Kızlar 3gundur ek gıda başladım. Kızım 6aylik bu ek gıda mamaları var onlarda iyimi yada çocuğuna veren oldu mu
Canım hazır bir şey verme şu an sadece tadım aşamasında bebeklerimiz biz de altı aylıyız yeni başladık ilk önce kabak havuç patates balkabağı her birini üç gün deneterek devam et ilk üç gün kabak buharda haşlayıp çatalla ez blender kullanma Alerji yapacak mı yapmayacak mı ona bakmak için üç gün şeklinde ilerliyoruz sonra üç gün diğeri sonra diğeri Sebzeler bittikten sonra elma armut gibi meyvelere başlayabilirsin asitli meyveler kullanmıyoruz portakal mandalina gibi 15 günü tamamladıktan sonra iki öğüne geçiyoruz sabah öğlene doğru yani bir de akşama doğru onun haricinde emziriyoruz Yasaklı ürünler bal ve süt kesinlikle vermiyoruz
Yumurta sarısı da dene yoğurt ama üç gün kuralını mutlakauy bunlar alerji olabilecek şeyler
6 aylik olmus ekmek de verebilirsin
Yumurta fistik ezmesi.
Boşver onları sen sebzlerden hazırla yap havuç kabak bal kabağı olur uyurken de bebek irmikli meyve yap ben bebek irmiği kullanmadım sen onu kullan istersen
Ben ekmek hiç vermedim 7 aylık olacağız. Tuz ve şeker sıfır pirinç unu vs hiç kullanmıyorum corbalarini tatlı kabak patates havuç vs. Kullanacak yapıyorum. Ama ben 5 aylıkken yapmıştım 3 gün kuralını sizin de hazır mama kesinlikle tavsiye etmiyorum en son yoğurt vermiştim onu da çok sevdi şimdi az bişe yoğurda pekmez koyup veriyorum
Buharda nasıl pişiriyorsunuz acaba patatesle havucu da mı buharda pişirmek gerek
Suan ekmek vermeni önermem 6 7 aylar tadım ayları ozellıkle 6 ayda bebek yemek yemegı cıgnemeyı öğrenecek
Bundan sıparıs edebılırsın boru cam rende meyveler ıcın dıgerı buharda pısırmen ıcın 3 gün kuralına dikkat et bebekler alerjık olabılıyor bebek ırmağı 6 ayın sonunda vermeye baslayabılırsın normal ırmık sındırımı zor o yüzden bebek ırmigi dıyoruz ben sana örnek lıstede atacağım
Canım kendin yapabilirsin çok basit kavanoz mamalar. Evdeki meyvelerden pisirr. Bebek irmiği ekle bu kadar. Ben mesela havuç elma kuru üzüm karışık pişirip blender geçiyorum. Bı kaşık irmik ekliyip onla da az pişirince mama hazır. Kavanoza koyup yediriyorm çok seviyor.
Konsultasyon burosundaki cocuk doktorlarim gelisim uzmanim ne diyosa onu yapiyorum.sukur 4 tane aslan oglan yetistiler biri 21 20 16 ve 15 aylik yani neyi nasil verecegimi biliyorum.
Bunun egitimini de gordum okullarda calistim
Cocuk gelisim uzmaniyim
Ve ogretmen yardimcisiyim.