Arkadaşlar merhaba benim bebeğim 7aylik ve ilk zamanlar cookkk zorlanmmistim her zaman offf braz buyuse oturma pozisyonuna gelse oyun oynar bende rahat ederdim diyodum ama her zaman bana; durrr ozamanlar daha zor asıl sen şimdi rahatsın derlerdi ama hiçte öyle olmadı bebeğim 7aylik azda olsa dger yenidoğan donemine göre daha rahatladim gazını çıkartma derdim yok artık,sürekli kusma derdide yok. ve büyüdükçe daha çok kendme vakit ayırabiliyorum en azndan ev işlerimi rahat yapabiliyorum o oyuncaklarıyla oynarken bende işlerimi halledyorum evet bu döneminde zorlukları var ama eskisine göre daha toparlanmış oluyor insan. Size göre en zor dönem hangisi?
Hamile olduğum zaman çok rahatmış sonra 6 aya kadar da hiç yormadı beni kızım. Diş çıkarmaya başladı 6 buçuk aydan sonra başladı her şeyi. Büyüme atağı uyku gerilimi derken 15 aylık olacaz rahat durmuyor yerinde. Sürekli ağlıyor . Parktan eve zor getiriyoruz. İstediği bir şeyi vermezsek bas bas ağlıyor .Her ayın güzelliği var da zorlukları da var Allah hepimize kolaylık versin.
Diş dönemi diyodum ama iki yaş sendromu başladı (18 aylık).
huyu suyu değişti sürekli sinirli bağırıyor krizler hatta bugün beni ısırdı yani inanılmaz sürekli inat yakında ben kriz geçiricem ya değerini bilememişim yenidoğan döneminin emeklediği günlerin
Benimde en kolay dönemim ilk 3,4 ay oldu evet uykusuzluk oluyor ama en azından koyduğum yerde suruyodu
4 Aydan sonra alerjisi belli oldu ondan sonra atağıydı alerjik reaksiyonlar falan çok zordu şuan 15 aylık olucak bebekliğini özlüyorum valla iki dk boşluğum yok peşinde gezmekden çok fazla hareketli ve asla rahat durmuyor bence bu çocukdan çocuğa değişiyor ve her bebeğin kendine has sorunları oluyor bazı bebek çok huzurlu sakin ama yemek yemiyor uyumuyor bazısı çok huysuz hareketli onunda uyku sorunu olmuyor vs vs her haliyle insanı mest ediyolar ama yorulmuyor değiliz ![]()
Beybim 11 aylık ve hiçbir dönemi için çok kolay diyemedim. Her döneminde ayrı bir zorluk kilidi açılıyor ![]()
Bana göre ilk 3ay falan çok zordu, lohusaligi ayrı zor sezeryan dikişleri ayrı dert emzirme yaraları ayrı dert uykusuzluğu zaten daha zordu, evet bu aylarda uyumuyor uyanıyor ama esksine göre daha az ve en azndan yurutecte dolanıyor oyuncaklarla oynuyor o sıra yemeği yapıyorum emziriyorum uyuyor sonra dger işlerimi halledyorum uyandığında öyle öyle devam ediyor evet çok kolay degl ama artık yemek yiyebiliyorum tuvalete gidebiliyorum emekliyor dikkat isteyen dönem peşinden yorucak ama eskisi gibi degl bence bana göre ve büyüdükçe derdini anliylsunuz aç mı hasta mı uykusu mı geldi öyle yani .
Bence ilk 3 ay en zoru. Sonra ki dönemlerinde zorluğu var ama bebeğini tanıyorsun, düzenin biraz daha oturmuş oluyor. 6. Aydan sonra yavaş yavaş daha bir kolaylaşıyor.
İlk 3 ay gaz sancısı kolik, 4.ay meme reddi, 5.aydan itibaren diş süreci, 9.aydan itibarende hastalıklarla uğraşıyoruz. Şuan 11 aylığız ve bence en kolay dönem 3 yaştan sonra bebekliğe göre. Kendini ifade ettiği ve diş sürecinin tamamlandıgı dönem. Yoksa annelik hepden zor çocuk yetiştirmekde öyle kolay değil.