Kan uyuşmazlığı sarılığı 🥺

Arkadaşlar bebeğim 19 günlük oldu ABO uyuşmazlığımız var ben 0 negatifim bebeğim A pozitif kan uyuşmazlığı sarılığı oldu 24 saat fototerapi aldı değeri 17den 12 ye düştü ama çıktıktan sonra tekrar yükselmeye başladı bir türlü atamıyoruz suan 14 ama bebeğim hala sapsarı başına gelen var mı ne kadar sürer daha acaba her seferinde kan alıyorlar elleri kolları mosmor oldu

1 Beğeni

Sürekli emzirmen gerekiyor 2 saatte bir diyorlar ama sen ona aldırma her fırsatta emzir. Şuan değeri 14 ise düşer sakin kalman çok önemli bu süreçte

Aptamilin bi maması var o çok iyi geliyor bizim kızda oldu 19 la yatış yapıldı çıktıktan sonra ben sürekli emzirdim ama uyanmadı sarılığın etkisinde olduğu için neredeyse 2 buçuk 3 aylığa yakındı sarılığı tamamen bitirdiği

Bana da o kadar sürer dediler de acaba çok mu uzun sürdü dedim sürekli kontrole gittiniz mi siz de kan alına alına heryeri mosmor oldu içim gidiyo

1 Beğeni

@Arınbora Aramıza hoş geldin canım :white_heart:

Geçmiş olsun :palms_up_together:

Hoşbulduk canımm teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok ağladım küveze aldıklarında sütün kesilir dedile sustum :sweat_smile: her fırsatta emzirmeye çalışıyorum sütün yeterli kilo alımı olmuş dediler ama uyuşmazlıktan dolayı biraz sürecek gbi en son 13,34 e düştü inşallah düşer çok üzülüyorum

Merhaba geçmiş olsun. Biz de şuan 25 günlük olduk. ilk haftada sarılık oldu ve 24 saat kaldık hastanede. 2 saatte bir emzirmen gerekiyor dediler ne kadar ışığın altında kalırsa o kadar çabuk iyileşir dediler ben de sadece emzirmek altını açmak için aldım yanıma. Sarılığı 6 ya düştü bir gecede. Devam etmemesi için eve geldiğimde her sabah güneşin doğusunda üstünü çıkarıp güneşe koyduk ve her fırsatta emzirmeye çalıştım hiç mama vermedim. Çok şükür şuan iyi durumda güneş ve anne sütü en etkilisi oldu. Bide sarılıktan dolayı uyandiramiyorduk ememiyordu. Damlalık aldık sağıp damlalikla veriyordum biberona alışmasın diye böyle bir yol denedik

1 Beğeni

@Mky Aramıza hoş geldin canım :white_heart::rose:

Ben bi kere küvezden çıktı ondan sonra gittim bide galiba 1 buçuk aylıktı kan alındı doktorum eğer yüksekse bi hal verecekti onun yarısını içir geçer 5 güne demişti gerek kalmamıştı hapa ama rengi düzelene kadar çok korkmuştum

Teşekkür ederim canım tavsiyelerin için biz de 24 saat ışın aldık 17 değerden 12.31 e düşüp taburcu olduk ama 2 gün sonra tekrar 14 oldu sonra 13 14 devam ediyor güneşe koyuyorum dediğin gbi uyuyor sağıp enjektörle veriyorum uyandırsam da memede uyuyo kalıyo geceleri zorla uyandırıp 1-2 saatte bir 20 dk falan emzirmeye çalışıyorum bugün 21 gün oldu hiç geçmeyecekmiş gibi çok üzülüyorum heryeri mosmor oldu bebeğimin

1 Beğeni

Teşekkür ederim :blush:hoş buldum

1 Beğeni

Bızde daha yeni cıktık 13 gunluk bebegım aynen kan uyuşmazlığı yuzunden bıze ısıga koyduktan sonra söylenen 12 saat sonra tekrar yükselme gerceklesıyor ama bur kere oluyor dendı beklendı ve ısık kesıldı tekrar yuzseldı tekrar ısıga koyuldu 6.7 ıle ertesi gün taburcu olduk yanı bur gün ısıga tutup çıkarınca yine yukselme oluyor aslında ALLAH yardımcın olsun ben pazartesi tekrar gıdıcem hastaneden cıktık ıkı gün sonra kontrol e gttık8 olmustu yıne pazartesi gene kontrol var cok uzucu bir durum ALLAH tan ıyı bur hastaneye gonderıldım ılgılenenler ıyıydı yınede cok kotuydu tabı ALLAH yasatmasın kimseye hastalığın herturlusu zor ınsallah duzelır bebıs bıran once

Evet sımdı usttekı mesajı gordum aslında ıkıncı yukselme ıcın hastanede bekletıp 12 saat ı tekrar ısıga koyuyorlar doktor bana bunu soyledı gercekten de yukseldı ve ısıga koydular 6 Lara dustu sanada ole yapmalıydılar sen ne yaparsan yap dusuremıyorsun onu dogundan sonra 5 gun hastaneye gttık geldık kademe kademe yukseldı sonra bıeden bıre 16 oldu acıl o hastanede yer yoktu goztepe de acıl Tuzla devlet e gonderdıler ıyı ılgılenıldı cok korkuyordum ben cok sukur güzel bir hastane doktorlar denk geldı cok sukur hangi sehırdesın bılmıyorum ama Tuzla devlet cok ıyı 3 gun oldu bızde taburcu olalı

Ben de söyledim 1 ay oldu tekrar yükseliyor yükselince birdaha ışın versek dedim hatta Yenidoğan’daki hemşireler her ölçüme gittiğimde doktor ne diyor birdaha misafirimiz ol dediler ama doktor yatırmadı ben de çok üzülüyorum yattıkça ayrılmak istemiyorum ama bu haline de dayanamıyorum iyi olacaksa dayanırım diyorum kontrolde tekrar söyleyeceğim 40ımız çıkacak 3 güne bebeğim hala sapsarı :frowning: dua edin nolur düzelsin artık oğlum

Insallah cok zod bısey ALLAH yardımcın olsun keske tekrar yukselınce tutsaydı su an gecmıs olurdu ama 14 gun dolunca bebeklerde ılk tehlıkesı kalmıyormus doktorumuz ole solemıstı tabu insanın cok canını sıkan bısey benimde su an cocuk uyuyor sarılıktanmı uyuyor dıye panık olup cocugu kaldırıyoruz hep korkarak gecıyor yukseldımı yukselıcekmı cok zor senın bebegın buyukmus bızımkınden baya bir tehlike kalmamıs olması lazımdı doktorların demesıne gore 14 gun dolunca cok yukselmede olmuyor demıstı

Yok tehlike kalmıyor dediği ilk 14 gün beyne zarar verebiliyormuş 14 gün sonunda beyin zarı geliştiği için artık beyne etki edemiyormuş ama insan üzülüyor bebeğimin kendi ten rengini sadece doğduğunda görebildim her gün geçecek mi diyorum ama yapıştı üstümüze keşke dediğiniz gbi ikinciyi verseydi ya da ben başka hastaneye gitseydim geçmiyor 2 güne sarı bir şekilde kırkımızı çıkarcaz :sweat_smile:

Evet sız ıkıncı gun kalsaydınız bıtıcektı bızım bıttı cok sukur ama olsun baya zaman gecmıs duzelır artık yarabbim sofa versın :pray:

1 Beğeni

İnşallah çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için artık geçsin nolur ya

Rica ederim hrmrn gecmıyor bızde bugun tekrar gttık ama artık bızım dusmus baya bir hafta sonra cagırdılar yıne sonra cocuk plokınılıgıne gıdersınız dedı bızım avantajımız ıkı gun kalmasıydı diyorum ya bızıde gonderselerdı evde dusurmek cok guc

1 Beğeni