Hala adet olmadım bilgisi olan var mı

Doğumdan sonra 40 gün kanamam oldu tabi sonlara doğru azalıp lekeye döndü daha sonra 15 gün sonra tekrar adet oldum o da 10 gün sürdü şuan bebeğim 3 aylık hala adet olmadım hamile olmaktan korkuyorum

Merhaba aramıza hoş geldin canım;
Endişelerini çok iyi anlıyorum, doğum sonrası vücudun kendine gelmesi bazen biraz karışık olabiliyor. Doğumdan sonra kanamalar genellikle 4-6 hafta kadar sürebiliyor ve sonra hormonların düzenlenmesiyle birlikte ilk adet dönemi başlayabiliyor. Emziriyorsan, bu durum adet düzenini daha da etkileyebilir çünkü emzirme hormonları (özellikle prolaktin) adet görmeyi geciktirebilir.

Adet döngün, doğum sonrası ilk birkaç ay düzensiz olabilir ve hatta bazen birkaç ay boyunca hiç adet görmeme durumu normal sayılır. Ancak hamilelik ihtimalini tamamen elemek için bir test yapmanda fayda var. Çünkü doğumdan sonra, özellikle korunmasız ilişki varsa, tekrar hamile kalma riski var.

Eğer hala endişelerin varsa, bir kadın doğum uzmanına danışmak en iyisi olacaktır. O seni daha iyi yönlendirebilir ve kafandaki soru işaretlerini giderebilir. Umarım her şey yolunda gider, içini rahat tutmaya çalış!

1 Beğeni

3,5 aylık olduk bizde ama ben de hala adet olmadım ben de korkuyorum hamile olmaktan

Süt korur diyolar ama içimde endişe oluyor işte

Bir arkadaşım bebeği 6 aylıkken hamile kalmıştı ondan dolayı içimde kuşku var

Ben o yüzden adamı oğlanla kızı kendimle yatıyoruz kocayla artık kanka olduk ben adet olana kadar

Oğlum 6 aylık hala olmadım. İki çocuğum daha var emzirirken hamile kalmadım hiç bi korunma yöntemimizde yoktu. İnşallah sütüm koruyordur beni. Arkadaşımda bebeği 2-3 aylık vardı hamile kaldı çokta güvenmemek lazım tabi.

Kim diyor onu oyle bir şey söz konusu bile degil sakin süte guvenme