Gece beslenmesi

Bugün 1 yaş kontrolümüz vardı doktorumuz gece beslenmeyi kesebilirsiniz dedi ama suyu reddediyor ve meme istiyor. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz ne yapmam gerekiyor

Bende bunu sormaya gelmiştim burda cevapları bekleyim:)

İlk olarak gece beslenme saatini uzatmakla başlayabilirsiniz.Normalde 2-3 saatte bir besleniyorsa önce 4-5, sonra 5-6 saate doğru uzatmak gerekiyor, bir anda kesemiyorsunuz dolayısıyla mideyi biraz acliga alistirmakla baslayabilirsiniz.Bu şekilde benim sürecim 1.5 neredeyse 2 haftayı buldu ve tamamen biraktik.Zamanla midesi bu duruma alışıyor sabah siz ilk öğünü verene kadar beklemeyi öğreniyor.Ben 5.5 aylıkken kestim gece beslenmesini şuan 10.5 aylık oldu.

Hadi bakalım inşallah güzel ilerler süreciniz. :cherry_blossom: Doktor neden gece beslenmesini bırakın dedi, kilosu vs yerinde olunca mı bırakın diyorlar. Ben de artık yavaş yavaş bıraktırmayı denesem mi diye düşünüyorum da, zor olacak gibi görünüyor. Kızım daha yeni 11 aylık oldu daha 1 ayı var aslında, yine de gece çok sık uyandığı için kesmek istiyorum artık.

Dediğiniz gibi denemeye çalışırım fakat şuan diş sürecindeyiz memede rahatlıyor bi tek onu farkındayım bi patlatsın sonra başlıcam

Kilosu ortalama ya etli butlu değil​:sweat_smile: 10 kilo​:see_no_evil_monkey: ben sordum çünkü yoruldum yani o da artık bırakabilirsin dedifakat önce desteksiz uyku vermen gerekiyor dedi benim oğlum da her gün başka bi destekle uyuyor avantajım emziği bıraktı yoksa her düştüğünde beni istiyordu

Aşama aşama hiç acele etmeden inşallah bırakırlar Allah yardımcımız olsun :see_no_evil_monkey:

7 ayda gece beslenmesini kendisi birakmisdi 1 hafta surmeden diş geldi daha cok kalkdi suan 11 aylik olmak uzere 1. Yada 2 kere kalkiyodu ilk uyandiginda su verdim ikincide mama . Oyle oyle derken kesdi gece kalkmasini su icip geri uyuyo şuan. Bide cok sicakdi havalar suya alistimasi kolay oldu acikcasi. Ama diş gelince tekrar bozulurmu bende bilmiyorum . Birde uyumadan once mama yada meme degilde daha doyurucu besleyin

Gece hareket etmedigi icin bazi bebeklerde gaz sancisina yola huysuz oluyo uyaniyo

Diş çıkarıyoruz bizde 9. Ayda başladı şimdi 5 ve 6. dişi geliyor, gece uyanınca calpol vermek mecburiyetinde olduğumda mama veriyorum sonra tekrar uykuya döndürüyorum.Bizimki sarılıp uyuyor emzikle, ben sarılınca tekrar dalıyor.Sarilarak uyumaya 7. Aydan alıştı.

Evet emmiyor, mama ve ek gıda sadece