Hanımlar merhaba oğlum 5 ay 23 günlük ek gıdaya başlayalı beş gün oldu. Asla sevmedi ağzına verdiğim an tükürüyor oğürüyor yüzünü ekşitiyor. Havuç, kabak, patates, armut, son olarak bugün yoğurt denedim. Hiçbir şekilde sevmiyor. Normalde başlangıçta istekli olur derler. Benimki asla istekli değil neden böyle yapıyor olabilir. Tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz lütfen çok üzülüyorum ![]()
Şuan daha yeni tadiyor, sevdiği birşey yok sevmediği de aynı şekilde damak tadı da oluşmadı ve bunlar zaman alan şeyler..En hevesle başlayan anne ve bebek bile bir yerde tikaniyor ki hepimiz yaşadık, hiç yemediği günde olacak, yeri gelecek yediği miktar sizi geçecek.Bu bir süreç, ek gıda baya emek ve sabır istiyor gerçekten.Hic öyle sevmedi falan diye düşünmeyin tadimda hepimizin bebeği öğürdü yani süreç tam olarak böyle başlıyor zaten
Benim bebeğim de aynı öğuruyor öyle yaptığında pek zorlamiyorum yoksa kusuyor ne yapacağımı inanın bende sasirdim
Anne sütü yada mama dışında ilk defa başka bir besin alıyor bence çok normal ek gıda verirken ne aç nede tok olsun deyip sevmedigini zamanla anlarsın zaten şuanda yiyip yemesi değil tadımlık veriyorsun zaten
Evet öyle,haklısınız ama ben benimkinin bir çay kaşığı dahi yuttuğundan emin değilim. En azından o kadar yer diye düşünmüştüm. İnşallah önümüzdeki günlerde sever öyle ümit ediyorum çok teşekkür ederim cevap için
İşte sanki tadımlık dahi yutmuyor gibi geliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde sevecek inanıyorum teşekkür ederim cevap için
Evet ben de aynı şekilde ne yapacağımı şaşırdım. Konudan bağımsız bebeğinizde Reflü var mı?
Tek tavsiyem bu konuda yemiyor diye bulamaç yapmayın, doktorumuz yapmayin demişti hiç yapmadım suan herşeyi güzel yiyor şükür
Evet bulamaç yapılmaması gerektiğini ben de duymuştum. Peki Blenderdan geçiriyor muydunuz ilk zamanlar ben çok öğürünce ilk gün, ikinci gün kabağı hafif Blenderdan geçirdim sonrası için sorun olur mu sizce?
Sorun olmaz, ben ilk tadim dışında hiç pürüzsüz vermedim, çatalla ezip verdim herşeyi, korkmayın minik minik verin zamanla cignemeyi ve yutmayı güzel kavrayacaktir.Saglikla yesin, büyüsün inşallah hiç canınızı sıkmayın üzülmeyin çok basindasiniz zamanla düzelecektir.
İnan canım yer inşallah
Çok teşekkür ederim çok sağ olun hepimizin yavruları sağlıcakla büyüsün ![]()
2 3 hafta önce 1 kere fiskirarak kusmustu doktorda sürüp verdi reflu var diye ama çok kurmazsan içime dedi şimdi arada kusuyor
Çok aşırı derecede salyası falan var mı ya da gün içinde mız mız mı genel olarak, bugün reflü ile ilgili bir iki tane makale okudum. Reflü çok ilerlediği zaman yutma sorunu çekebiliyormuş bebekler benimki biraz daha deneme yaptıktan sonra hala hiçbir şey yememe de ısrar ederse doktora götüreceğim bu konuyla alakalı
Salyasi o kadar değil ama çok miz miz yarim saatten fazla uyumuyor o yüzden sürekli miz mizlaniyor