Ev dışında bebeğin rutinlerini nasıl koruyorsunuz

Merhaba hanımlar havanın ısınması ve bebeğimin büyümesi ile birlikte yavaş yavaş annemlere komşulara ya da dışarıya gitmeye başladık. Disardayken sorun yok bebek arabasında uyuyor vs ama annemlere gittiğimizde uyku saati mama saati vs karışıyor. Bazen kızım huysuzluk yapıyor bazense kalabalıkta ben kaçırıyorum uyku saatini sonrasi eziyet hüsran . Bu durumu nasıl idare ediyorsuuz

5 aylik olucaz 1 hafta sonra anneme gidiyorum sadece evde huzurlu olan cocuk baska yere gittigimizde mizmiz huysuz bisey oluyo evimizi resmen biliyo yani. Uyutmak bile eziyet oluyo besiginde uyuyo cunki ayakda kucakda salliyoruz uyuyamiyo 2 gun once babam beni almaya geldi besiginide goturduk uyku saatinde rahatca uyudu hic bunaltmadi bizim tek sikinti besik malesef. Her yere besigiylede gidilmiyo tabi uyuma suresi gun icinde azaldikca isimiz daha kolay olur gibi umut ediyorum

Her bebek farklıdır. Bebeklerin karakter olarak sınıflandırılması da var :slight_smile: nazlı, kitap, melek, huysuz ve hareketli diye.. öncelikle cocugunuzu iyi gözlemlemelisiniz. Işık ve ses tepkisi nasıl. Farklı bi ortam onu yoruyor mu? Yorgun bebek de kolay uykuya gecemez ses ve ışık emmesini ya da mamasını içerken dikkatini dağıtabilir. Uyumak için sessiz ve loş bi ortam secebilirsiniz. Benim bebeğim de bebek arabası ya da arabada uyuyor cünkü sallanıyorlar. Bir yere gittiğimde uyku sinyalleri geldiği an (esneme, göz kaşıma, huysuzluk) ki bunu uyku aralık saatiyle de anlayabiliyorum bebeğim 4 aylık 2 -2,5 saat uyanık kalabiliyor ve sonra uykusu geliyor. Onu karanlık loş ortama geçip uyutuyorum. Bi kafedeysem pusetinin üstüne karanlık yapacak örtü koyuyorum.. sadece rutinini bozmamak için haftanın 2 günü maksimum kafe tarzı yerlere cıkıyorum. Annem ya da bi ev oturmasına gittiğimde cok rahatıp ev ortamında bi sorun yok..

Beneğimin karakteri melek bebek daha 4 günlükken onu her yere cıkarttım götürdüm alışmasında etki var mı bilmiyorum. Ve kendi kendine uyutöayı öğrettim ya da bazen destekliyorum bunların da etkisi olabilir. Ama unutmayın her bebek farklıdır. Hiçbir zaman benim bebeğim niye böyle ya da niye ağlıyor diye düşünmeyin. Tam aksine Ağlayan bebek iyidir duygularını rahatsızlıgını belli eder önemli olan bebeğinizi iyi gözlemleyip nenistediğini farkedebilmek :slight_smile:

Bebek karakterlerini merak ettim paylaşırsanız sevinirim :smiling_face:

Cnm seninde uyku gerilemesi oldumu 4.ayda gece zırt birt uyanır okdu çocuk gündüzde öyle durmuyo

Uyku gerilemesi varmı sizinde

Yok canim olmadi sukur 4 ay atagindandir

Valla nasıl ataksa mahvoldum uyku uyumuyor sabaha kadar emiyor

Doymuyor desem kilo alışı iyi sabah kadar zırt birt uyaniyor

Normalde emziği gece vermezdim şimdi emzikle uyur.oldu gecede gibduzde

Emzik emmesine ragmen uyanip senimi emiyo bacim hani seni emzik gibi kullaniyo desem emzikde veriyomussun bilemedimki valla

Suanlik arabasiyla gezince aglamiyor . Uyuyor . Gitigiliz yerlerde miz miz oluyor ama koltukta uyuyor. Bizim sıkintimi eve gelince ertezi gun cok huysuz hep kucak istiyir cunku gitigiliz yerlerde bebek kucaktan inmiyor kimse rahat birakmiyir. Alak bulak oluyok kisaca :joy:

Gece yatarken emmyordu emziginbeni emmeyide aciktikca emerdi gece ama dört aya gireli saat başı emiyor

Atak ozaman canim sabret biraz gecer insallah

İnşallah on gündür böyle bekliyorum geçmesini sabırla bizim her atagiz zor geçiyor iki hafta sürüyor

Bende aynı durumdan muzdaripim gititğm her yerden hemn kaçmak zorunda kalıyorum

Biz olmadik 4 ay atagi olmazda insallah zaten kicinda aparat var cocuk aksama kadar yatiyo. Gecer canim sabir benim korkum ilk disler valla

Aynen cnm Allah seninde yardımcın olsun kolay degil

Amin bacim valla yiprandik inanki esim cok takintili biri 4 doktora gosterdik cocugu ilk takdigimiz bandaj bacagini yara yapti morartti baska aparat aldik onu kullaniyo simdi cocukda rahatladi bu aparat daha rahat bayramdan sonra sonuclarda iyi ciksin valla rahatliycam bebe yatmakdan atak bile geciremedi inanki