İyi bayramlar hanımlar , bebeğim 7 aylık iki tane dişi patladı biraz da uçları çıkmış durumda tam sekiz gündür geçmeyen bir ishali var günde on kere yapıyor ortalama. Kakası çok cıvık acile götürdük üç gün önce kanda ve röntgende hiçbir şey çıkmadı serum da vermediler tahlilleri temiz çıktığı için. Her gün muz veriyorum ek gıdasına zeytinyağı koymayı bıraktım probiyotik veriyorum mirabalance. Ne yapmam gerekiyor var mı başına gelen ? Doktorlar hiçbir şey yapmıyorlar yüzü çöktü artık oğlumun çok üzülüyorum
Brokoli patates pirinç muz bunlar kabız yapan şeyler bunları verebilirsiniz. Birde eğer emziriyosanız bol bol emzirin yada mama kullanıyosanız bol bol verin su tüketin. Sıvısız kalmasın bebeğiniz umarım tez vakitte iyileşir
Ateş varmı belki dişten kaynaklı değildir benim bebeğimde öyleydi 3 kere tam acile gittik sonuncusu çocuk doktoru oldu bebeğim belki günde 10 kere sulu bir şekilde yapıyordu buna ragmen doktorlar sadece probiyotik verip eve gönderiyordu en son kızdım doktora bu çocuğun ishali. Durmuyor siz boğaz için antibiyotik veriyorsunuz ondan sonra bağırsak antiseptiği ilacı verdi sonra geçti brbeğimin ishali 5 günde süzüldü ya sizde baktırın gerrkirse dışkı tahili yaptırın
Veriyorum hepsini de ama işe yaramıyor hiçbir şey
Dışkı tahlili verdik normalde su gibi yapar hastanede de biraz katı yapınca tahlil reddi oldu hastane yeterince sıvı olmadığı için tahlili yapmamış. Ateş ve kusma olmadığı için doktorlar pek umursamıyor . Kaç kere ilaç verin serum verin diye ısrar ettim doktorlarına ama gerek yok diyorlar kan tahlili sonuçları iyi çıktığı için. Yine de insan korkuyor işte ishal tehlikeli havalar da çok ısındı bir taraftan terleyerek de vücut sıvı kaybediyor ne bileyim tedirgin oluyorum içim hiç rahat değil
Aglarken gozunun yasi kuru olmamasi lazim demisti ebem icinin kurudugunu ondan anlarsin dedi.
Bol bol emzir kakasindan ciksin dedi.
Ve besigini sicak tut
Yediği bişey dokunuyor olabilor bizimkide ek gıdaya geçince biraz oyle oldu çorba vermiştim domates salçası dokundu saniirm kestim bı kaç gün sonra düzeldi biber salçası aldım onu kullanicam bide
Canım doktor bizede probiyotik vermişti benim bebeğimi o ishal etmisti istersen probiyotiği kes birde öyle dene muz pirinç lapası patates hasla probiyotik kesip bunları ver bazı probiyotikler ishal yapabiliyor
Ben de bu konuyu arıyordum . Benim bebeğim de 11 aylık daha yeni bı tane dışı patladı. Bir haftadır ishal. Başka hiçbir şikayeti yok keyfi yerinde. Muz patates leblebi tozu faln verdim. Ama hiç değişme olmadı. Acile götürsem bişey yapmayacklar biliyorm biseyi yok diye. Çocuk doktoruna mi götürsem
Herhangi bir gıdaya alerjisi de olabilir 2. Çocuğum ishaldi bende kesilsin diye sürekli yoğurt veriyordum dahada arttıyordu yoğurdu kestim ishali durdu ve ne kanlı dışkı veya mukus, vücudunda kabarma hiçbir alerji belirtisi yoktu
Hangi probiyotikti hatırlıyor musunuz
Geçmiş olsun.. acilde en azından kan ve gaita testine bakıyorlar aslında
Alerjik bir bebek zaten süt ürünleri tüketmiyor ben de diyet yapıyorum ama alerji ihtimali olan tüm besinleri kestik döndürüp dolaştırıp pirinç unu muz şeftali irmik veriyorum sadece
Symbiosys bifidrop bu probiyotik damla bize iyi gelmedi ishal yaptı hatta ishaldi doktor dediki bu ishale iyi gelir bunu kullandım ishali geçsin diye çocuk daha çok ishal oldu anlamadım ilk başta sonra damlayı kestim yoğurt muz pirinç lapası patates haşlaması falan yedirdim geçti bazı probiyotikler ishal yapabiliyor probiyotiği kesip birde öyle deneyebilirsiniz
Bizim probiyotik mirabalance , doktorumuz tahıl grubuna alerjisi olabilir dedi irmik yulaf unu vs kestik hepsini kestiğimden beri ishali hafifledi gluten hassasiyeti gibi bir şeymiş galiba
Konu açılalı baya olmuş ama benim bebeğim de 8 aylık 1 haftadır ishal doktora gittik diş geliyor dedi huzursuzluk gece ağlayarak uyanmaları çok diş ishal yapar mı ve bu diş ne kadar sürede çıkıyor çok zormuş diş dönemi daha önceden Bilgi olanlar yardımcı olur mu siz neler yaşadınız