Ek gıda acemilik

Arkadaşlar iyi geceler. İlk bebeğim ek gıda serüveni başladı takdir edersiniz ki acemi bir anneyim ne yapılır nasıl yapılır bilmiyorum havuç kabak avakado muz şeftali yumurta felan denedim pek iştahlı bebek değil ama yedirmeye çalışıyorum gece yatmadan önce tok tutması için muhallebi yapsam meyveli pirinç unlu felan olur mu acaba zararı var mı ? Ve bebek tarihlerine katılan keçi boynuzu pekmezimin normal keçiboynuzu pekmezinden farkı var mı acaba

Canm keciboynuzunu cok yedirme bebeklerde erken ergenlige sebep oluyor

Bebegin kac aylik yagsiz katksiz yoghurt ver sebze ve meyveyle karistir yatmadan once pap verebilirsin.cok zorlama daha yavas daha yemek yemeye yeni alisiyo cigneme.

Merhaba ilk 15 gün sebze ve yoğurt tadımı, diğer 15 günde meyve tadımı arti akşamları tadim yaptığımız sebzelerle çorba, yemek şeklinde ilerletmisti bizi doktorumuz. 8. Aydan önce pekmez cok onerilmiyor hatta seker oranı çok yüksek olduğu ve yapım aşamalarından kaynakli hiç onerilmiyor. Ben 8. ayda dut özüne başlamıştım. Soğuk sıkım ürünler daha sağlıklı bebekler için. Istahli ve keyifli bir ek gida sürecini olsun​:white_flower:

canım 3 gün kuralını uygula. neye alerjisi var neye yok onu yap mutlaka.

1. gün bir çay kaşığı
  2. gün bir tatlı kaşığı
  3. gün bir yemek kaşığı

böylelikle yedirdigin yiyeceklere alerji durumu var mı yok mu öğrenirsin.

bir de bebekler 9. aya kadar sadece anne sütü ile beslense doyarlar

9 aydan sonra acıkma durumu olur. endişelenme yani.

ek gıdaya yeni başlayan bebeklerde pirinç unu ve meyveli muhallebi birçok anne tarafından denense de 1 yaşından önce şeker ve şekere yakın gıdaları vermemek öneriliyor. Gece tok tutması için yoğurt veya sebze püresi tercih edebilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi genelde doğal olur ama “bebek için” olanların katkı maddesi içermediğinden emin olmanız iyi olur. En doğru bilgi için doktorunuza danışmayı unutmayın.