Dünden beri uykusuzum

Oğlum 4 aylık önceden çok güzel uyuyordu ama dünden beri geceleri uyumuyoruz biraz keyfi kaçtı ailecek hastayız evde burunları akıyor biraz öksürük var dün çıkarttım doktora verdiği ilaçları kullanıyorum ama neden uyumadıgini anlamıyorum uyuyor uyanıyor uyuyor uyanıyor keyfi olmadığı için mi sizce evde ruh gibi dolaşıyorum tövbe yarabbim birde 1,5 yaşında oğlum var onunluda ilgileniyorum hayretten ama gündüzleri çok güzel uyuyor sizce sebep ne olabilir burunları açık tıkalı falan değil

Uyku gerilemesi yasiyo olabilirisniz bizde o ayda başlamıştı . Bn şahsen biraz rezene bı çay kaşığı veriyordum ancak öyle baş etmiştim biraz

1. ay atağı olabilir çok zorlu geçiyor tüm düzenleri alt üst oluyor resmen bebeğim 4. aya kadar tüm gece uyurdu sonra bı bıraktı şimdi hala 3 4 kere kalkar yaşına 1 hafta var

Uyku gerilemesi biz de yaşadık ama düzeliyo sonra

Bir zararı olmuyor mu küçükler ya daha

Anladım canım neden uyku gerilemesi oluyorlar ne Zaman sonra düzelir

Aynen cnm sorma o kadar güzel uyuyan çocuk dünden beri geceleri uyur kalkar oldu

Neden Olur?

Uyku gerilemesi genellikle bebeğin beyninde büyük gelişimsel değişimlerin olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Yani aslında kötü bir şey değildir; geliştiğini gösterir.

Bazı yaygın nedenleri:

• Motor beceriler: Emeklemeyi, yürümeyi ya da ayağa kalkmayı öğrenme

• Zihinsel sıçramalar: Dil gelişimi, hafıza, ayrılık farkındalığı

• Diş çıkarma

• Rutin değişiklikleri: seyahat, yeni bir çevre

• Büyüme atakları

:tear_off_calendar: Hangi Dönemlerde Görülür?

Her çocukta farklı olsa da en sık:

• 4. ay (ilk büyük uyku gerilemesi)

• 8–10. ay (emekleme, ayrılık kaygısı dönemi)

• 12–15. ay (yürümeye başlama)

• 18. ay (bağımsızlık dönemi, 2 yaş sendromunun başlangıcı)

• 2 yaş civarı (yoğun gelişim ve sınır koyma dönemi)

:hourglass_not_done: Ne Kadar Sürer?

Genellikle 2–6 hafta arası sürer ama alışkanlıklara göre uzayabilir.

:crescent_moon: Ne Yapılabilir?

• Rutinine sadık kal: Uyku öncesi aynı ritüelleri sürdür.

• Aşırı uyarılmadan kaçın: Özellikle akşam saatlerinde sakin etkinlikler tercih et.

• Ekstra ilgi ve sabır: Çocuk bu dönemde güven arar.

• Uyku ortamını sabit tut: Karanlık, sessiz, serin bir oda.

• Gündüz uykularını koru: Aşırı yorgunluk geceyi zorlaştırır.

Benim kizim da bu dönemde sürünmeye başlamıştı :slight_smile:

Anladım canım çok teşekkür ederim :smiling_face:

Benimki de dört aylık çok sık uyanıyor kucağıma alınca susup uyumaya devam ediyor yerine yatirinca yatmaya geçeyim diyorum gözümü kapatmadan geri uyanıp ağlıyor döngü haline geldi çok zor gündüz de dinlenme imkanı olmuyor maalesef

rezeneyi çoğu doktor annenin içmesini bile önermiyor ben bu kere içtim bebeğim 3 aylıktı o gün ne uyudu ne durdu sürekli ağladı kucaktan inmedi ertesi gün bir sıkıntısı yoktu doktor rezene bazı bebeklerde bağırsak hasarı yapıyor kullanma dedi o yuzd mümkünse vermeyin bebeklere siz için bakın zararı yoksa sizin sutunuzle geçer zaten ama bebeklere vermeyin

çabuk atlatirsiniz inşaallah :heart:

Amin canım inşallah bende karşıyım rezene çayına kendiliğinden geçer inşallah bakalım zor kolay büyücekler bebişlerimiz sağlıkları yerinde olsun tek herşey olur gider Allah’ın izniyle

Ben şahsen verdim ama öyle çay kaşığı ucuyla zaten çok üst üste vermedim. Arada böyle çok ağlayıp uykusuz iyice kalınca verdim sorunumuz çok şükür olmadı evet doktor önermiyo bile

Anladım canım peki geçici mi

1 2 hafta suruyo bu atak haftası geciyo ama bizide bitiriyo

Aynen öyle canım gece küçük oğlanla uğraşıyorum uyumuyor gündüzde 1,5 yaşında oğlumla uğraşıyorum ikisine birlikte bakıyorum ama gel sen bana sor artık İnanki dinlenmek uzun uzun uyumak istiyorum çok zorlanıyorum