İkinci isim ekletme

Çocuğuma ikinci ismini ekletmek istiyorum. Bunun için mahkemeye kaç tl para gider bilgisi olan varmı nasıl yol izlemeliyim avukata gerek var mı

Aramızda avukat vardı da ismini unuttum bilen varsa etiket yapabilir. Belki size bilgi verebilir :smiling_face:

Bende çok istiyorum ismin yanındaki nuru kaldırıp ikinci isim istyrm ya beklym burda eşimi ikna edemiyorum

Ekletmek ne kadardır bilmem ama ben sildirdim 2024 yılında adliyenin yakında biyerden dilekçe yazdırmıştım o zaman 400 TL gib ibi ücrete o dilekçeyle mahkemeye gidip başvurmuştum 1000 1500 arası bi ücret ödemiştim. Sonra dava günü verildi. Dava görüldü bekliyorum e devlette isim silinsin diye 6 ay geçti silinmedi. Gidip bi şu mahkemeye sorayım dedim. Gittim zaten gidip işlem yapmam gerekiyomuş resmi gazeteye ilan verilecekmiş 2 bin TL civarı da o resmi gazetede yayınlansın diye ücret ödedim. 1 ay sonra e devleti bi yeniledim silinmiş isim hemen geri dönüp geldim mahkemeye gazete ilanı sonrası ücret iadeniz olur demişlerdi kullanılan harf kelime kadar ücret ödeniyomuş siz fazla ödeyin sonra iade alırsınız demişlerdi gidip 500 600 civarı bi iade almıştım 2025 haziran gibi. Şimdi ne kadardır bilemiyorum ama minimum bi 5 bin TL gider gibi benimki 2024 2025 için 3.5 4 bin TL civarıydı.