Kızım 4 gün sonra 7 aylık olacak. Ek gıda tadımlarına 5 ay 20 günlükken başladım o günden bu güne hiçbir şeye ağzını açmadı. Denemediğim sebze, meyve tarif kalmadı hiçbir şeyi sevmemiş olamaz heralde hazır mı değil anlamıyorum. Israrcı olmadım bıktırmamak adına. Bir haftadır su veriyor gibi yapıp sokuyorum kaşığı ağzına pütürsüz olan şeyde bile daha boğazına gitmeden kusucak gibi yapıyor. Ek gıda süreci böyle olan var mı? Ve yapabileceğim bir şey?
Emzik kullaniyor mu ?
Biz bugun 5 aylik olduk ve ben 4 ayliktan beri emzigine birseyler batirip da veriyom . Denk geldikce ara da da 1 yemek kasigi yogurt yediriyom . Cok istekli bnm kiz emzik varsa emzikle teşvik edebilirsin ..benim bebek de suyu sevmiyor ben oynata oyanta iciriyom . Putursuze alistirma yutkunma becerisini kaybeder en ufak seyde bogazinda kalir cok abartmyacak sekilde puturlu yap mesela ben kizin eline salatalik veriyom.soymadan disi cikmadigi icin icini emiyor dikkatlice bakiyirum ona cok seviyir .
Emzik kullanmıyoruz. Bende eline bir şeyler verdiğimde direkt ağzına götürüyor ama yemek için değil bence atıyor sonra. Birazcık yemeye başlasa hafif pütürlü yapmaya başlayacağım ama hiç ilerleme yok malesef ağzına farklı bir gıda girmesini istemiyor gibi mesela parmağımla pekmez gibi şeyler yalattığımda da istemiyor.
Canim sen tutarak tesvik et . Olmadi once sen ye sonra cok lezzetli fln de anlar artik seni . Ya ben bk yerde okumutum meyveleri sebzeleri haslarken cok ezersen bebek bu sefer putursuze alistigi icin yutkunma ya cabalamaz bu sefeer su bile içerken bogazinda kalir . Yutkunma becerisini gelitirmesi gerekiyir o yuzden dok. Puturlu olmasina ozen gosteriyor. Illaki sevdigi birseyler vardir . Dok kontrolunde dok danis istersen .