13 aylik bebegim var, uzun süredir kabizlik sorunu yaşıyoruz. Her yolu deniyorum ama olmuyor. Her gün mutlaka 2 defa kakasını yapıyor ama çok katı bir şekilde yapıyor ve çok ağlıyor yaparken. Aynı durumu yaşayan oldu mu ne yaptiniz acil yardıma ihtiyacımız var
Ya aslında iyi değil bebekler için ama bı iki seferligine bişi olmaz çay beyaz ekmek birazcikta beyaz şeker karışımı var eskiden annelerimiz verirdi bize öyle deneyin bi
O normalde ishal tarzı kaka yapmasını sağlıyor geçirir herhalde bide muz cicibebe tarzı kabiz yapan yiyecek vermeyin doktora da gitmek en iyisi ama fitil verirler
Zeytinyağı verdiniz mi hiç
Zeytinyağı veriyorum kayisi püresi yapıp veriyorum duyduğum her şeyi deniyorum ama olmuyor bi rturlu bebegim de mahvoldu
Mama içiyorsa manasına zeytinyağı koyun benimki öyle yapınca gün içinde kakasını kolay yapıyor
Fitil ver direk bagırsakları boşaltıyor canım recetesız eczanede satılıyor ztn ben hep oyle yapıyprum
Merhaba uzun süreli kabızlıklar bir anda geçmiyor malesef, fitil de kullansanız anlık olarak boşaltıyor yine tekrar edebiliyor, beslenme düzenini değiştirmeniz lazım komple. Ara ara kızımda kabız oluyordu işte komposto zeytinyağı yada fitil vs bunlarlar düzeliyordu ama bir keresinde 10 15 gün kabız oldu yapıyordu ama aşırı derece katıydı doktorumuzla görüştüğümüzde komple beslenmesini değiştirmemiz gerektiğini geçmezse ilaca başvuracağımızı söylemişdi böyle kabızlıkların uzun süre olması iyi bir şey değil bağırsak tembelliğine düğümlenmesine yol açabilir miş. Öncelikle tamamen beslenmesini sıvı ağırlıklı yapmalısınız bol bol yoğurt tüketebilirsinix probiyotik içerdiği için bağırsak sindirimine faydası var. Pirinç muz patates ekmek vs bunlardan uzak durun birde parçalı olarak vermeyin bir süre bağırsakları sindiremediği için de katılaşma olabilir ve yinede geçmiyorsa bir doktora götürün belki bir probiyotik önerir
Damla ver arada 5 ml sudune karistir. Doktorum oyle soylemisti eczanede aynisini dedi yetiskinler 10 15 ml bebekler 5 ml yeter dedi.biberona koyabilirsin ama ictiginden emin ol dedi sakincasi yok dedi.
Eger emziriyorsan biberona sag icine damlat.
Ben balkabağı çorbası yaptım iyi gelir dediker o da bi işe yaramadı şimdi haşladım bakalım kızım uyandığında yedireceğim bende her yolu her duyduğumu deniyorum
Karnı şiş oluyor mu bebeğinizin nasıl oluyor keyfi falan