Hanımlar bnm eşim Sanayi’de calışıyo 14-15 yaşlarda erkek kardeşim var köyde yaşıyorlar eşim bana önce söyledi sonrada aileme söyledi kardeşimi yanına getrimrk sanayide iş bulup calıştrmak istiyor okulla hiç arası yok lise bir de sınıfta kaldı eşim de köyde kötü arkadaş çevresi olacağına meslek öğrensin bnm yanımda her gün beraber gider gelrz diyor ama ben düzenim bozulacağı için biraz endişelym bi yandan annem babam biz rahatsz olmayalım diye ıstemıyo ama diğer taraftanda abilerimin yılları heba olduğu için bunun da böyle olmasını istemiyorlar vs vs siz olasınız nasıl tepki verirdnz istermydnz
esiniz dogru soyluyor valla cok guzel dusunmus. Ama sizinle beraber kalmasi sorun olabilir cunku uc ay degil bes ay degil surekli kalmak olmaz .
Kardeşim adına iyi olacaksa tabi ki isterim. Ne demek düzenim bozulacak, insanın insana böyle zamanlarda desteği bir ömür unutulmaz. Hele ki kardeşler birbirinin elinden tutmayacaksa kardeşlik ne gün için? Benim çevremde o kadar çok örneği var ki, kardeş diğer kardeşi okulu bitirene kadar yanına almış yetiştirmiş. Şimdi ikisi de güzel bir düzen sahibi. Şimdi bakmayın biz biraz rahata alışkın nesiliz, evdeki düzenimizi rahatımizı çok önemsiyoruz, sizi yargılamıyorum aksine anlıyorum. Birisi benim evime üç ay da kalmaya gelecek olsa düşüncesi biraz gerer beni. Ama sonuç itibariyle böyle birşeyin iyi olduğunu düşünürüm. Çünkü o insanın sonraki hayatını etkileyecek o destek. Velev ki bu kişi eşimin ailesinden olsun, yine onaylardım.
Siz daha iyi bilirsiniz tabiki ama yıllar sonra kardeşiniz belki der, köyde kalıp ziyan olacaktım ablam eniştem elimden tuttu diye. Ha dünya hali insan vefasızlık da görebilir. O kadar destek olur evini açarsın sonra kendini kurtarınca seni tanımayabilir de. Bunlar olabilecek ihtimaller. Yine sizin yaptığınız Allah katında ziyan olmaz asla. Bir de bu karar senin aile hayatını ciddi manada olumsuz etkilecekse baştan reddetmek daha mantıklı olur. Örneğin eşin ve kardeşinin anlaşayacağînı düşünürsen vs.
kardesiniz istekli mi bu konuda. o istiyir mu calismak o daha onemli . yoksa zorla gelirse size daha cok sorun yaratir . ergenlik doneminde tam zor zamanlari . anne babadan ayri kalacak sorumlulugunu alacaksiniz .
Tüm yazdklsrınıza katılıyorum cidden tek skmtı bnm rahatıms düşkün olmam ama sonra da düşünüyorum ilerde belki çok iyi yerlere gelecek annem babam mutlu olacaklar diye rahatımı arka plana atmak istiyorum iyi bir şey e vesile olacksam ciddi anlamda büyük bir rahatszlk vermez inşallah yaşı da henüz küçük eşim ondan 15-16 yaş büyük eşim kararlı ona hem iş hem disiplin öğretecem bu yaşta ergenlikte en zor dönemde yanlış insanlarla yanliş ilişkiler kurmasına müsade etmeyecem diyor abilerim belli bi yaşa geldi ama istedikleri hayata imkana sahip değiller maalesef bnde bu duruma çok üzülüyorum hep eşim de dedi bu kardeşin de yirmi yirmi beş yaşına geldinde bi bu kadar bunun için de üzüleceksin eğer köyde kalıp bi iş yapmazsa ve sonra keşke o gün rahatımı değil de kardeşimin geleecğini düşünseydim o da bu halde olmazdı der kendi yer bitirir suçlarsın dedi haklı da
Normalde gıcık yanları var ablalarına karşıama yaşı küçük diye dir yoksa kardeşimde sessiz efendi saygılı bi insan sorun illa ki olur ama zaman ne gösterir bilemiyorum
Evet kardeşim de istiyo o istemese ztn zorla getirmeyiz
Bende Nur arkadaşımıza katılıyorum. Eşin sana bu şekilde davranırken birden neden kardeşini düşünsün ki. Herkese iyi sadece sana kötü bi insan mı? Ben eşime iyi davranmasam kardeşiyle hiç işim olmaz ki . Bunu bi irdele canım .
He ama eşim bi anlık öyleydi normalde değil dersen bilemem
Genelde bunu kendi ailesinin yanında yapıyor bnm ailemin yanında küçük düşürmüyor ama bzm aramızda ne kadar skntı olursa olsun eşim asla başkasının parasını yemez bana da hep diyor maaşını aldığı gibi sana getirecek o szn aranızds olacak ben o kadar ına katışmam diyor bu konuda güveniyorum eşimi tanıyan herkese mutlakyiliği dokunmştr kardeşimr yanliş yapsa yada kardeşim ona yanlış yapsa hmn köye döner
Yani bana çook defa kötülüğü yanliş ı oldu eşimin illaki ama iyi olduğu zmn larda oluyor şükür yoksa nasıl gecinecez
Öğretmenim atanamadım eşim de aynı şekilde ikimiz de atanamadık o sanayide ben evdeyim . Okumak evet insana çok şey katıyor ama iş olayı çok çok sıkıntı ev geçim derdi sıkıntı. Eğer okumaya da gönlü olmayan bir çocuksa en azından bir zanaat edinir hayatını kurtarır. Usta arıyor herkes 25 yaşlarında usta olarak çıkar piyasaya. Sizin de sanmam düzeniniz çok değişsin sabah gidecek akşam gelecek çocukta tabi siz daha iyi bilirsiniz
Valla bacim ben istiyorum ama eşim istemiyo dersen tamam da eşin isteyipde senin istememen garip geldi canin kanin sonuçda istemezmisin meslek sahibi olsun. Zaten aile duzeninizi kotu etkiliycek bi durum olursa ozamanda ona gore bi care dusunursunuz
Eşin istedikten sonra sorun yok bence benimde abilerim var hafta sonu köye gelirler ve yanindada çok kaldılar hiç bu şekilde rahatsız edeceklerini düşünmedim takı kayinnamlar laf edene kadar oglumuzun başını bekliyor yiyip içiyorlar felan halbuki abimler asla kahvaltimi yaoilacak yumurtada tut.ekmege kadar alır gelirler yine geliyorlar ama yatmiyorlar onların çenesi olmasın diye ama ne ben nede eşim rahatsız olmayiz heleji böyle bir imkan varsa hayatı kurtulacaksa.aksine mutlu olurum sabah gidip akşam gelicek yapacağın önüne bir tabak yemek yıkmak ve çamaşırlarını yıkamak ne zamana kader kalır bilemem ama aklı yettiği ve eli ekmek tuttuğu zaman zaten yanınızda durmak istemez
çok büyük bir sevap kazanirsin
O eşe op sarıl, senin kardeşini senden daha çok sahiplenmks tebrik ederim
Bana eşim bu istekle gelse havaya uçarım açıkçası , kardesim canım kanim her zaman en güzel yerde olmasını eşimde bende desteklerim
Bi ornek veriyim kardesim yillardir saglik saglik sorunu var ne evden cikabiliyordu ne yuruyebiliyordu ne merdiven inip cikabiliyordu devlet ev verecekti ama randevuye gelmesi lazimdi rapor vermeleri icin bakim evine tasinmasi icin.beni aradi hava randevuden sonra sana gelebilirmiyim annemle sende kalabilirmiyiz dedi basim ustune yeriniz var dedim istediginiz kadar kalin dedim oyle de hissettirdim biliyorum cunki.ne kadar surecegini bilmiyorum dedi enisteme sorabilirmisin dedi bisey demez asla dedim aksine memnun oldu.eger inersem daha cikamam dedi cok caresiz annemde oyle.cok mutlu oldum 4 aydir bendeler simdi evi de oldu bu hafta tasinacak.annemin omuzlarindaki yuku bi nebze aldim.annem yillardi hem erkek hem kadin islerini yapiyo babam zaten 2007 vefat etti.babam dan iki gun sonra anannem oldu.annemi cagirmislardi doktor son gunleri babam olumcul hastaligi yoktu ama malesef bazi aci olaylar oldu vefat etti anneme de soyleyemedik.olusunu gonderdik 7 aylik felan hamileydim cok zor gecti yeni tasindik 3 eve neler neler.ama diycegim.yardim etmek kadar guzel iyilik kadar guzel bisey yok.benim esimin ailesiyle yasadim 17 sene felan.bunun karsiligini goruyorum 3 cocuk buyuttum 1 odada suan mislini goruyorum mukafat olarak.rabbim mislisini veriyor canim.esin guzel dusunmus ergenlik caginda 3 oglum var elim altinda olmalari en mutlu oldugum an.kac gece bekledim balkonda kapinin onunde.sukur elhamdullillah hepsi pirlanta simdi.sukur kotu ayaklari yok spor is okul fitness.sende yanina al canim cok mutlu olur yoldas olur sanada faydasi olur ufak tefek islerini gorur.biraz uzun oldu canim hakkini helal et nacizane fikrimi soyleyeyim dedim.
Tabi tanıdığımız ustalar olduğu için dedim ki ustalık sınavına da girer sonra gönlü olmayan çocuk zanaat edilmesi en iyisi
Eş olarak nasıl davranması gerektiğini bilmiyodur belki ama kardeşinde kendinden bişey görmüştür belki insanlık olarak bazı erkekler eşlerini evin bir eşyası gibi görüp kırp döküp kötü davranmayı normal görüyor iki kardeş nasıl sürekli kavga etsede kopamaz bazıları için eş de o konumda oluyor maalesef.. özünde iyi olup eşiyle ilişkisi alışkanlığa dönmüş olabilir doğru veya normal demiyorum maalesef gördüğüm bazı zamanlar yaşadığım bi durumu izah etmeye çalıştım
Ama sizde bence bu durumda kardeşinizi tamamen eşinize teslim etmeyin evet eşlerimiz güvenip yaşıyoruz çocuklarımızın babaları ama neler duyuyoruz artık .. Her yönden sürekli gözünüz üstünde olsun bence yani hergün konuşun neler yaptığını sohbet ederek öğrenin zamanımız kötü bi zaman Allah iyilerle karşılaştırsın
Eşimle aynı yerde eşimin bildiği tandığı insanlarla calışacak sabah beraber çıkıp akşam beraber dönecekler öyle