Ekransız nasıl oyalayabilirim

Hanımlar merhaba 1 yaşında kızım var artık asla oyalayamıyorum iş yaparken normalde oyuncaklarla vs oynardı ama şuan sadec paçama yapışık geziyorum. Normalde ekran göstermemeye çalışıyordum ama artık afedersiniz tualete gidemiyorum ne yapacam bana oyuncak oyun vs önerin gurbetteyim kimsem yok kafayı yemek üzereyim evin işini gece yapıyorum kızımla oynamak için. Ama artık ne takatim kaldı nede sabrım tükendim tükeneceğim çok az kaldı sizler nasıl yol izliyorsunuz. Çokda aktif kızım asla dur durağı yok gece uykusunda bile oyun oynuyoruz alkış yapıp şarkı söylüyoruz düşünün

Hem kendinizin dinlenebilmesi hem bebeğin enerjisini atabilmesi ayni zamanda da sosyallesebilmesi için oyun gruplarına haftada bir en azından goturmenizi tavsiye ederim..Kendi ayından çocuklarla günde 2-3 saat oynuyor anne-baba izleyedebiliyor şuan öyle şeyler sürekli karşıma çıkıyor çok hoşuma gitti yaşına girince haftada 1 de olsa götürmeyi düşünüyorum, hem belki yeni beceriler kazanır, evde onları kendi uygulamak ister, hem bir kahve içersiniz sakince..9-12, 12-18 ay diye gruplar var fikir hoşuma gitti her şehirde var mı, size uyar mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim

Şuan tam bağımlı olduğu dönem, bazı bebekler kendi kendine oyun kuruyor bazıları da böyle pacaya yapışıyor bitişik gezmek istiyor..Evde ekransiz büyütmek için evde sizden başka oyalayan yoksa mecbur akşama kadar oynamak gerekiyor ama inşallah bu da geçecek her gün yeni bir özellikleri çıkıyor

Ay keşke öyle bi yer olsa yakınımda. rabbim günah yazmasın ama allahın unuttuğu bi ilçedeyim merkez 3 saat uzaklıkda hergün parka götürmeye çalışıyorum ama daha çok yoruluyorum

Valla çok iyi anlıyorum bizimki de sürekli oyun hâlinde 8.5 aylık ve emekliyor..Uyanık olduğunda bende hep peşindeyim, o yürümeye başlayınca da arkasından kosacagim muhtemelen…Bul-tak seviyorsa o tarz oyuncaklar olduğu yerde oyalayıcı olabilir yine aktivite masası da ise yarar. Ben normal havuz aldım, içini topla doldurdum.Gun içinde oturturuyorum bazen canı sıkılıncaya kadar havuzda oyalaniyor iki dk iki dk dir gözüyle bakıyorum

Haşa Allah’ın unuttuğu ne demek tövbe estağfurullah

Fark ettiyseniz doğru bir tabir olarak yazmadım zaten rabbim günah yazmasın diye başladım. Lütfen insanların konuşmasına bu denli ön yargıyla yaklaşmayalım. Varsa da bi yanlışım o benimle yaradanın arasındadır. Çünkü sizin de yazış tarzınız uyarmak değil yargılamak en çokda yanlış olan bişey…

Ya kitap okumayı seviyor okuyorum da en az bir saat ama oyuncaklarla ilgisi yok bakalım yeni bir kaç oyuncak sipariş ettim belki heveslenir

Sorun da bu ztn günah olduğunu bile bile Allah affetsin demenize rağmen yine böyle bir cümle kullanıyorsunuz kaçınmıyorsunz yapılan bir yanlışı göre göre söylemek yargılamak değil uyarı da değil yanliş ve söyledm günah elbette szn bnm değil ama şunu da unutmayın insan tek kelime ile dinden çıkablr din hassas bir nokta lütfen dikkat edelim uslübümda yanliş bir şey yok yargılayacak bişey de söylemdm bu kadar tepki vermenize gerek yok

Şu aralar aldığım iki oyuncakla çok oynuyor biz 10,5 aylığız ama aynı durumdayız. Birkaç yeni sesli oyuncak alacağım bu zamana kadar piyano dışında pek almamıştım. Piyanonun altındakileri de nasipse alacağım artık park da pek yetmiyor. Tabak çanaktan da sıkıldı çünkü atıyor hemen.
Bunu çok seviyor yarısını taktım otururak güzelce oynuyor.

Bunu tam ogrenemedi ama çok uğraşıyor

Cırt cırtlı ve hareketli kitaplar dışında bu cırtlı sebze meyvelerle uğraşıyor.

Yakında babası bunu yapacak inşallah parçaları tamamlarsa. Meşgul tahtası diye geçiyor, aktivite tahtası diye de yazıyor hazır olarak. Ama biz kendimiz yapıyoruz inşallah.

Burdan aşağı da almak istediğim sesli oyalayıcı oyuncaklar. Bunlar olmasa da benzerlerini bulurum umarım.

Bunların linkini atarmsn

Tabiki buyur
https://app.hb.biz/OAQzE8AwvBYh

Teşekkürler

Açıldı di mi

Teşekkür ederim bi kaç tanesi bizdw var benim de eşim aktivite tahtasını yapacak inşallah :joy: bi kaç tane daha sipariş verdm oyuncak umarım oyun oynamayı sever bir sürü oyuncağı var ama şuan yakama yapışmak daha çok hoşuna gdiyor heralde umarım geçici bir süreçtir

Evet evet açıldı teşekkür ederim tekrarr

Evet yürüyor bütün odaların kapılarını kapatıyorum sadece bulunduğum yer açık oluyor oyuzden biraz rahatım koridor ve olduğum oda dışında biryerlere kaçamıyor ama asla iş yaptırmıyor bütün makinalarımı bozdu buzdolabının kapağını kapattım diye tam 10 dakika ağladı bugün asla izin vermiyor bişey yapayım kafayı yedim yiyeceğim az kaldı

Ya varya bütün kap çanağımı önüne seriyorum asla tatmin olmuyor ve çok fazla ağzına götürme huyu var ne yapacağımı şaşırdım

Hayırdan anlıyor ama anlık hayır dediğimde geri çekiliyor ama tekrar yapıyor bildiğini

Valla yapacak bişey yok evim küçük eşyalarım onun için riskli çekmecelere hep elini sokuyor süpürgeleri üzerine düşürüyor koridorum geniş misal oturma odasındaydım diğer bütün kapılar kapalı oturma odasınınkini açık saklıyorum gidip geliyor. Odalara sokmuyorum yanlız çok aksi iki sn herşeyi yapabiliyor