Sağ olasın diline sağlık kalbinin güzelliği gibi güzel bir hayatın olsun inşallah ![]()
![]()
Bir de böyle bir oyun oynadık. Ben kolay sanıyordum ama onlar için zormuş mandalları açıp çıkarmayı takmayı yaparken zorlandı ama vazgeçmedi. İki gündür çaba gösteriyor artık yapabiliyor.
Amin canım. Hepimizin hayatı güzel olsun ![]()
![]()
Eğer yapmak isterseniz tarifini de paylaşayım ![]()
Çimenleri tel şehriyeyle yapsam daha güzel olacaktı ama biz arpa şehriye kullanıyoruz evde yoktu kuskus kullandım.
Kumu da bir bardak nişasta bir bardak karbonat yarım bardak toz şeker 5 yemek kaşığı su kakao ve kıvamı istediğim kıvama gelene kadar bebek yağını karıştırarak yaptım. Bebeģiniz ağzına alıyorsa bebek yağı kullanmayıp suyu arttırabilirsiniz.
Ay harika yaa ![]()
bayıldım. Biraz önce ben de kızım oyun hamurunu yemeye başladığı için kaldırmak zorunda kaldım
bizim daha zamanımız var sanırım böyle etkinlikler için
Ya çok güzel ben bile oynamak istedim![]()
![]()
![]()
Şönilleri sararak oynanan hayvanları kurtarma oyunu için elimde oyuncak hayvanlar yoktu ben de bu vakumlu oyuncaklara sardım
önce çok ilgisini çekmedi ama sonra açmayı gösterdim öğrendi ve tek tek onları açmak hoşuna gitti. Sizlere de fikir olur dedim ![]()
Avmlerde oynanan oyunları evde oynadık. İki hafta önce yapmıştım hala ara ara oynuyoruz. Biz oynarken eğleniyoruz size de tavsiye ederim yapımı da çok kolay ![]()
Bir karton kutunun bir kenarına dört tane kare bölüm açtım üzerine çapraz kesik attığım renkli kağıtları yapıştırdım. Bir kağıt havlu rulosunu şeritler halinde kesip silikon tabancasıyla üst üste yapıştırdım uç kısmına da tenis topu yapıştırdım. Birimiz boşluklardan topu çıkartıyoruz Asil de spatulayla vuruyor. Bazen de kendisi çıkartıyor biz yakalıyoruz. El göz koordinasyonu güçleniyor hızlı hareket etmeyi öğreniyor eğleniyor hemde bedava sayılır ![]()
Farklı materyaller kullanarak yapabilirsiniz. Gereksiz çubuk şeklinde olan başka bir şeyin ucuna bir kukla yapıştırabilirsiniz ama zarar görünce üzülmeyeceği bir şey olmasına dikkat edin sonra pişman olmayasınız. Ya da kartondan bir küp yapıp yapıştırabilirsiniz. Sizin üretkenliğinize kalmış artık ![]()
Kağıt havluya enine çizgiler çizdim renkli kalemlerle sonra bir kaleme sarıp sıkıştırdım. Bazılarının dışına siyah çizgiler ve noktalar yaptım. Bunlar birer tırtıl oldu. Bu tırtılları suyu içine atınca renkler ortaya çıktı ve suyu çekince büyüdüler. 10 tane kadar yaptım ve kısa sürede bitti. Sonra eline alıp suyunu sıktı.
Sonra oyuncak fincan bardaklarla aktarma yaptı biraz da öyle oynadı. Yaklaşık yarım saat oynadı daha da oynardı üzerini ıslatınca oyunu sonlandırdık
Hem güzel bir aktivite oldu hemde kolay. Ayrıca herkesin evinde olan malzemeler kullanılarak yapılıyor ![]()
Ellerine sağlık
Bu tırtılları ben de yaptım çok da güzel ama hemen bitiyor cidden ![]()
Yine hepsi birbirinden güzel olmuş ya ![]()
![]()
![]()
Bugün oyun hamurundan bunları yaptık. Uğur böceği ve kablumbağa da yapmıştık bozuldu. Hep kalıplarla yapmak bir süre sonra sıkıcı oluyor.
Bazen araba, tren, gemi, uçak falan da yapıyoruz.
Bazen tencere, tava, tabak yapıyoruz içine yemek yapıyoruz.
Siz neler yapıyorsunuz ![]()
Çok güzeller
Ben de bir heves aldım oyun hamuru geçenlerde çok da güzel yaparım bunları ama… Oğlum ağzına attı.
İnatlaşma had safhada olduğu için kaldırdım şimdilik ![]()
Çok tatlılar benim bile oynayasim geldi valla![]()
Asil de hep ağzına almak isterdi şimdi yapmıyor ama kokluyor bende ondan dolayı daha az oynatıyorum. Sanki çiçek kokluyor iyice içine çekiyor mis gibi diyor
Eğer arttırırsa bende biraz ara vereceğim maalesef
Ben çocukkende severdim oyun hamuruyla oynamayı hala Asille oturup oynuyorum hemde keyifle. Bana bile stres attırıyor ![]()
Topları bardağın içine girdirince nasıl mutlu oluyor tekrar tekrar yapmak istiyor. El göz koordinasyonu güçlendirme, odaklanma, vücut kontrolü, ince ve kaba motor becerilerini güçlendirme bu basit oyunda saklı. Tavsiye ederim sizlere de hem kolay hem eğlenceli hemde gelişim destekleyici ![]()
Bant olarak maskeleme bandı kullanıyorum bu tarz oyunlarda mobilyalar zarar görmesin diye