Ehliyet /panik atak

Bayanların araba sürmesine bayılıyorum. Kolumda 1 tane bilezik var onu kendime yatırım yapmayı düşünüyorum. Ehliyet sınavına gırsem nasıl araba surcem ya gecemez isem kolumdaki bileziğe acırım.

Çok da özeniyorum ama panik atak var bende. Birisi arkamdan gelsin böh desin elim ayağım dolaşıyor. Korku heyecan karışımı oluyor. Arabada ön ön gıtmeyı bılıyorum ama gerı gerı ve park olayı nasıl olur hıc bılmıyorum. 4 'çü fitesste bir kac kez asfalta sürmüştüm. Traktör sürmeyı de biliyordum ama şimdi hepsını unuttum.:woman_facepalming:Bebek olunca herseye panikler oldum. Acaba kızım biraz büyüyünce mi alsam bu senenin sonlarında mı ? Yapamam diye korkuyorum da heyecan cok olunca :woman_facepalming:

Kız araba sürmek unutulan birşey değil ki.. sadece basit bir pratik lazım sana.. trafik korkunu trafiğe çıkarak yenersin sadece.. ben kamyon sürerek başladım sonra minibüs sonra otomobil diye ilerledim.. ve sen bence kafana koyduğunu yaparsın.. biraz biliyorum seni :joy:

Benimde Panik Atak var ilkinde kaybetim, 2nci de sakinlesitirici yiyip aldim .

Ama tabi altin konusu onemli :face_with_diagonal_mouth: ne dedem bilemedim

4 yıldır aktif olarak araba kullanıyorum müthiş bir özgürlük kesinlikle almanı tavsiye ederim. Lüks değil ihtiyaç :wink: Keşke bu kadar geç kalmasaydım diyorum kendime :smiling_face:
Evet ilk zamanlar özellikle yalnızken biraz korku oluyor ama sonra alışıyorsun. Ben şuna benzetiyorum toplamayı ilk öğrendiğimizde parmak hesabıyla başlıyoruz sonra basamakları arttırıyoruz sonra zihinden topluyoruz. Yani pratik yaptıkça alışıyor ustalaşıyorsun. Önce kısa mesafelerde kullanır alışırsın sonra daha uzun mesafede kullanırsın. Önceleri eşimi beklerdim gelsin de bir yerlere gidelim diye ya da taksiyle giderdim şimdi her yere kendim gidiyorum. Kimseye eyvallahım yok.
Hiç korkma bir cesaretle at kendini sonrası gelir :wink:

Habiiiş ben de bu yıla kadar cesaret edemedim, arabamız da yoktu alsam da cüzdanda duracak diye hiç istememiştim. Bu yıl artık bir cesaretle başladım. Direksiyon derslerine de başladık bugün 4. Dersime gittim. Ve ben senin kadar bile bilmiyordum ilk defa sürdüm bu derslere başladığımda sıfırdı bilgim :joy: 2. Derse giderken ayaklarım geri geri gidiyordu sanki, pişman olacaktım nerdeyse başladığıma. Hocanın da etkisi var ilk 2 dersteki hocam beni çok gerdi, daha ilk günden beni evime kadar kullanmaya zorladı güzergah dışına çıkardı hep. Haliyle ben de sürekli panik haldeydim. Ama 2 gündür başka hoca var, bugün kendimi çook daha rahat hissettim. Yani bence o kadar kullanıyorsan kesinlikle yaparsın. İlk derslerde biraz tecrübe kazandıktan sonra tek yapman gereken güzergahı ezberlemek, park etmeyi vs ezberlemek. Ben şu an ezberlemekle uğraşacağım en çok. Sınavım da 25 temmuzda, ilkte geçemeyebilirim gibi geliyor ama uğraşacağım bakalım.

Canım bende de panikatak var ama ehliyeti alırken otomatik viteste al. Onu kolaylıkla sürer ehliyet sınavından geçersin. Hem ilk sınavdan kaldın diyelim tekrar o kadar para vermiyosun zaten . Her türlü bileziğin ziyan olmaz ehliyeti sonunda alırsın merak etme. Kendine güven. Çok zevk alacaksın ilk paniği atlatınca

Ayy bende iyiki almışım diyorum ama çocuk oldu olalı kullanamıyorum panik bendede var otobanda falan veriyordu eşim köye götürüyordum falan 2 senedir kullanmıyorum yeridir desemdir yani manuel almıştım ehliyeti otomatik alırsan sadece otomatik araba kullanabilirsin bence manuelde öğren kendi arabanı alacaksanda otomatik alırsın zaten bizim araba şimdilik manuel inşallah ilerleyen zamanlarda otomatiğe geçireceğim o zaman eşime de vermem diye düşünüyorum :grinning_face_with_smiling_eyes: kızım okula başlayana kadar süre koydum kekjedgs inan erkekten çok bayanlara lazım oluyor araba

Çok sağolun hanımlar. İçimi ferahlatınız. İnşallah bende yaparım da muhtaç kalmam kimseye. İlerde kızım büyüyünce çok işime yarar .

Araba sürünce yüksek oranda özgürleşiyorsun

Sen yaparsın kendine inandıktan sonra her şey kolaylaşıyor :wink:

Bence karşındaki eşe bağlı. İzin vermezse istediğin gibi özgür olamazsın. Benim 3 senedir aklımda hatta hamıle olduğumu ogrenmeden önce esim bana oğretiyordu. Hamile olunca izin vermedi. Şimdi de çocuktan çok fırsat olmuyor. Ama aklımda eninde sonunda alacağım o ehliyeti. Eşim il dışına cıkartmaz kolay kolay. Ama olsun ben yinede istiyorum.

Yok yok yaparım da panik atağımdan korkuyorum. 1 saatlık yolu 2 saatte gideriz​:joy::joy::joy::joy:eşim arabayı sürerken bile dikkat et sağdan araba gelıyor soldan köpek cıkacak diyorum.

Ben 3 aylık hamileyken , gece domuza carpmıştık. O günden sonra hep gözüm yollarda. Daha da panik oluyorum.

18ime girince babamın zoruyla aldım hatta hiç zorlanmadım sınavlarda vs ama panik atak ve anksiyete bozukluğum olduğu için köy yolları dışında süremiyorum. Araba sürmek cesaret işi bence geri kalanı pratik yapmakla oluyor. İmkanın varsa ehliyetini al. Lazım olunca kullansan bile yeter Biz Bu kış kardan yolda kaldık ben itemezdim şöförlüğüm olduğu için ben sürdüm eşim itti de öyle devam ettik arabayı aktif kullanmasan bile bilmek de fayda var

Normal vitesle basladim otomat gectim devam

Dediğiniz çok mantıklı.

2021 yılında aldım ehliyetimi o günden beri de aktif şekilde sürekli kullanıyorum. Sürdükçe de alışıyorsun başkalarına beğenmiyorsun​:sweat_smile: bende öyleydim ay diyorum kırmızı ışıklarda nasıl durup kalkıcam arkadan kornaya bassalar kalkamam stop ettiririm aracı falan ama pratikle hepsi oluyor ve araç kullanmayı direk kurstan öğren başkası öğretmesin hele koca hiç öğretmesin​:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: inşallah alırsın habiş

Birde bu özgürlük herşeye değiyor vallaha ben mesela istediğim her yere her zaman gidebiliyorum hastane işimiz olunca mesela eşimin müsaitliğini beklemiyorum götürsün diye kullandığım için istediğim gün kendim gidebiliyorum. Herkesin her işine de koşturuyorum vallaha. Aktif traktör de kullanıyorum köyde olduğumuz için hepsi bulunmaz bir nimet valla

Aynur senin adına çok sevindim.

Ne kadar ıyı yapmışsın . Bende en kısa zamanda öğreneceğim insallah. Yazarken bile kendinle gurur duymuşsun sanki​:sweat_smile: İşte bu yuzden almalıyım ehliyet .