Kızım 10 ay 21 günlük ve hâlâ emekleriyle kilo suda çok değil şuan 10 buçuk kilo elleriyle göğsünü kaldırıyo 3,4 saniye duruyo ama o göbeği kaldırıp emeklemiyo sürrünmüyo doğduğundan beri time tamy yaparm ama oldu olası sevmez hemen ağlardı gelişim olarak da çok şükür geri değil baba dede nene gel gibi kelıme ler sylüyo emeklememe sebebi ne olabilir
Benim kızımda gec emekledi gec yürümeye başladı
Hic emeklemedi yasina dogru yurudu
Belli olmaz o
Emekleme yerine yapisip aya kalkma derdindeler.bir yerlere tutunma destek alma.
Emekleme bir gelişim basamağı değil direkt yürüyecek belki de içiniz rahat olsun
Emekleme gelişim basamagı degıl derler ama bunu yinede bir çocuk doktoruna sorun emekleme kol ve bacak kaslarından destek aldıgı için. Bir sorun doktorunuza ama direk yuruyecek belkı bılemezsınız
Canım benim 7ayinda ellerinden tutunca yürüyor 8-9 dan beri de kendi ayağa kalkıp dikeliyor dikelmekle kalmıyor kanepenin en üstüne çıkıyor desteksiz ayakta 10 sn durabiliyir 1 adım atıp kit yerde surunmeyide 7-8 zamanlar öğrendi şuan 10ay 4 günluk biz diyorduk emeklemeden yürüycek hani gercektende biraz daha üstüne dursak yürüycek ve emeklemeyi yeni ogrendi bir kaç gün önce demek o ki illa emekliycek diye bir şart yok belki emeklemeden yürüycek belki emeklemekten ziyade popo üstüne oturup çeke çeke gidicek kafana takma diğer gelişimleri sağlığı yerinde ise
Bu konu tam da şuan araştırdığım üzerine düştüğüm bir konu. Kızım emeklemedi popo üstü oturarak geziyor.Doktorlar emeklemek gelişim basamağı değil derler fakat biraz araştırınca emeklemenin bebek için ne kadar önemli olduğunu görürürüz. Mesela buna bağlı benim bebeğimde duyusal hassasiyet var o yüzden emeklememiş Popoüstü gitmeside bu yüzden yüzeylere temas etmek istemeyişinden. Fizyoterapist ile çalışmaya başladık doktorumun yönlenrmesiyle. Emeklemeyen bebek tutunupta kendi kendine ayağa kalkmayabiliyor bizim şuan öyle 14,5 aylık. Bebekken asla tummy time yapmak istemezdi masaj yaptırmak istemezdi
Hiç kimse böyle böyle olabilir diye tavsiye vermiyor ne yazıkki bu konuda hatta çoğu insan bilmiyor bile bu yüzden söylemek istedim bol bol emeklemeye teşvik edin istemeyince istemiyorlar orası ayrı
mesela dokunmaktan çekindiği dokular , ayağını sürmek istemediği dokular, elini sürmek istemediği yiyecekler var mı? Bir bebeğin emeklemesi aslında çok önemliymiş bunu anladım. Sonuçta tabi ki çok şükür zeka geriliği ve türü bir şey değil ama can sıkıcı yani bir şey aksayınca diğer becerilerde geriden gelebilir ( bu söylediklerim her çocuk için geçerli değil sadece böyle durumlar olabiliyor diye söylemek istedim) kimisi dendiği gibi hiç emeklemeden zamanında yürür ayağa kalkar vs. Ama mesela 12. Aya kadar tutunup ayağa kalkması beklenir. Erken müdahaleler bazen çok önemli![]()
Şunuda eklemek isterim emeklemek önemli değil diyip diyip çocuk emeklemediği yürümedi zaman “emeklemesi çok önemli” demeye başlıyorlar
Hepinize tek tek teşekkür ederim zaman ayırıp cevap yazdığınız için
emeklemenin gelişim basamağı olmadığını duymak iyi geldi .Tutunup ayağa kalkmak istiyo ama onuda yapamıyo kendini kaldıramıyo oturduğu yerden ilerliyo birazda kafama takmam herhalde çevrenin söylemleri 11 aylık olduğunu duyan şaşırıyo gerçekten
Sana katılıyorum ve birazda bebeğe bağlı kendi oğlundan örnek verdiğim gibi biz emeklemyi öğretmeye çalıştık hemen bağırıp kalkmak isterdi ayakta tutunca hoplamaya başlardı oğlum şimdi 10ay 4günlük yeni ogrendi emeklemeyi 1 hafta önce 9.ayinda kendi ayağa kalkıyordu şuan kanepe tepelerinde gezip 10 sn kadar ayakta desteksiz duruyor tekrar söyleyim yanlış anlama olmasın dediklerinde çok haklısın ama birazda bebişin huyuna bağlı
Canım sen hiç takma kafana benim oglumunda diğer gelişimleri geri mesela taklit yok ismine bakmaya yeni başladı çoğu bebek bu aylarda hepsini yapıyor diye çok üzülüyordum otizm den falan şüphe ettim hatta ama şükür şuan ogreniyor
Aynen canm öyle veya böyle öğreniyor lar sağlıklı olsun larda
Bazi bebekler motorik gelisimleri ters yaparmis bazilari once emekler bazilari da yurumeyi once yaparmis sormustum doktora oyle oldu gercekten.
Bizimki de tummy time asla sevmedi. 13 aylıkken yürüdü. Şimdi 14 aylık istediği zaman emeklemeye başladı. Şaşırtıcı ![]()
Aynen benim oğlumda time tumy hiç sevmedi yaptıramadık 1 yaşına girecek bu hafta sonra daha yeni emekledi![]()
Aynen keyiflerine kalmış ![]()