Dün kendimi biraz kötü hisetim

Mrb güzel annelerim :cherry_blossom:dün Oğlumun 5.ay kontrolü vardı başta ek gıda için tadım yapabilirmym dedm yok dedi birazdaha bekleyebilirz diye sonra kilosuna baktı 1 buçuk ayda sadece 400 gram kadar almış kilo alımı yavaş dedi ama kötü değil dedi sınırda gibi bişey sadce anne sütü veryrm sütüm de eskisi gibi dehil azalmış yavaş yavaş başka dedi ek gıdaya gece mama takviyesi de yapablrsn dedi kötü hissetm biraz emzirme odasında bir anne ve bebeği vardı 3 aylık mı dedi yok dedm 5 ay 1 haftalk oldu çok daha küçük duruyo dedi bak benimki de 5 aylık dedi maşallah kilosu iyidi daha da kötü oldum ama çok şükür sağlıklı dedm enazından kilo zamanla alınır benim sizin tecrübelerinze ihtiyacım var nerden başlıyım ne verym nasıl yapaym nerden alayım yardımcı olurmusnz​:cherry_blossom::white_heart:

2 buçuk aylık bebeği göz doktoruna götürüp boş insanlar yüzünden ağlayarak çocuk doktoruna gitmiştim neymiş cocukta sarılık varmış doktor hicbiseyi yok demişti kilo alımı düşük ama sınırda falan aynı senin gbi diyordu 2 yaş hala zayıf ya götürdüm Demir eksikliği var işte ama yemiyor bn beş buçuk aylıkken ek gıda başladım herşeyi yiyordu ama kilo almadi yaramadı buna bişi :joy:

Bı kere oda bir anne hemen dank diye konuşması yanlış malesef öyle patavatsız insanlar buluyor bizleri sen ona takılma… evet sütun azalmış olabilir mama takviyesine başlayacaksın canım mama zehir değil onun içinde sakın üzülme benim çocuğum hep mama ile büyüdü büyümedi mi büyüdü ek gıdaya başlasan bile şuan tadım olduğu için kilo aldırmazsın mama takviyesi önerim canım

Evet 1 ay önce memlekete gitim ucaktan indiğm gibi daha hoşgeldin demedrn kayınvalidem bide kız kardeşi başladilar işte doğduğnda daha iyiydi bende haklsnz dedm 10 kilo doğdu şuan 6 kiloya düştü takmicam diyorm kimseyi ama elimde değil işte

Malesef ki öyle canım evet bende mamaya kötü demiyorum benm iki kardeş m’de mamayla büyüdü gece mama ver dedi banada öyle yapıcam inşallah hangi mamayı almalıyım sence

Ben Aptamil kullandım canım ilk onla başladık değişmedimde tabi senin çocuğun tadını sevecek mi eğer etrafinda varsa mama yiyen çocuklar onlardan alıp dene bence çünkü sevemzse kutu çöp

Akşamları mama ver ek gıdaya geçince daha rahatlarsın inş cnm

Avocado ve muz vermeye calis onlar kilo aldilir ve pap ver pirinc lapasi felan…

Etrafımda kimse yok vala hipp düşündüm aslında küçük kutu alıp denesem bilemedim bakalım artik cnm :cherry_blossom:

Rabbim uzun sağlıklı Ömür nasip etsin inşallah canım :white_heart:evet sağlık daha önemli tabi ben kendim bile bildim bileli zayıfım yani​:smiley:çok sıkıntı yapmıcam olan sütümde gitmesn

Vericem inşallah tşkr ederim :sparkling_heart:

İnşallah cnm tşkr ederim

Biz 6. Ayına girmeden kontrolümüz vardı. Sadece 100 veya 150 gram almış 2 ayda.Doktor mama başlayalim dedi ama benim moral fln sıfıra indi ağladım. Ama bu süre zarfında sünnet oldu, domuz gribinden hastane de yattık bizi geriye attı biraz. Ekstra hareketli dönemleri başladı yani enerji kaybediyorlar haliyle. Ve sütünde azalma olmamıştır da bebeğe yetmiyordur artık. Aynı bizim gibi. Sen süt artırıcı gıdaları tüketmeye devam et. Biz o kontrolden sonra ek gıdaya geçtik direk. Pirinç unu aldım. Sonra buna ek meyve püresi,bebek çorba tarifleri var onu yaptım.İrmik, avakado ve yemeklerden ekstra tadımlık veriyorum ztn tuzsuz yapıyorum. Şu an 7 buçuk aylık olacak. Tekrar kontrole gitmedim ama kilo aldığını fark edebiliyorum. Ha çok şükür sağlığı, sıhhati yerinde olsun kilo elbette şimdi olmazsa sonra alır ama anneyiz düşünmeden edemiyoruz.
Yavaştan ek gıdaya başla doktorunda onay vermiş ztn sonra kaşık sayısını artırırsın. Mama istersen başla ona birşey diyemem. Ama almadan önce ek gıdayı dene derim​:smiling_face_with_three_hearts: