Hoşgeldin 6. Ay

Merhaba kızlar buhün itibariyle 6 aylık olduk tadımları bitirdik çorbalara geçtik Sorum şu 6 aylık bir bebek kaç yemek kaşığı çorba ile doyar genelde duyunca bebekler ağzını kapatır Bizimki kapatmıyor fazla verince kusuyor

Canım bence 6.ayda da çorbalar da tadimlar gibi olur yani doymak için değil tattırmak icin bence

Bizde yeni 7 aylik olduk. Mesla bimde satilan kucuk kavanoz larda bebek meyve pureleri varya ben corbalari onun ocine korum hergun 1 kavonoz acarim.

1 Like

teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

1 Like

Tadımları geçtik canm 15 gündür çorba tarzı şeyler veriyorm

Ne demek :heart: bu ölçüler de en üst sınır. Hepsini yemek istemezse zorlamayın.

Zaten ek gıda seven bi bebek değil maalesef sadece mama vereceğim saatte çorba versem yeterli olır mu mamayı azaltmak istiyorm anne sütüde alıyo

Doktor vermeyin artik dediyse azaltarak bırakırsınız evet direkt değil de. İkisini de az ölçü yaparsınız giderek çorbaya donersiniz

Zaten günde 2 kere mama alıyor 6 aylık 90 cc’ye kadar düşürdüm sonra sonra tek öğüne inip tamamen bırakırım inşallah çorba verdikten sonra acaba aç mı hissi var

Ek gıda seven bir bebek değil diye bebe bisküvisi de vermek istiyorum ama daha küçük gibi Sizler kaçıncı ayda verdiniz

Yok yok doyar inşallah 1 çay bardağı baya yeter.

8.ayda başladım. yogurdunun içine ezip karıştırıyorum ya da muhallebisine ekliyorum m veya sadece eline veriyorum öyle yiyor. 2 dişi vardı o zaman. Sizin yoksa bile ıslatarak yiyebilir damagiyla ezer. Kolay ezilebilir el yapımı olsun ama.

Çorbada tadım yok mu yani çorbaya geçince artık doyana kadar mı yediriyorsunuz anlamadım biz daha 5gun sonra başliycaz da ek gıdaya

Benimki çorbalara geçince havuçtur kabaktir brokolidir pek sevmedi onları. Karıştırınca da sevmedi . Evet tadımla başladım 1 yemek kaşığı kadar. Bir iki defe ikili üçlü karışık sebze çorbası içti . Bir daha onu da içmedi. Ben de yoğurtlu, pirinçli, şehriyeli , etli çorbalara geçtim. Çok sevdi onları. Doyana kadar veriyorum artık. 9.ayda daha yeni mercimek çorbası içirdim. Gaz yapmaması icin mercimekleri önden bir yıkayıp süzüp haşlayın sonra başka düdüklüde tekrar pişirin aklınızda bulunsun bilmeyen varsa. Ben de yeni denedim korkarak ama hiç gaz yapmadı öyle. :+1:t2:

1 Like

Çorbaya ilk geçtiğimde tabiki tadımlık veriyordm zaten en fazla bi kaç çay kaşığı yiyor du istemiyordu çorbalara geçeli 15 gün oldu şuan 3,4 yemek kaşığı yiyor oda tadımlık olmuyo ben ek gıdaya dr onayıyla 5 ay 10 günlükken başladim 3 gün kuralı ile

Ha ay teşekkür ederim bizde de onaylı 5.5 da başla dedi 4gun sonra başliycam bakalım patates kabak havuç dışında ne verebilirim

Rica ederim canm Balkabağı ,elma,armut,muz, yoğurt verebilisin ben ilk önce yoğurt la başlamştım sonra sebze en son meyve verdim