İki aylik bebeme yardim

Hanimlar iki aylik bebem var surekli emziriyorum.buna bagli olarak goyuslerim tam dolmadan surekli memede bu ara gaz sancisida basladi arada mamada veriyorum ama neler yapabilirim yani 1 saate 1,5 saatw bir istiyor en gec normalde goyusler daha gec dolar ama acmi kaliyor her geldiginde sut varmidir.cok ac olunca anliyorum gaz cikartmama izin vermiyor ozamanda mama veriyorum onuda sevmiyor mamayida reddediyor cok ac olursa yiyor yedigi gibide gaz ayin 10 da doktora gidecegiz bunlari soyleyecegim ama neler yapmaliyim kolikte gakiba bebrm her aksam ayni saate agliyor dun yine atak oldu sac kurutma sesi actim sakinlesti uyudu burada arkadssin biri demisti sagolsun

Merhaba canım, yaşadıkların gerçekten zorlayıcı olabilir ve iki aylık bir bebekte bu tür sorunlarla başa çıkmak büyük bir sabır gerektiriyor, seni çok iyi anlıyorum. Sık sık emzirmeye rağmen göğüslerin tam dolmadığını düşünmen ve gaz sancılarıyla uğraşman oldukça yaygın sorunlar. İşte yardımcı olabilecek bazı öneriler:

1. Sık Emzirme ve Göğüslerin Dolmaması: Bebeklerin büyüme atakları sırasında sık sık emmek istemeleri çok yaygın. Bu dönemlerde sütün artması ve vücudunun süt üretimine uyum sağlaması zaman alabilir. Her emzirdiğinde göğüslerin dolu gibi hissetmesen bile bebek emdikçe süt üretimi tetiklenir ve süt gelir. Sık sık emzirme, süt üretimini artırmak için de en iyi yöntemdir. Bebeğin her emdiğinde aç kalmaz; genellikle süt her seferinde az da olsa gelir.

2. Gaz Sancıları: Gaz sancıları, bu yaştaki bebeklerde sık görülen bir durumdur ve özellikle akşam saatlerinde bebekler daha huzursuz olabilirler. Bu durum kolik olabilir ve bebek her gün aynı saatte ağlama nöbetleri geçirebilir. Bu süreçte yapılabilecekler:

• Gaz çıkarmak için beslenmeden sonra bebeğini dik tutarak sırtını nazikçe sıvazlamaya devam et.
    • Bisiklet çevirir gibi bacaklarını hareket ettirmek gazı çıkarmaya yardımcı olabilir.
    • Karnına nazikçe dairesel hareketlerle masaj yapmak rahatlatıcı olabilir.
    • Bazı anneler, bebeklerini karnına yüzüstü yatırarak (senin gözetimin altında) sırtını sıvazlamanın da faydalı olduğunu belirtirler.
  3. Mama ve Emzirme Arasında Denge Kurmak: Mama vermeye gelince, eğer bebek çok açsa ve süt yeterli gelmiyorsa mama vermek elbette önemli. Ancak mama vermeden önce gazını mutlaka çıkarmaya çalış. Mama verdikten sonra gaz sorunu artıyorsa, belki de farklı bir mama markası ya da formülü denemek daha iyi olabilir. Doktoruna bu durumu anlat ve gerekirse başka bir mamaya geçiş yapmayı değerlendirin.

4. Kolik ve Sakinleştirme: Bebeklerde kolik belirtileri varsa, saç kurutma makinesi sesi, beyaz gürültü sesleri veya hafif titreşimler bazı bebekleri rahatlatabilir. Bebeklerin bazıları bu tür sabit seslerden ya da sallanmaktan rahatlık bulur. Bunun yanı sıra, bebeğini kanguru tarzı bir taşıyıcıda taşımak da yakın temas sayesinde onu sakinleştirebilir.

5. Kendi Beslenmen ve Dinlenmen: Senin de yeterince sıvı alman, dengeli beslenmen ve dinlenmen süt üretimi için önemli. Eğer çok yorgun ya da stresli hissediyorsan, bu durum süt üretimini etkileyebilir. Kendine de iyi bakmaya çalış ve destek alabileceğin birilerinden yardım istemekten çekinme.

Doktora gittiğinde bu konuları mutlaka anlat. Bazen sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor, ve bu süreçte senin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını unutmaman çok önemli. Umarım her şey yoluna girer ve hem sen hem de bebeğin daha rahat bir sürece geçersiniz. :two_hearts:

1 Beğeni

Cok tskr ederim​:rose:

1 Beğeni