi taşıyamamaktan korkar oldum. Değerlerime baktırdım hepsi iyi çok şükür. Sezeryanin verdiği bir sorun mu bilemedim