Kızlar akşam yemeğini kaçta yiyorsunuz ve bebeğinize kaçta veriyorsunuz kendi yediklerinizi mi veriyorsunuz acaba
Biz 2 aydır akşam 6 buukcta fln yemek yeriz kızıma da uygunsa hep yediklerimden verdim ama geçen buraya yazmıştım sürekli uyanıp agliyordu uykusundan iki saat boyunca akşam 8deuyuuyo ama hep ağlardı demek bu yüzden ağır geliyor yemek ben de akşam yemeğini kestim irmikli meyve purelerini tercih ediyorum pure verdiğim zaman aglamiyor hiç 8 aylk kızım
6 kasik toz mama
1 kasik pekmez
1 tane muz ( yada baska bi meyve)
1 kasik ceviz
Bebek biskuvi
Pure haline getiriyorum
Guzel kilo aldiriyo
Uykudan kac saat önce veriyon hava ablam
2 saat once felan canim
Mama veriyormusun yada emziriyormusun.
Eger mama veriyorsan gunde 3 kere 180 cc ver
Sana bizim hollandadaki konsultasyon burosundaki listeyi gonderiyim.
Aklina takilan yaziyi sorabilirsin tercume yapabilirim.
6 7 aylik olani da gonderiyorum
Kahvaltidada ekmegi blok blok kesiyorum mutfak makasiyla kucuk bisey suruyorum fistik ezmesi gibi
Sutle sulandiriyorum yada cayla yasini gecti cunki
Bebeğiniz kaç aylık ve kaç bebe bisküvisi ?
Ever yemeklerden olmaz bncede bnde meyve pureleri ve pirincunu mamasi yapiyorum icine muz meyvelerden yada irmik pureli meyve li ayni zamsnda
merhaba bebeginiz cok kucuk degil 8 aylik yemekler agir geliyorsa corba verin canim benim oglumda 8.5 aylik gunde 2 ogun ögleyin ve aksam mutlaka icine biraz ekmek ufalayip corba yediririm her cesit corbalardan en sagliklisi muhallebide iyi aa bence aksam ogunu icin degil sabah yada aralarda verilmesi gerekir bence cunku neredeyse 9 aya yaklastik herseyin azar azar da olsa verilmesi gerekiyor
Benim bebeğim 7 buçuk aylık. Kendi yemegimiz ona uygun biseyse tattiriyorum sadece ona. Ama ona ayrı akşam yemeği hazirliyorum. Uygulamadaki tarifler bölümündeki tarifleri yapıyorum. Hem hafif hem besleyici tarifler ve ayına uygun. Severek yiyor bebeğim . Sabah kahvaltisi ve akşam yemegi veriyorum . Uyku saatlerinden önce de formül mama yiyor
Emziriyorum canm deneyim bide bu tarifi
Evet cnm ben herşeyden veriyorum ama akşam uyku saatinden önce verdiğimden beri hep agliyo ama hafif öğün verirsem sıkıntı yok sindiremiyor demek ki akşam yemeğinde mercimek çorbası verdiğim gün gece 2 ye kadar ağladı ama muhallebi tarzı verince ağlamıyor yani karnı agramiyor ben bu ağır menüleri gündüz vermeyi düşünüyorum çünkü 3 aydır her gece ağlaması demek ki iyi gelmiyor ona
Bende hiç anlam veremiyordum demekki ağır geliyormis benm kızıma bu yemekler burdan bakicam gerekirse öğle vakitleri ağır yemekleri yesin akşam uyurken çok çekiyor garibim
Gazi nasil oturtmaya calis cogunlukla gazini cok iyi yapiyo ozaman kendinden misal bic soylemesi ayip ben oyle yapardim tuvaleti geldigi zaman surat ifadesi degisirdi.karsisina gecer oturturdum elini tutardim destek alsin diye cok guzel rahatliyo.
Bagirsaklari yeni gelisiyo alisacak zamanla ogunlere bol mesela 6 sa 8 cikar.
Disardan alirsanda ek gida plastic degilde cam olani tercih et onaylanmis tasdiklenmis biologik
Nutrilon firmasiyla gorustum bagirsaklara zarari varmi dedim tam tersi dedi.
Cocugunlukla kendi yaptigimi yer yogurduna kadar.ama extradan bulundururum herzaman evde.
Bebeklere verdigimiz bu hayvanlar hollandada baska yerlerde yetisiyo.ozellikle dikkat ediliyo.
Yedirecin zaman dolaptan on dakika once cikar suya koymana gerek yok
1 aya kalmaz insallah yoluna girer 9 aylik oldugunda sindirim dahada gelisiyor herseyi yer insallah aynen gunduzleri ver gece hafif ver birde busekilde dene canim
Aynen cnm düzelir inşallah hemen 3 aydır 3 saat boyunca ağlardı uykuda ![]()
![]()
kıyamam kuzum ya iste her bebek ayni olmuyor degisgenlik gosterebiliyor oglum 8.5 aylik yemedigi birsey yok köftesinden yemeginden her seyi kuru yemise kadar bazen buda beni korkutuyo acaba zarari olurmu diye cunku hicbirsey ayirt etmiyor ama aglayip rahatsizda olmuyor yemekten cok mutlu ama ben yine korkuyorum zarari olurmu diye
Merhaba kızınız 8 aylık olmuş zaten yediğiniz yemekleri azda olsa yedirmeniz gerekiyor ama baharat yağ ve salca oranı fazla olmasın benim oğlum süt emmeyi bıraktı o yüzden her şeyden yediriyorum tabi gece uyurken değil genelde o zaman meyve yiyince daha rahat dalıyor
Sorun yok bence benm kız da herşeyi seviyor maşallah yiyor buyuyuncede ayrım yapmaz inşallah sadece ögle vakti yapcam yemekleri sicakken vakumluyirum kavanozda zaten ertesi günde yiyir
Evet bende tum sebze meyveleri vermeye çalışıyorum ama akşamları meyve püresi muhallebi yerine bizim yemeklerden verince karni o yüzden agriyormus çok çekti garibim hiç de anlayamadım ki