6 ay 18 gun. 2 haftadir tadim yapiyoruz yani yapmaya calisiyoruz diyebilirim. Şuana kadar kabak,patates,havuc,brokoli,karnabahar,bezelye,labne,avokado, muz,karpuz,elma ve bugunde yaban mersini denettim. Yiyemedigi bazi seyleri muzla karistirip verdim. Bezelyeden sonrasini yerken istemedi öğürdü tasini begenmedi. Digerlerini onlara nazaran 2 cay kasigi kadar da olsa yemisti. Bu durum normal degil mi ? Zamanla alisir mi biraz ara verip tekrar mi denetleliyim. Henuz tek ogun ve tadim yapiyoruz ne zaman karisim ve iki ogune cikmamiz gerek ?
Çorbalar da denetebilirsin. Çok fazla kusacak gibi yapiyorsa 2 hafta ara ver sonra tekrar dene yine ayni ose 1 ay ara ver sonra yine dene yine ayni ise o yiyecegi sevmiyordur. Ben 6 aylikta bi ogun corba diger ogun de meyve puresi yada bebe bisküvi yumurta labne bunlardan veriyom.
Hangi corbalari verdiniz ne yapabilirim
Ben havuc,pirinc,patates bunlari blnd..ettim corba yaptim. Daha sonra patates kapak kirmizi mercimek karsimi yaptim. Daha sonra kapa havuc blnd.
Tarhana corbasi, eriste corbasi ,pirinc corbasi suanlik bunlari yaptim .
Benimde kızım 6 ay 18 günlük bende yoğurt,patates,Girit kabağı,brokoli,karnıbahar,pırasa verdim.6.aya girince başladık ve 3 gün olarak ilerledik yarın patates havuç soğan 3lusunden çorba yapıp pişme asamasindan sonra zeytinyağı ekleyip karışıma baslicam.emdikten yarım saat sonra veriyorum ancak öğün olarak saymiyorum henüz.anne sütü olduğu için doktor 9.aya kadar zorlamanın anlamı yok tadım ve tek öğün yeterli dedi
Anladim deneyecegim onerdiklerinizi, tesekkur ederim
Pırasa yi nasıl verdin canım
Dun kabak patates 1 tatli kasigi pirinci birlikte haşlayıp blend ettim. Sonra zeytinyagi gezdirdim bunu icti. Ama bugun sabah yumurta sarısı labne ve muz birlikte verdim yemek istemedi öğürdü sürekli cok minik yuttu. Ayri yumurta sarisi veedigimde de kabul etmedi. Biraz ara verip tekrat deneyecegim. İnşallah kabul eder ve ne kadar surecek merak ediyorum