Arkadaşlar kızım 9 ay 21 günlük ve 1 haftadır aşırı derecede zorlanıyor kakasını yaparken sürekli ıkınıp kızarıyor yapamıyor 2 günde bir afedersiniz ama küçücük yapıyor bağırsaklarını tam boşaltamıyor zeytinyağı kayısı hurma her şeyi denedim ama hâlâ aynı siz neler yapıyorsunuz kabızlık için acil yazar mısınız olmazsa artık pazartesi doktora götüreceğim
Kayısıyı haşlayıp suyunu içirmeyi denediniz mi? Püresi de işe yarıyor ama sizin sıkıntı başka sanırım yoksa işe yaraması gerek baya etkili oluyor ![]()
Evet kayısıyı haşlayıp suyunu içirdim çok bir etkisi olmadı yine çok ıkındı ve yine çok azdı haşladığım suyuyla pirinç unu pişirip zeytinyagı ekleyip yedirdim o da işe yaramadı karnı çok şişti ne yapacağımı bilmiyorum
Pirinç unu kabız yapar ki zaten![]()
Kuru kayısı ile eriği beraber kaynatıp biraz sulu püresini yedirebilirsiniz.
Ya da zeytinyağlı kabak çorbası deneyebilirsiniz.
Zeytinyağlı kabak çorbasını da yaptım dün akşam o da fayda etmedi
Anladım. Banyo yaptırıp karnına bebek yağıyla masaj denediniz mi? Isıtılmış küçük havlu da koyabilirsiniz karnına .
Banyo her gün masaj sürekli yapıyorum ama karnına havlu denemedim onu da deneyeyim
Sicak suya oturtun gevşer vücudu rahat eder belki sonrasinda bebeginiz
Onu da deneyeyim birazdan banyo yaptıracağım zaten
Allah yar ve yardımcınız olsun
Balkabağı tarifleri yapabilirsiniz iyi geliyor. Buharda pişirip püre haline getirip mesela
Bağırsak düzenleyici şurup var rahatlatıyor doktorumuz bize onu vermisti çok işe yaradi bir de zeytinyagı iciriyorum 3 çay kaşığı falan
Balkabagida rahat yaptiriyor kakasini balkabagi corbasida yapabilirsiniz
Bol bol su içirin aynı sorun benim kızımda da var her gün 3 öğün zeytinyağı vermeye çalışıyorum bol su çorba türü sulu beslemeye çalışıyorum bide Pirinç unu demişsiniz o zaten ishal bebekler için kızım ishal olduğunda pirinç unu lapası yapıp yedirirdimki ishali kesilsin diye bide muz patates falan yedirmeyin
Balkabağını bilmiyordum onu da bugün alıp deneyeyim bende zaten sürekli zeytinyağı kullanıyorum ama fayda etmiyordu muz patates onlar zaten uzun süredir yemiyor pirinç ununu bilmiyordum kabız yaptığını
Aynı sorun bizde de var bebeğim 13 aylik ve uzun bir süredir kabizlik yaşıyoruz. Her gün 2 defa mutlaka yapıyor ama katı bir şekilde yapılır ve yaparken çok ağlıyor mahvoluyor çocuk. Denemediğin yapmadığım şey kalmadı doktora da götürdüm ilaç yazdı ama sonra yine aynı oldu beslenmesinde şunu yapın bunu yapın diyorlar her şeyi de yaptım ama fayda etmiyor.
Duphalac kullanabilirsiniz kabızlık tedavisi için vermişti doktorumuz bide halada duruyor evde ama kullanmadım hiç
Gün kurusunu sıcak suda yumusatip, bir kaşık yulaf ununu suyla pişiriyorum. Yumusayan gün kurusunu yulaf içine ezip, ustune probiyotik döküp yediriyorum. Akşam yemeğine de kabak ve havuç rendeleyip sulu yemek-çorba gibi yapıyorum, yine yulaf unu koyuyorum içine hem kıvam veriyor hem kabızlığa iyi geliyor. Muz, patates, mercimek gibi yiyecekler bir sure vermiyorum. Geçene kadar gun kurusu kürünü her gün yapıyorum. Bunlara rağmen geçmezse mutlaka doktoruma bildiriyorum.
Bu tarifi de deneyeceğim siz peki çocuk doktoruna mı gidiyorsunuz bu kabızlık durumunda yoksa sağlık ocağına mı