Emzirme sirasinda aglayan bebek

54 gunluk bebegim emmeye basladiktan 5-10 dk sonra agliyor. Gunde 10dan fazla cisli bez ve 2 kez kakali bez temizliyoruz, kilo alimi da olmasi gerekenin ustunde. Gece uykusunda yedikleri agzina geliyor yutkunuyor. Emerken aglamasi reflu belirtisi olabilir mi acaba?

Evet olabilir, dik tutarak emzirmeyi deneyin

Hep o sekilde emzirmeye ozen gosteriyorum

Sütün tazyikli olabilir mi. Çok geliyorsa ön süt yetişemiyor içmeye ve son süte ulaşamadığı içinde ağlıyorlar genelde :joy:

1 Beğeni

Benim bebeğimdede aynı sorun var doktora götürdüm reflüsü ve alttan gazını çikaramadiği için ağliyor dedi

1 Beğeni

Benimde aynı şekilde ağlıyor sürekli 8 hafta atağı oluyormuş uygulama da var okuyabilirsin

1 Beğeni

Reflü için ilaç kullanıyoruz biz gastrotuss baby çok rahatlatıyor, eğer ağzı açık öksürüyo gibi ağlıyorsa midesi ağzına gelip yakıyodur bide önsüt reflüyü tetikliyor daha fazla 2 dk sağ öyle ver memeyi cnm

1 Beğeni

Aglamaya basladiginda agizdan gazini cikartip tekrar emzirmeye devam edin, birde bunu deneyin

Benimkide öyle agladiginda genelde üst gazı oluyor sirtina masaj yapıyorum aglasa bile gazını çıkarıyor sonra rahat emmeye devam ediyor

Evet biz de emzirirken gaz çıkarma sikligimizi artirdik. Hem gaz hem de sag gogsumden sut akisi biraz hizli oldugu icin reflusu tetiklendiginden agliyormus anladigimiz kadariyla. Kipirdanmaya baslayinca hemen memeden alip gazını cikartiyorum, gazı olmasa bile sirtina vurunca reflusunu de rahatlatiyor. Rahatlayinca emzirmeye devam ediyorum.

1 Beğeni