Ya asla uyumuyo tam bir sallanma bağımlısı bi saatten fazla sallıyorum beşikte tam uyudu tmm diyorum beşiği tekmelemeye ağlamaya başliyor direniyorum bu sefer zorla kendini kusturmaya çalşıyo aylardr böyle geçmiyor düzelmiyo n’olur bana bir akıl fikir verin uykuszlktan gebermek üzereyim göz altlarım şiş yanıyor sabır sabır bi yere kadar şu an yazarken bile ekranı çift görüyorum ama ayağmla da bebeği sallıyorum bıraktğm an başlıyo baş bas bağıra maya ağlmya
Bebeğiniz kaç aylık ki sallanmayi alışkanlık haline getirmia olabilir yavaştan hızını yavaşlatır ve arada durdurun zamanla o sürece alışır biraz zor olacak ama olacaktır sadece sabırlı bnde durumlar aynı sayilir
14 aylık olmak üzere hâlâ sallıyorum hâlâ sallıyorum durdursam beşiğinden atlıyor saatlerdir uyanık
Allah korusun öyle şeyler demeyin hatta silin yazdığınızı ki başkaları okuduğunda sürekli sürekli evrene mesaj gitmesin. Size birşey olsa o yavru ne yapacak annesi. Zor bir durum evet uykusuzluk . İyiye gidecek iyiye gidecek diye düşünün sürekli. Diğeri önerim gündüzleri çok yorun iyice yorulsun. Yatmaya yakın zamanda bir duş aldırın hızlıca. Su değsin vücuduna. Birde öyle deneyin. İnşallah faydası olur. Sağlıkla kal güzel anne![]()
@Halimee ninde dediği gibi bence silin bu mesajı onlar bizim güzel yavrularımız benim 2. Çocuğum 4 yaşına kadar ne gece ne gündüz uyurdu zamanla düzeldi şu anda 3. Çocuğum 2 buçuk aylık bizde de hiç uyku yok çok yorgun argın bitkimin ama yapacak birşey yok bu dünyaya gelmelerini biz istedik katlanmak zorunda kalıyoruz artık madem sürekli sallanmak istiyor o şekilde uyuyor sizde değiştirin yöntemi zaten sallanmakla da doğru uyumuyor bak ben 3 gündür ev taşıdım hala ne halı dermişim ne mutfağı dizebildim daha sen düşün ![]()
Haklsnz ama gerçekten dayanacak gücüm kalmadı kimsem de yok yardımcı olacak sabah bi saat 7 de eşim alıp diğer odaya götürdü bi saat uyudum azcık kendime geldim yaptığım ilk şey kızıma sarılmak öpmek oldu o bnm herseyim ama bazen insanlıktan çıkartıyor zarar vermemek için zor tutuyorum kendimi öyle böyle zor değil geçecek geçecek diyorum bugunlerini özleyeceksin diyorum gidebldiği yere kadar dayanıyorum sabrediyorum ama olmuyo bazen de tükeniyorum
Allah sizeede kolaylık versin bnde ev taşıyorum o ekstradan yoruyor ztn çevremde yakın çok var aslında ama yardıma gelecek bir tane Allahın kulu yok yeni evin temizliği cefası bi yandan uykusuzluk asla durumyaan bi bebekle asla kolay değil herşey tez vakitte düzelsin istiyorum artık yoruldum
Herşey çok güzel olacak böyle düşün ben çocukların okulu bebişim uyumaması evin hali uykusuzluk yorgunluk derken inan et nasıl zamanım geçiyor bilmiyorum
Uyku saatinden önce bolca hareketli oyunlar oynatıp yorun sonra duş aldırıp karnını doyurun bir ağırlık çöker uyumak dinlenmek ister. İyice uykusu gelene kadar uyutmaya çalışmayın çok uykusu gelince farklı bir yöntemle uyutmayı deneyin. Zaten yorgun olduğu için daha kısa sürede uykuya dalacaktır. Direnç gösterirse uyutmaya çalıştığınizı hissettirmeden kitap falan okuyabilirsiniz belini falan ovalayabilirsiniz. Kısık sesle konuşun. Ben bazen iki kaşının ortasına minik dokunuşlarla masaj yapar gibi parmağımı aşağıdan yukarıya doğru yada yuvarlak çiziyormuş gibi gezdiriyorum o da uykusunu getiriyor
Aynı durumdayim ama haber anını güzel geçirin bazen bnde aynı duruma geliyorum. Bazen sadece şefkat ve oyun istiyorlar anneden başka birşey değil.Dis çıkarmaları ataklari ayrılık kaygısı derken bebekler çok yipraniyorlar o küçük beden bu dünyaya adaptasyonu farklı yapılacak birşey yok. Dediğim gibi tadını çıkarmaya bak . Azar azar yap işini . Örneğin ben çok temizliğe düşkünüm bazen yemek bile akşam yapmam eşim yardimci olurvallah razı olsun ama bütün gün onunlayim sabah gündüz uykusunu fazla yapma ki gece yorgunluktan artık uyanamasin. Gece emziriyorsanız gece beslenmesini kesmeye çalış hafiften düzeliyorlar.yada başka bir yatakta ayrı yat bebeginle beraber bı kez tek emzir ayakta sallayıp uyut sonra zaten uyudugunda bırak yanlız sürekli emzirmeyi özellikle geceyi kesmelisin
İlk oğlumda sallama bağımlısı idi 3tane beşik kırdık sallamaktan ama hiç şikayetçi olmadım neden uyumuyo diye bilmiyorum sizde böyle düşünüp kendinizi negatiflik vermeyin benim kaynanam alistirmisti saolsun ikinciye hamileyim sabaha kadar sallardım elim yorulurdu ayağımla sallardim hiç uyumazdi çocuk ya sallarken gözünü kapatır bırakınca açar ağlardı hemen… hamile hamile gece çocuk salla gündüzde onlara hizmet et hiç uyku bilmezdim taki yeter artık dedim beşik sallamayı unutturcam kollarim agrirdi sallamaktan beşiği duvara dayadım 3gun boyunca ağladı sallamadim diye kayannamla kavgada ettik ama 4cu gün çocuk huzurla uyumaya başladı…gecede gündüzde rahat etmiştim..sizde sallamayın ışığı söndürün hadi uyuyalım deyin beşikten inince yanınıza yatırıp.sarilin bı şekilde uyuyacaktir