Ek gıda başlangıcı

Kizlar merhaba. Tecrübeli annelere sormak istiyorum. Kızıma 5.ayda ek gıdaya başlatma k istiyorum. Suan 4aylk ara ara bir cay kaşığıyla yine tat yaptırıyorum. Bu ek gıda başlangıcında ne kadar öğünle ilerlemem gerekiyor ve ilk basta nelerle başlamam gerekiyor?

Bu konuda çok şey var internete baktığınızda. en iyisini siz ve bebişiniz bilir. ben de 5,5 aylıkken başladım şu an sadece tadım yaptırıyorum alerjisi var mı vs diye tam beslemeye 7,5 ayken felan başlıcam. o zamana kadar amacım doyurmak değil alerjisi var mı anlamak. hatta tadımın bi faydası da sevdiği sevmediği şeyleri öğrenmek bence. mesela havucu sevmedi, bal kabağını çok sevdi 7,5 aylıkken artık besinleri katıltırıcam çorba vs yapıcam.

Osman gönülal benim favori doktorum o bile 2 ay tadın yaptırın diyor

1 Beğeni

Neden 5 aylıkken başlamak istiyorsun? Ben bebeklerin ilk 6 ay anne sütü alması gerektiğini düşünüyorum. Zaten hayatının geri kalanında herseyi yiyecek en azından 6 ay anne sütünden tam olarak faydalansın. İlla başlıycam diyorsan %80 süt %20 ek gıda olur. Mesela bebeği gün içinde beş kere besliyorsan sadece birinde ek gıda vermelisin. Oğlum 5 ay 22 günlük biz sadece yoğurt bide yumursa sarısı tattırdık 1 ay kadar tek tek tadım yapıcaz.

1 Beğeni