dün 11 günlük bebeğimi emzirriken boğazına süt kaçtı çok korktum tekrar emzirmeye korkuyorum kucağıma almaya bile korkuyorum ne yapabilirim bugün denedim yine kaçtı gibi oldu öksürdü ama dün hiç öksürmemişti bile
Sütün tayzikli geliyodur o an fışkırır gibi gdliyodur. Ondan kaçabiliyor boğazına. Korkmadan emzirebilirsin . Benim 1 ay boyunca hergün öutlaka ya emzirirken ya mama verirken genzine kaçıyordu öksürüyodu. Bi zaman sonra alışmıştım ![]()
![]()
öksüremediğinde ne yapmam gerekiyor çok panik oluyorum hemen çıkarıyorum memeden ne yapacağımı bilemiyorum
Yani ben dmndürüp sırtına vuruyodum ama işe yarıyor muydu yoksa kendiliğinden zaten geçiyor muydu bilmiyorum. Yenidoğan dönemi hafızamdan tamamen silinmiş durumda annem yanımda 1 ay kalmıştı. Ben panikatak bi insam olduğum için öksürdüdğünde anneeee diye anneme veriyodum![]()
sende yüzüstü çevir sırtına vur yavaş yavaş
teşekkür ederim, kaç ayına geldiğinde geçer
İnan belli olmuyor. Biz 5 aylığız hala arada genzine kaçıyor öksürmediğinde döndürüp sırtına vuruyorum. Ama senin ki daha çok taze. Alışma sürecinde. Korkma gönül rahatlığıyla besle. İlerleyen süreçte azalıyor ama bitmiyor. Belki senin ki büyüdükçe biter
belli olmaz. Allah im anali babalı büyütmeyi nasip etsin ![]()
teşekkür ederim allah razı olsun size de analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
sırtını döndürüp vurunca düzeliyor mu ya düzelmezse diye korkuyorum bebeğimi kucağıma almaya bile korktum. bugün alabildim daha
hiç korkmayın genelde kendisi oksurerek geçirir dün ki yaşadığınız yine olacak diye bir şey yok korkutmayin kendinizi biraz geçince alisicaksiniz . döndürüp sırtına vurursunuz öyle bir durumda düzelir.bir şeyden ne kadar korkarsan başına gelir derler hiç korkma sar sarmala bebisini ![]()
allah razı olsun
biraz içim rahatladı. dünden beri ağlamaktan gözlerim şişti ne yemek yiyebildim ne çocuğu besleyebildim
Canım emzirirken sen geriye yaslan iyice yatar pozisyonda öyle emzir sütün akışı o şekilde azalıyormuş inşallah olmaz benimle öyleydi ilk zamanlar sonra işte sütüm baya azaldı gitti ama hala mamasını yerken kaçar genzine
ne yapıyorsunuz genzine kaçtığında ben çok korkuyorum
Canım valla ben yüz üstü çevirip sırtına süpürür gibi vuruyordum böyle elimle sırtına aşağıdan yukarı doğru sürter pozisyonda vuruyordum öksürünce yapmak doğru mu bilmiyorum ama o panikle yapabildiğim tek şey oydu biraz cesaretsizdim maalesef bende bu konularda . Korkutma kendini Allah’ın izniyle birşey olmaz ama dediğim şekilde emzirirsen genzine kaçmaz iyicene yaslan geriye öyle emzir akış yavaşlar
tamam deneyeceğim çok teşekkür ederim allah razı olsun. yaslanınca bebek de üstümde yatar poszisyonda mı olsun yüzüstü yatar gibi
Bnde emzirirken sütüm tazyikli gelince boğazına kaçıyo korkuyorum emzirirken hafiften sırtımı yatağımın başlık kısmına doğru eğimli yaptım yanı yastık varsa sırtında biraz eğmem lazım kendini arkaya doğru sonra bebeği emzir yani bnde işe yarıyordu evet bnde sırtına vurup çıkarırdım sonra kendine gelirdi umarım faydası olur pozisyonu değişince bnde fark etti çok şükür artık kaçmadı içebiliyordu sonradan artık düzeldi iki aylığa doğru giderken
teşekkür ederim allah razı olsun ![]()
Estağfurullah umarım işe yarar ama öksürürken sırtına vurmayın baktınız nefes almıyo o şekilde yan yatırıp videoları youtubts var oradan bakıp ilk yardımı uygulatdınız çocuk öksürürken çıkarmak isterken bu sefer Allah korusun tekrar kaçıp boğmadın çocuğu
Rica ederim senden de inşallah Evet canım bebeği de üstüne al ama çok yatma yani yaslanır gibi dur
tamamdır teşekkür ederim
teşekkür ederim sağ olun
Emzirirken çocuğun kafasınin yattığı kolunu hafif havaya kaldır o zaman kaçma pek olmuyor birde kaçtığı zaman bebeği tut hemen ters donder hemen geçiyor korkulacak bişey yok hepimizin başından geçiyor![]()