Geleceğe dair nasil birikim yapmalıyım

3 gündür bunu düşünüyorum. Bayram harcligimiz 2 bin oldu ve ben her ay esimden 3 bin aliyorum . Calismadigim icin aylik esimden 3 bin maas aliyorum.:joy:Birikim yapmak istiyorum . Dolar ,euro, gram altin alip 2 yil boyunca birikim yapmak istiyom . En karlisi 24 ayar gram diye dusunuyorum . Her ay 500 tl 1000 tl param oldukca para uada gram almak istiyirum siz de yatirim yapiyor musnuz yapiyorsaniz nasil bi yatirim yapiyorsunuz farkli yatirim yapiyonuz mu ?benim param kucuk oldugu icin kucuk kucuk yatirmlar yapcam . Böylelikle her qy kuyumcuya gidip yeni bir hobi edinmis olacağım hem birikim hem tutumlu hemde hobi olmus olacak .

Evde saklamak en iyisi bence

Evde sakliycam ama kuru para saklanmaz . Değer kaybediyor. Bi tane kumbara alip ona altin ,dolar,euro almayi dusnuyom. InsAllah guzel bir birikim olur .

Keşke evdeyim diye bana da maaş verse eşim gerci tüm maaşını aliyom ama olsun :rofl::rofl::rofl::rofl:

O işlere bizimki bakiyo ben oara biriktiremem hiç elime geceni harcarim erkek olsaydim ay sonunu zor getirirdim.kesin :face_with_hand_over_mouth: en iyisi altin bacim dedigin gibi para deger kaybediyo bu ay aldigini ayni paraya bidaki ay alamiyon

Aynı durum :rofl:bende maaşının yarisindan cogunu aliyorum

Senin benim mi var canım aaa :rofl::rofl:

Hep oyle soyleriz :rofl:

Yok kocam yonetmesini biliyor. Ben hamile olmadan once calismak istiyordum esim gece calistigi icin ostemiyirdu . Gece vaktimiz yok gunduz de sen calisir ben evde olursam evliligin ne anlami var dedi izin vermedi . Bende hep sana muhtac gibi hisediyom o zaman bna kart cikart karta para at dedim kabul eti . Memura zaam gelince bnada geliyor​:joy:borcumuz oldugu ocin adamin elinde para da kalmiyor :joy:

Evet 24 ayar gram altin almayi dusunuyom param . Suan esim maasimi da yatirinca 5 bin bi param olucak gram alip ustune euro alcam . En degersiz para bnm gozumde turk parasi kiz ben stok yaptigim halde aylik mutfak alışveriş i 5 bini geciyor Daha sebze,cay ,şeker yag almadigim halde bubkadar tutuyor.

Kuyumcudan altın almaktansa mobil bankacılıktan almayı tercih ederdim. Evde saklamak zor olur ne olur ne olmaz. Mobilden alsan daha güvenli olur bence.

Yap bacim ne koyabilirsen koşeye iyi bi kizin var buyuyecek her gecen gun daha zorlasiyo yaşamak inanki. Aylik bende 5 bin civari alisveris yapiyom daha icinde sebze olmuyo haftalikda pazara gidiyom daha eksigim oluyo alisveris yaptigim halde Allah yardimcimiz olsun valla

Hangi anket uygulamasını kullanıyorsun canım ?

Olur canım çok teşekkür ederim az az da olsa koymayı severim bende o yüzden ilgimi çekti sağolasın :hibiscus:

Birincisi fiziki altın kesinlikle almayın, gram altını İnternet hesabı üzerinden alırsanız al sat arasında ki makas daha az oldugundan kuyumcu alıs satısına gore daha az zarar etmis olursunuz. Ayrıca evde altın saklamak guvenli degil. Hırsızlar dedektörle arama yapıyor artık. Eliyle koymus gibi buluyorlar. Deprem vs gibi dogal afetler oldugunda yine kaybetme çalınma riski var. O yuzden en guvenlisi İnternet bankacılığı üzerinden almak. Bende yıllardır o sekilde yapıyorum. Bebeğim için takılan altınları bir süre evimde tuttum sitemiz güvenlikli olmasına ragmen evden cıkarken endişe ediyordum. O yüzden insanların yastık altında altınları varken evden nasıl cıktıklarına rahat uyuduklarına şaşırıyorum.. Gecen yıl eşimin iş arkadaşının evdeki 200 bin tl degerindeki altınları çalındı..
Paranızı TL de tutmayın TL her gecen gun deger kaybediyor malesef.. Altın doviz(İnternet bankacılığı) yapın paranızın degerini koruyun.

Teşekkürler canım :hibiscus::smiling_face:

En güzeli gram altın biriktirmek. En güvenli ve kazandırıyor. Ben gram biriktiriyorum. Bebeğimin paralarını hep gram yaptım. Bebeğim dokuz aylık. Toplanan paraları takıları 80 bin lira falandı şuan altın çok çıktığından 120 bin oldu değeri.

Bu anket uygulaması nasil birsey ya ben cok int olan seylere guvenmiyorum korkuyom . Ablam 25 bin dolandirildi insan ne oldugunu anlamiyor . Ben trendyoldan borsey fln alirken 10 kere dusunuyom defalrca bakiyom .bende instagram dan dolandirildim​:joy::joy:bizimki 200 tl yine yalan yanlis bi elbise gondermislerama .
Simdi bu nasil bi uygulama guvenirligi nasil bi kazanc oluyor mu ?ben int para kazandim 100 tl onu da sma hastasi bir bebege vermistim. Baska yok yani

Bnde int guvenmiyom ya dk basi takip
edemem diye dusunuyirum elim degyince daha da hirslanirim . Saydikca ayri bi zevk gelecek bna :joy:ben stoklarimi bile saydikca hosuma gidiyor bir daha almak istiyom mesala :joy:

Ama biraz arastirilabilir kucuk para degil de buyuk para icin iyi olur mesla 50 bine altin alsam belki int dedigin gibi yapar takip eder yukselince bozdurur altin dusunce tekrardan alirdim boyle kar ederdim ama az para