Merhaba kızlar bebeğim 25 günlük dün muayenesine gittik bir sıvı ile kaka yapması için müdahale ettiler kakası hafif katı idi kendisi yapmakta zorlanıyor doktor tribudat şurup verdi hemşire de mamasına zeytinyağı karıştırıp verebilirsin rahatlatır demişti bebeğim çok zorluyor kendini çok rahatsız şurupta yeni kullanmaya başladık diye herhalde henüz bir yararını görmedim bu olayı yaşayan oldu mu ne yaptınız ne yapabilirim veya zeytinyağı işe yarar mı
Ben bi sefer zeytinyağı vermiştim . Yarım saat içinde yapmıştı . Bir çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin canım
Karnina kakasini kolay yapabilmesi icin masaj yapin ve bacak hareketleri yaptirin mamasina zeytin yagi koyun evet en azindan yumusatir eger poposunda catlak olusursa kaka yapmak istemez ozaman daha cok kabiz olur
Bizde yaşadık. Doktor lavman yaptırmıştı orda ve zeytinyağı ver bir çay kaşığı iyi gelir hakiki olsun demişti onu yaptım katı gıdaya geçince de yine aynı yolu denedim . Bir sorun olmadı onun harici makata bölgesine pamuğa bebek yağı döküp kaka bölgesine sürdüm biraz yumuşatsın diye dışardan içerden asla değil uygun da değil belirteyim üstüne basa basa. Bir de ı love you diye bir masaj var bebeklerin bağırsak hareketlerini şekillendirmek yardımcı olıyor onu yapardım sık sık . Elime alır sırtını ovaladım belini falan anca öyle rahatlardı . Allah yardımcınız olsun
Sağolun kızlar sizin de tavsiyenizle akşam direkt uyguladım ama çok çok az bir şey yapabilmiş ![]()
Kalçasına da sürün hafif zeytin yag ayni sorunu yaşadık annem zeytin yağını o kulaklarımız temizledi miz ucu pamuklı kulak çöpüyle zeytin yağını hafif ılıtıp kalça deliginin içine sürdü 1 saat içinde daha kolay şekilde yaptı
Bizde çok yaşadık mamayı bir tık sulu yapabilirsin demişti doktorumuz. Ne zaman zorlansa mamasını bir tık sulu yaparım, yada zeytinyağı dökerim
Kabızlığı biz 11. Ayda görmeye başladık nedendid hala anlamış değilim araştırmalarıma göre bağırsakları hala gelişme aşamasında olduğu için 18. Aya kadar olabiliyormuş öyle yazıyodu. Doktora götürdük dupcalak surup verdi ama hic bi işe yaramadi makarna 2 3 tane yiyodu ya onu bile verme dedi doktor pirinc pilavi buskuvi cogu şeyi yasakladi daha kötü oldu oglum sonra bi sure yine devam etti lavman yapiyodum surekli cok az miktarda cunku ikiniyodu yapamiyodu en son hersey vermeye basladim ilk baslarda 4 gun kaka yapmadigi oldu sonra ıkınmaya basladi tekrar yok yine yapamadı cok az lahman yine uyguladim sonra kendi kendine duzelmeye basladi tabi hersey veriyorum artik zor bi donem ALLAH kolaylik versin