Kabızlık sorunu

Kızlar merhabalar bir çoğumuzun bebeğinin sorunu olan kabızlık için oldukça etkili ve basit bir yöntem söylemek istiyorum sizlere benim bebeğim 2 aylık ve biz bir süredir kabızlığı çok sık yaşıyoruz ben zeytinyağlı (gar sabunu) diğer bir adı defne sabununda minik bir parça kesiyorum ve fitil verir gibi veriyorum maksimum 10 dakika sonra çok rahat bir şekilde yapmış oluyor tavsiye ederim

Sağlik açısından bi zararı olmasın?

Hah işte ben de çevreme diyorum annem sabun koyardı bize kicukken hemen yapardık :joy: hatta yegenlerime de koyardı bebekken, sabun ne bilim steril bişey sonuçta :joy:Bıçakla sabunu elinde fitil şekline getirir koyardı popolarindan içeri hemen yaparlardi sabun da kakayla beraber gelir çıkardı.

1 Beğeni

Ben yediği gıdaların içine zeytinyağı koyuyorum ek gıdaya geçmeyen bebekler içinde aile hekimim önerdi o da zeytinyağını parmağınla poposuna masaj yapar şekilde uyarabilirsin dedi ya da mama veriyorsanız mamanın içine bir çay kaşığı veyatta 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz

Aramıza hoşgeldin :confetti_ball: yani senelerdir yeğenlerime kuzenlerime hatta bizlerede yapılmış olan bir şey her zaman sürekli yapılması elbette doğru değil ama büyük bir kurtarıcı

1 Beğeni

Evet bu da yaptığım bişey ancak maalesef işe yaramadı mamayı günde iki kez vermeme rağmen kabızlık kaçınılmax oluyor :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Aynen öyle ben Allah’a şükür hiçbir zararını görmedim

Kızlar bebeğim 3 ay 23 günlük kaka yapmıyor fitil yaparsam öyle yapıyor zeytinyağ anne sütüyle karıştırıp veriyorum çay kaşığı ile başka ne yapabilirim neden olur bi fikriniz varmı acaba

Siz özellikle kuru kaysı ve liften zengin besinleri bol bol tüketin.Kabız masajı çok işe yarıyor. Masajı uyguladıktan sonra zeytinyağına sürdüğünüz kulak çöpüyle poposuna uyarı verin ama sürekli yapmayın bebeğiniz alışkanlık haline getirmesin. Ben oğlumda bu yöntemleri kullanmıştım. İşe yaramıştı.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim mutlaka deniycem

Rica ederim. Geçmiş olsun​:bouquet:

Benm bebegimde 3.aya girdi basladi kabizligi haftada bi 10gunde bir fitil ile yaptiriyorum… sqdece anne sutu alan bebeklerde 10gune kadar yapmamasi normalmis

Sadece anne sütü alıyor benimkide çarşamba günü kontrolü var bi sorucam doktora başka ne yapabilirim diye sizede geçmiş olsun

Bizede haber eder misin

Zeytinyağini yıkayıp kuruttuğun ıslak mendili tampon hareketlerle makatina bas çek bas çek karnini iyice ovala masaj yap bas çek bir süre bezini bağlama gaz damlası varsa veya probiyotik ondan ver bezini bağlama aralıklarla bunu yap inşallah yaptığın gibi büyük abdestini yapar

Kızlar bebeğim kabız oluyor ya yani yapamıyor geçen gün 5 gün yapmadı hastaneye götürdüm bagırsaklarında bir şey yoktu lavman yaptı bugünde üç gün oldu yine lavmanla yaptı doktor dedi ki Seninde yemene içmene dikkat etmen gerekiyor neler yemem lazım neden oluyor bu kabızlıgı

Canım doktor gayet normal dedi 2 çay kaşığı zeytinyağı ver anne sütüne karıştır azcık dedi geçici dedi bi süre sonra düzelicek dedi başka birşey yapma dedi 10 günü aşarsa o zamn yap fitil dedi çok alışmasın dedi masaj yapıyorum 2 gündür yapıyor çok şükür

Canım bizde de var kabızlık zeytinyağı ve anne sütünü karışırıyorum iki çay kaşığı veriyorum masaj yapıyorum şuanlık düzeldi gibi umarım sizinde düzelir biran önce 10 güne kadar normal dedi benim doktorum sen kayısı suyu iç kurumuş kayısı ye