ben geç evlendim 32 yaşında anne oldum şuan 33 yaşındayım 14 aylık bir bebeğim var ve 5 aylık ta hamileyim. bebeğim çok hareketli evde sürekli bir yerleri dağıtıyor onun peşinde koşturmak bir yandan ev işleri bir yandan hamilelik bir yandan derken aşırı yoruluyorum bebeğimle pek ilgilenemiyorum bile yorgunluktan su aralar canımdan bezmiş durumdayım. yaşımdan dolayı mi böyleyim bilmiyorum gerçekten geç evlenip bu yaşlarda çocuk büyütmek çok zormuş ikinci de doğunca nasıl altından kalkicam bu yükün çok düşünüyorum.
Yaş ve yaşanti etkiliyo malesef bende 34 yasindayim 11 yaş ve 10 aylik bi kizim var ikinciye geç kalmisim gercekden bedenim kaldirmiyo surekli kosturmacadayim bide bel fitigi oldum kendimi cok yasli hissediyorim hersey zamaninda guzelmis ![]()
Bende 31 olacağım. 14 aylık bebeğim ve 4.5 aylık hamileyim. Senin bebeğin gibi benimki de çok hareketli 1 dakika yerinde durmuyor. Dediğin gibi hepsi zor oluyor. Valla evin işini yapabildiğim kadar yapıyorum genelde bebeğimle ilgilenmeyi seçiyorum çünkü şu an ev işinden çok onun ilgiye ve sevgiye ihtiyacı var. O uyuduğu zaman yemeğimi yapıyorum vakit kalırsa dinleniyorum eğer yemeğim varsa bende yatıp dinleniyorum. Sende bu şekilde yapabilirsin. Çünkü dinlenmeye de ihtiyacın var.
evi işini napiyorsun peki bir gün yapmadan her yer batıyor çocuk ekstira batırıyor ben bir çözüm bulamadım valla ya
Dağıttıklarını topluyorum her gün robot süpürgeyi çalıştırıyorum süpürüp siliyor. Hafta da 1 de detaylı temizlik yapıyorum. Sagolsun eşim de yardımcı oluyor.
2cocugumuda küçük yaşta oldu bu 3ü 30umda doğurdum diğerlerinde hiç yorulmazdim herşeye hamile değil gibi koştururdum arka arkaya olmuşlardı sabaha kadar diğer çocuğumu sallardim hamile hamile uykusuz kalırdım gündüzde kayinna kayınbaba hizmeti ona rağmen hiç şimdi bu kızda hamileliğim o kadar berbat gectiki şimdide gece uyumuyor ben hiç dayanamıyorum valla gündüzde ağlıyor durmuyor o zaman evler bile öylece kalıyor temizleyemiyorum yaştan dolayı bencede
Ay beni anlatıyorsun sandım . Ben de 30 yaşında evlendim şu an 32 yaşındayım kızım 14 aylık. Evet yorgunluk isteksizlik oluyor bende de. Enerjim yetmiyor onunla herşeyi yapmaya. Herşey zamanında güzel. Çocukla çocuk olmak önemli. Bir de benim ekstra eklem romatizması fibromiyalji ve belimde tümör var. Bunlara rağmen pes etmiyorum herşeyi fazlasıyla yapmaya çalışıyorum. Bazen hiç istemiyorum iki üç gün sadece yemek yapıyorum bı yere ellemiyorum. Ama o zamanlar daha mutsuz oluyorum. Sonra bir enerji heves geliyor kalkıp her yeri kırkliyorum. Biriktirmek iyi değil. Günlere yayın her gün bir iş günü olsun o gün sadece o işi yapin ve çocuğunuzla ilgilenin. Öyle hem kolay oluyor hem de bütün işler yapılmış oluyor .
Ev işi değil bebekle ilgilenmek daha zor evet. İstiyorum ki hiç ekrana bakmasın sürekli oyun oynayalım etkinlik yapalım dışarı çıkalım ama yetemiyorm bı yerde hep overthinkim geliyor![]()
Bence de yaşla alakalı. Ben de 31 yaşıma girdim 10 ay 22 günlük kızım, ev işine yetişemiyorum kızımın ihtiyaçlarıyla geçiyo günüm. Bir de kedimiz var o daha çok iş çıkarıyor başıma. Kedimizi bahçeye alıştırıp balkonda bakalım istiyorum zaten kaçsa bile geri geliyor hiç uzaklara gitmiyor. Ama eşim istemiyordu kabul etmiyordu. Arada bir kumunu temizlemek dışında bana pek yardımı da olmuyor temizliği bakımı hep bana kalıyor. Bugün ben mutfakta kızıma kahvaltı hazırlarken salondan öyle büyük bi gürültü geldi ki yüreğim ağzıma geldi, gelip baktım konsolumun üstünde duran kocaman aynayı düşürmüş kedimiz. Onunla beraber saksı da yere inmiş, yerler hep ayna parçaları ve toprakla doluydu. İyi ki o sırada kızım orda değildi diye dua ediyorum şu an sadece. Öyle zorlandım ki orayı temizlerken, akşama kadar başım ağrıdı kızım bi yandan durmuyo yere de bırakamıyorum çok zor bi gündü. Artık yetişemiyorum diye oturdum ağladım bugün.
Bende 38 yaşındayım büyük kizim dokuz 9 küçüğüm 11 buçuk aylık ben kamuda çalışıyorum anam ağlıyor okul bebek ev iş vs müthiş yoruluyorum ama ben sene ye nasip se 1 bebek daha istiyorum ins sağlıkla rabbim fırsat verdikçe elimden geldiğince yetiyor um cok şükür ev işi günlere vs bölüyor um olduğu kadar bel fitigim romatizma var cok bitkinim çoğu zaman 6 tane düşugum var ama ben istiyorum bide oğlum olur ins sağlık la hayırlısı tabi
Üstelik şikayet hakkımızda yok
bişey desem annem bile hemen ne oldu ki bir çocukta hemen bunaldın biz kaç tane büyüttük bir arada. Niye bize bişey olmadı şimdi herşey makina yapıyor işiniz yok falan başlıyor saymaya. Anneme diyorum sen de haklısın sen dört çocuğa tek baktın hem de çamaşırı bulaşığı elinde yıkadın ekmeğini kendin yaptin soba yaktin tarlada bahçede çalıştın ineklere baktın ama sen doğal organik yaşadığın için vitamin mineral Demir sıkıntın olmadı. Enerjin vardı saglamdin. Yediğin herşey doğaldı alman gereken vitamini enerjiyi alıyordun. Bizim yediğimiz hicbiseyin bize faydası yok ki. Herşey sahte yapay ilaçlı zehirli GDO’lu. 30 yaşında 60 yaşında hissediyoruz.
Ben de 31’im bebeğim 1 yaşına yeni girdi
Her gün yorgun uyanmak nedir arkadaş diyerek başlıyorum güne. Maalesef enerji eksikliği= vitamin eksikliği. Ocean energy takviyesi almaya başladım vitaminli ginsengli falan. Etkisi olduğunu düşünüyorum 3 haftadır içiyorum. Evin içindeki günlük işlere bile halim kalmıyordu yoksa. Aslında çok hareketliyimdir. Bebeğim de sürekli yürümek istiyor evin içinde anca uyuduğu zaman oturuyorum desem yalan olmaz. Benim sıkıntı uyku ya. Uyuyamadiğim için dinlenemiyorum dinlenemeyince enerji sıfır. E zaten gece uyan uyu döngüsünde ben geri de zor dalan biriyim uyuyamıyorum hemencecik
Hamileyken bile daha iyiydim son haftalarda belim agrimisti sadece. Şimdi 50 yaşında gibi hissediyorum bedenen de zihnen de
Eşim yardım etmese her iş kalır valla. Allah büyüktür ya. Daha ikinciye vakit var inşallah toparlaniriz diye umuyorum ![]()
![]()
Bende aynı durumdayım 33 yaşında evlendim su an 35 yasindayim bi dusukten sonra kızım oldu şu an 9.5 aylık gece boyu uyumadı asimiz dün yapıldı huysuzluk yaptı sanırım gün içinde evde yoğun tempo içindeyiz zaten doğur ,yıka, temizle altını ,bakımlarını yap bebegin derken ev işleri bi yandan bende günlere bölüyorum ama zaman çok kısa sanki gunduz calisiyorum online ders veriyorum kızımı da yanıma alıp bi akşam vakit bulursak eşimle anne baba saati az da olsa yapmaya çalışıyoruz eşim işten fırsat bulsa elinden geleni yapar söylediğimi ama o da işte çok yoruluyor ayağı ağrıyor ilerde ameliyat olma durumu olabilir ona da kıyamıyorum 2.yi bizde gönül olarak istesek de beden gücü çalışma hayatı buna engel diye ertekedik
32 yaşındayım. 9 yaşında ve 10 aylık iki oğlum var. Minik baya afacan çıktı büyük oğlum akıllı ve uykulu bir bebekti. 2.çocuk canıma okuyor ne uyku ne düzen. Herşeye ve büyük oğluma bazen yetemediğimi düşünüyorum veya ihmal ettiğimi, elimden geleni yaptığım ve kendimden ödün verdiğim halde. Ama bu süreçte en çok kendimi yıprattım. Yaş farkından kaynaklımı bebeğimin zorluğundan mı.. ve öyle çok yiyen birisi olmadığım halde çok kilo aldım hamilelikte daha zayıftım. Stres uykusuzluk herşeyi içe ata ata.. Herneyse yine de bugünümüze şükür ![]()
![]()