Konuyu hortlatalım
Hanımlar merhaba kızım 6 aylık ek gıdaya başladık. Birçok şeyi tattırdım çorbalara geçtim hatta. Bazen de karışımlar halinde öğüne yakın haliyle veriyorum tabi ana öğünü anne sütü. Yarın yumurta tattırmak istiyorum da insta da şöyle bir tarif gördüm sizce uygun mu? Niye soruyorum henüz Labne ve pekmez vermedim. Versem de sorun olur mu ne yapalım?
Yumurtayı ilk defa tadacaksa sadece o olması lazım. Önce tek başına tadım yapmalısınız alerjik durumu kontrol için. 1 yumurta sarısını 8 e bölüp 8’de 1’ini veriyoruz ilk önce. Sonra çeyrek sonra yarım sonra tüm sarı. Böyle ilerliyoruz. İlk günden itibaren de kontrol ediyoruz. Sonra peyniri de denemeden bu tarife geçilmez. 8 aylık olacağız biz her şeyi tattık neredeyse ben veriyorum bu menüleri.
Çok teşekkürler şu süreçte herkes bir şey diyorda çevremde ondan danışmak istedim ![]()
Ne demek
Ek gıda tadım listesi diye aratırsanız var burada bulabilirseniz paylaşmıştım ben
Ek gidaya alıştırirken zeytinyağ katılıyor ya kabız olmasın diye meyvelere de katılması gerekiyor mu acaba
Yok katılmıyor. Zaten katılsa tadı çok kötü olur baştan reddeder hiçbirine koymayın bence. Ben sebzelere, çorbalara bile 3-4 damla koyuyorum.
Ek gıda anneleri meyveleride 3 gün kuralına göremi variyoruz
Evet canım
burda tarifler olursa ne pisircem gaylesi olmaz hpimize guzel fikir olsun tarifleri bekliyorum
Az once yaptim 6 bucuk aylik kizima
2minik dilim balkabagi
2minik dilim armut
1 kayısı
1 çay kaşıgı pekmez
1ölçek devam sütü azda su
Buharda pisirdim malzemeleri sonra devam mamasi ve pekmez ekledim blend ettim çok severek yiyo
Çorba olarakda
Yarım kuru sogan
Küçük havuç
Kabak
Patates
Zeytin yagı
Buharda pisirip blen ediyorum içine pirinç koyup pişiriyorum pirincleri blend etmiyorum yaninada yogurt akşam ogunu olarak
Seviyor mu bebeginiz benim kizim sevmiyor bu tarifleri deniyor um acaba tuzsuz yavan diye mi agzini kilitliyor resmen ben sasirdim artik 7 ay 15 gunluk minikim
Evet yiyo ilk verdigimde ogurdu hep sevmedi yiyemedi ama alisti artik zaten meyveden yaptigim tatli oluyo corba cok tadsiz kotu oluyo sogan sarimsak tavuk suyu ilikli kemik suyuyla tadlandirabilirsin
Ben kavanoz maması hazırlıyorum günde 1 tane yediriyorum. Bebek irmiğiyle elmalı muzlu yapıp sicakken minik kavanozlara koyup dolaba atıyorum en son yaptığıma portakal da koydum cicibebe de koydum karadut özü ekliyorum falan öyle dolapta da 4-5 gün bişey olmuyor sicagiyla kapattigimda . Daha kalir mı bilmiyorum
Forum tuşunun yanında takip var. Olmadı biraz daha yana kayınca mucize bebek blog var oralarda bebeginin ayına gore @admin im birsuru guzel tarifler paylasmis![]()
Bulamadim
Bebeğibizz kaç aylık acaba karadut özü vermek istiyorum bende ama kaçıncı ay vermem lazm bilmiyorum
@Dlnbyt el at konuya bacım bizzat yaşamış biri olarak…