Çalışan bir anneyim ailemden herkesten uzaktayım bebeğim bugğn arkadaşımın oğluyla nasıl oynuyor içim burkuldu etrafında kimsesi yok diye . Siz hangi düşündesiniz 2. Düşünüyor musunuz
Ben kesinlikle istiyorum. Kızım daha küçük, 9 buçuk aylık. Geçenlerde bi kere hamilelik şüphem olmuştu. Zor olacak diye düşünüyodum ama içten içe sevinmiştim kendiliğinden oldu diye
sonuç negatifti. Şu an için hala erken tabiki ama ben arada çok yaş olmasını çok istemiyorum hem ilerde daha zor olur diye hem de birlikte büyüsünler diye.
Benim kız da yalnız. Her kezden uzaktayız. Tek başına canı sıkılır diye üzülüyorum,kardeşi olursa iyi olurdu diye hep aklımda. İnşallah olur ben ikincisini yapmayı istiyorum. Allahım her keze nasip etsin.
Senin bebeğinde benimkiyle aynı aydaydı yanlış hatırlamıyorsam. Senin gibi gurbetteyim. Benim oğlum da çocukları çok seviyor oynamak istiyor. Ben 3 yaşına kadar düşünmüyordum ama şuan 14 haftalık hamileyim. Ilk başta üzüldüm erken oldu diye sonra ikisi birlikte büyüyecekler birbirlerine arkadaş olacaklar diye düşündüm. He ben çalışmıyorum o avantajim var sen çalışıyorsun sana daha zor olur. Ama kesinlikle kardeş güzel birsey
Bendekizim 11 aylik uc aylik hamileyim basta uzuluyordum ama kizim balkondan cocuklara boynunu bukup bakarken icim burkuluyo cok uzuluyodum bi yandanda iyi oldu diye sewiniyorum kizim tek kalmicak arkdsinolck ikiz gbi buyur rahat ederim
Kizim 9 aylik ..kardeşi olsun ama biraz zaman geçsin isterim ..tabi rabbimin bileceği iştir. Ne kadar korunursak korunalim olunca oluyor ..ama bilinçli olarak 5 yıl fln cocuk istemiyorum. Ben cok ilgisiz buyudum o büyümesin..bizim kardeşlerimize aramızda 1er yas var beraber oynadığımızi hatırlamıyorum. Cok kavga ettiğimizi hatırlıyorum..o yuzden hiç gerek yok. .ama tek çocuk olması da sıkıntı.
Ben bir anneyim ve ne cocugum üzülsün. Ne ben yiparnayim istiyorum ..2 cocuk yakın yaslarda olup da rahat buyutum çocuğumu dediklerini hiç duymadım. Hepside çok yıprandım diyor ve ben çok farklı düşünüyorum. 2 ci cocugumu da ilk cocugum gibi yaşamak istiyorum. Aradan zaman gecince o heycan bir başka olur . Ama pes pese olunca biraz yiprandigin için neyin ne olduğunu anlamazsın en azindqn ben öyle düşünüyorum.
Çalışınca daha zor olur muhtemelen. Hem iş hem ev hem çocuklar. Ama rabbim bir sekilde kolayını verir. Çocuk büyütmek başlı başına zor zaten. Yeri geliyor bizim bile canımız sıkılıyor kimse yok, bi arkadaşınla kahveye gidemiyorsun arkadaşın yok. O yüzden çocuklar da haklı dört duvar arasında tek başlarına büyüyorlar
İlk basta ogrendigimde uzuldum suan sewiniyoruz uzulmuyoruz kizima arkds ama tabi dusuk tehlikem war ins tutunurda bizimle beraber olur ![]()
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ![]()
Ben 2. Çocuğu oğlum yalnız diye istemiştim 2.5 yaşındaydı kardeşi doğduğunda beraber büyüdüler okula gidene kadar tek arkadaşıydı kardeşi etrafta kimsenin çocuğu küçük değildi benimde çok için acımıştı yalnız oynuyo diye şimdi 11 ve 8 yaşında lar
8 ay 22 günlük kardeşlerine abilik yapiyolar![]()
Her insanin bı kardeşi eşi olmalı bu hayatta dara düştüğünde küs bile olsa yanına gidebilecegi bı dağ olmalı yarın oda çok üzülür bı kardeşim yok diye rabbim hakkinizda hayırlı olanı nasip etsin ![]()
Benim ilkle ikinci arasında 2.5 yaş var gerçekten ikiz gibi büyüdüler ilk oğlum kardeşi dogdugu an abi oldu sanki bı olgunluk geldi çocuğa zerre kiskanmadi benden güzel ilgilendi diyebilirim
ama şimdi 8 yaşındaki oğlum en küçüğü kıskanıyor hemde ne kıskanmak elinden gelse boğar yani çok seviyor ama çok kıskanıyor yaşları ilerledikçe daha kıskanç mi oluyorlar bilmiyorm düşünsene 8 sene tüm ilgi ondaydi küçük diye bı anda başkasına kaydı o yüzden arayı çokta açmamak lazımmis onu anladım ![]()
Büyüdükleri zaman daha çok kıskançlık oluyor gerçekten benim de gözlemim öyle oldu, yaş farkı az olunca anlamıyorlar pek.
Biz geç karar verenlerlerdeniz hemde baya geç ![]()
13 aylik oğlum ve abisi de 17 yaşında
hiç düşünmüyorduk 2. Bir çocuk rahata çok alışmıştık ama oğlumuz bu hayatta yalnız olmasın bir kardeşi olsun dedik 16 yıl sonra![]()
Bebeğimiz 18 aylık doğum sonrasında bazı sağlık problemleri yaşadım şehir değişikliği falan yaptık tekrar çalışmayı düşünüyorum. Henüz hazır değilim. Kontrolümün dışında gelişen bir durum olmazsa 3 yaş arayla ikinciyi düşünüyorum. Şu sağlığım düzene girsin yeni şehre alışalım bebeğimiz bebeklikten çıkıp çocukluk çağına gelsin inşallah
Bir de tuvalet eğitimini tamamlamış olmak istiyorum. Kendi kendine de yemeğini yesin daha düzenli uykusu olsun. Yani yeni olacak bebeğe zaman ayırabilim yoksa ikisi de yeterli ilgi göremez diye korkuyorum
Nasip ama en az 4-5 yıl arası olsun istiyorum. İlgilenmek lazım. Hemen abi olsun istemem bebekken. İnşallah.
En az 3 yıl olsun diyorum allah nasip ederse inşallah eşim daha erken olsun beraber büyürler diyor ama zor olur ikiside bebek o yüzden 2.5 3 sene bekleyeceğim![]()
Ben düşünmüyorum zaten doğumda baglattim Allah isteyen herkese nasip etsin ![]()
Bilmiyorum ya .
Bizim.aramizda 1 er yas var biz yine kiskanci![]()
![]()